Balchik (Bugarska) - jedan od najboljih banja u zemlji

Video: Bugarska! Stan je u centru Varna - ispred park i more!

Bijele kuće sa crijepom, bujnim zelenilom, bijele stijene, plavo more, na ulicama, slojevite padina - sve je to Balchik. Bugarska je jedna od najpopularnijih zemalja praznik, sve je tu za vašu udobnost. Balchik je atmosfera mira i udobnosti. Krajolicima, drevne istorijske i arhitektonskih spomenika privlače turiste i ne dozvoljavaju da budu dosadno za vrijeme praznika. Ovaj grad se smatra jednim od najstarijih u cijeloj obali Crnog mora, ali turizam tamo počeo razvijati tek početkom prošlog stoljeća.

Video: najljepših mjesta u Velingrad

Bugarska BalchikU nekoj vrsti mora u stilu Balchik. Bugarska je posebno prekrasna u proljeće i ljeto, kada je sahranjen u cvijeća i zelenila, pa se preporučuje da dođe do kraja u tom periodu. Turisti dolaze u ovaj grad iz cijele Europe, gosti uživaju jedinstvenu topografiju, originalni arhitekturom, bogatom kulturno-povijesnu baštinu. Balchik je poznat po odličnom kuhinjom, veliku količinu zabave, pješčane plaže, čisto more, mineralnih izvora i vrlo pristupačne cijene. Osim toga, ona ima dobru lokaciju, što je u blizini glavne bugarskih gradova i turističkim centrima.

Što se tiče atrakcija, one su dovoljno, jer ne za ništa da su stari i burnom povijesti slavnog Balchik. Bugarska vratiti pod svoje okrilje ovom gradu samo u 1940. godine, prije toga je pripadao Rumunjska. Rumunske kraljice Marije Balchik Edinburgh je njegovoj ljetnoj rezidenciji ovdje i izgradio tri sprata palate, nekoliko pansiona, kamena sjenica sa stupovima. Sve zgrade Izražen miješanje istočne i europskih stilova, jer kraljica je nastojao da ujedini muslimanske i hrišćanske kulture.

Bugarska Balchik recenzijeJedan od najveličanstvenijih botaničkih vrtova Balchik je poznat. Bugarska mišljenja turista dobila samo pozitivne, jer ova zemlja ima jedinstvenu prirodu i jedinstven okus. Samo parkiranja u Monaku veće i bogatije botaničkog vrta u Balchik. Gdje možete pronaći egzotične cvijeća, oko 200 vrsta drveća, 250 vrsta aloe i kaktus. Ljubitelji prirode će biti ugodno iznenađeni širokim avenijama, "Bašta Allaha", "srebro pit". Tu raste oko pedeset vrsta ruža.

To je također jedinstveni muzejski kompleks poznat grad Balchik. Bugarska je prikupio mnogo zanimljivih nalaza iz različitih razdoblja. Grad ima istorijski, Etnografski muzej, umjetnička galerija, arhitektonski kompleks. Balchik, možete u potpunosti uživati ​​u balkanske kuhinje, posjetite restorana i kafića sladkarnitsy. Mladih, naravno, kao što su diskoteke, koje su različite profesionalne opreme, zapaljive muzike i groovy DJ-eva.

Video: 7 Najbolji banje u svijetu. Steknite snagu i ostatak dobro iskoristiti!

Balchik BugarskaBalneologic vrijedno područje u zemlji je Balchik. Bugarska je poznata po svojim mineralnim izvorima, kroz koje stotine hiljada ljudi se oporavi od ozbiljnih bolesti svake godine, ojačati tijelo. Putovanje u Balchik ostavili mnogo prijatnih iskustava i pozitivne emocije.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo