Bugarska - Šengen ili ne? Da li je potrebna viza za putovanje u zemlje i kako ga ukrasiti?

Bugarska - Šengen ili ne? To je pitanje koje zanima mnoge ljude. Ovo stanje nije tako daleko, plus u svemu, postoji veliki broj ruskog govornog područja. I općenito, je smatrao da u XXI stoljeću u ovoj zemlji, možete ići samo tako, bez viza i pasoša. Dakle, kada je Bugarska će se pridružiti šengenskog prostora? Pitanje je malo kasno, jer ova zemlja je već u tom području.

Bugarska Šengen ili ne

Ukratko o inovacijama

Ranije, mnogi postavljaju pitanja o tome da li će Bugarska biti u Šengen. Pa, sada je tamo, i da uđu u ovoj zemlji svaki Rus moraju imati relevantne dokumente. I jedan od najvažnijih - da je državljanin ili šengensku vizu. Odmah treba reći o inovacijama. Od 14. septembra ove (2015.) godine za sve ljude koji su odlučili da izda šengenske vize, postoji još jedan dodatni zahtjev koji se sastoji u isporuci biometrijskih podataka. Ruska Federacija je sada ukrasiti ne samo nove generacije pasoša, ali i one viza. To jest, da, to je potrebno, kao što je slučaj sa registracijom biometrijskih pasoša, prolaze otisaka prstiju (tj da skinu otiske u aplikaciji centru viza). To je obavezno za sve, osim za djecu do 12 godina.

da li Bugarska u Šengen

potrebna dokumenta

Bugarska - Šengen ili ne, već je bilo jasno. Ali šta je dobivanje vize? Ova tema treba istaći posebnu pažnju. Dakle, prvo morate prikupiti potrebnu dokumentaciju. Prvo, potrebne formulare. Je ispunjen bilo nacionalnoj ili na engleskom jeziku. Slijedeća - pasoš, koji će ostati na snazi ​​čak i 90 dana nakon što je ta osoba vratiti iz Bugarske. Civilno također je potrebno. Na isti način kao i kopije svih svojih završena stranicama. Potrebna i polisa osiguranja za najmanje 30 000 eura. To košta nekoliko stotina rubalja. Ulaznice za putovanje ili potvrde o registraciji plus zeleni karton (osiguranje za ljude koji putuju autom). Također je potrebna rezervacija hotela (ili poziv iz zemlje), potvrdu svojih prihoda (prikladno izvod iz banke) i plus svega, pomoći u radu. Ovo je kompletan popis dokumenata potrebnih za dobivanje vize.

Informacije za vlasnike imovine

Postavlja se pitanje je zvučalo kao &ldquo-Bugarska - šengenskoj zoni ili ne?&rdquo- također posebno uzbuđeni ljudi koji su planirali kupiti nekretninu u ovoj zemlji, ili su to već kupili. Mnogi Rusi se preselio u ovoj državi, s obzirom da je nizak (u odnosu na naše) cijene kuća, vila i apartmana. Ali vlasnici moraju dobiti vizu. Moguće je dogovoriti i 90 dana i dvije godine. Osoba će trebati ovjerenu čin (to je potrebno da bi privukli samo na bugarskom), certifikat je dokaz nedostatka duga, a samo u slučaju da kopiju potvrde (Obrazac 16 ili 15).kada će se Bugarska pridružiti Šengen

Troškova i druga pitanja

Dakle, pitanje je da zvuči kao &ldquo-Bugarska - šengenskoj zoni ili ne?&rdquo- može se smatrati zatvorenim. Međutim, treba imati u vidu nekoliko nijansi više pažnje, kao dodatni, ove informacije neće biti točne. Na primjer, trošak vize. To je 35 eura - kao i za prestižnu marku u bilo kojoj drugoj državi. Oko 70 Euro je hitno vizu. Plus, želite platiti i naknada za uslugu - oko 840 rubalja. Usput, za djecu, čija starost ne dostiže šest godina, viza se izdaje besplatno.

Općenito, ne možete brinuti o tome da priželjkivani pečat u pasoš. Rusi praktično negirao bugarske vize, ako su svi dokumenti prikupljeni. Ono što je najvažnije - ne zaboravite da plati državi naknadu. Ostatak - to nije tako teško.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo