Viza na Maltu za Ruse: dokumenti, profili, troškova i dizajna. Ono što je potrebna viza za Maltu?

Video: Visa

Od Malta pridružio Šengen, više komplikovana procedura za dobivanje vize. Turističke agencije su izrazili sumnju da će ljudi žele da se opuste u zemlji, zbog velikog broja birokratskih prepreka. Ali njihovi strahovi su neosnovane, protok turista na otok ostao isti s obzirom na činjenicu da je malteški viza centri su u mnogim velikim gradovima Rusije. Viza na Maltu za Ruse pogubljen odmah, čim se prelazi prag vize centra.

Viza na Maltu za Ruse

Malta Vrste viza

Kako bi znali što su dokumenti potrebni da dobiju dozvolu za ulazak, treba odrediti cilj putovanja. To zavisi od toga koja viza je potrebna za Maltu. mogu se dobiti u malteški ambasadi:

  1. Vrstu vize za Maltu "A" i "B". Ova sorta je napravljena za one koji posjećuju otok tranzita. Tranzitna viza "A" važi samo na području aerodroma. To jest, to ograničava ne možete otići. Viza "B" - omogućuje jedan do pet dana biti izvan zračne luke i putovanja u zemlji.
  2. Viza na Maltu za tip Rusa "C" izdaje u slučaju, ako je svrha putovanja je turizam, posao, studija ili posjetu rodbini i prijateljima.
  3. Vrstu vize «D» izdaje se onima koji planiraju da ostanu na otoku za više od 90 dana. To se zove etničko. Nacionalni pruža mogućnost da se na Malti ne više od 90 dana.

Visa Malta Rusi mogu biti jedan ili više. Prilikom registracije prvi ćete biti u mogućnosti da posjetite otok samo jednom, a prvi unos mora biti posebno na Maltu. Druga opcija (više ili multivisa) vam omogućava da u više navrata ulazak na teritoriju otoka u periodu važenja dokumenta.

Koja viza je potrebna za Maltu

Ima vize za Maltu

Turističku vizu na Maltu za Ruse izvršene u prisustvu podnosioca kupili putovanja ili hotel rezervacije. Poslovne vize izdaje različitih stručnjaka i poslovnih ljudi. Svrha njihovog putovanja je da se sastanak sa partnerima, seminare, konferencije, simpozije i izložbama. Važno je napomenuti da se poslovna viza se izdaje samo ako postoji poziv iz poslovnog partnera.

Viza posjetitelj smatra kratkoročni i izdati poziv od prijatelja, rodbine ili prijatelja koji žive u Malta i / ili su vlasnici nekretnina na otoku.

Viza za Malta dokumenata

Student i dječje vize za Maltu

Vrlo često, roditelji idu na odmor s djecom, ili deca idu na Maltu za obuku. U tom slučaju, prema odabranoj vrsti vize je Malta. Dokumenti dostavljeni su isti kao što je navedeno u glavnoj listi, ali treba dalje napraviti sponzorstvo pismo, roditelja dozvolu da napusti dijete, upitnik ispunjen beba, fotografija i tako dalje.

Studentske vize mogu dobiti oni koji dolaze na Maltu da se podvrgne profesionalne ili kursevi jezika, kao i obuku na otoku. Ova viza daje pravo da ostanu na otoku duže od uobičajenog turista. Ali, u isto vrijeme se izdaje pod određenim uslovima ambasade. Ulaze i izlaze na studentske vize može biti samo kroz Malta Airport. Još jedna važna zahtjeva je da se službeni dopis o prihvatanju na fakultet, tečajevi, i tako dalje.

Aplikacija za vizu za Maltu

Dokumenata za vizu

Da biste dobili vizu za Maltu, potrebno je dostaviti Ambasadi pun paket dokumenata, u suprotnom vaš unos će biti odbijen. Za ruski građani trebaju sljedeće dokumente:

  1. Ruski pasoš sa kopijama potrebne za izdavanje vize.
  2. A važeći pasoš.
  3. Veličina fotografija 3.5 * 4,5 cm - 3 komada. Slike moraju biti potpisan na poleđini olovke. lice podnosioca treba zauzimaju 70-80% na fotografiji.
  4. Aplikacija za vizu na Maltu, završen u engleskom štampanim rukopis.
  5. Zdravstveno osiguranje za cijelo vrijeme trajanja putovanja.

Također je potrebno da imaju dokumente koji dokazuju finansijske garancije. Oni koji ne mogu, iz bilo kojeg razloga, da dostavi garanciju, morate predstaviti dokumentaciju koja potvrđuje njihov sponzora ili sponzor pismo. Osim toga, morate osigurati studentu ličnu kartu, penzija certifikat, potvrda iz škole, fakulteta, kopije rodnih listova djece, braka ili razvod. Sve upite moraju biti primljene najkasnije dva tjedna prije podnošenja dokumenata.

Uvjeti vize

Dostavi dokumenata u ambasadu treba biti otprilike dva tjedna prije planiranog datuma putovanja. Ali imajte na umu da u jeku turističke sezone u vizi centrima može biti veliki broj kandidata, i, prema tome, vrijeme razmatranja dokumenata u ovom periodu može značajno povećati. Dokumenti se smatra period od četiri od pet dana. Vrijeme registracije hitno viza je mnogo manji.

Trošak vize za Maltu

Općenito, iznos morate potrošiti za dobijanje vize za Maltu, sastoji se od nekoliko stavki rashoda. Ovaj krug kupovina, plaćanje let i tako dalje. Osim toga, podnositelj zahtjeva mora platiti naknade za usluge za pružanje viza usluge centra. Ako radite sami papire, a onda, najvjerojatnije, to će završiti svoje troškove. Ako je viza za vas bavi posebna agencija, putnička agencija ili bilo koje druge posredničke firme, troškovi će se povećati za iznos plaćate vaše organizacije-asistent za pružene usluge.

Video: Visa u Grčku za Ruse

Imajte na umu da u slučaju odbijanja ulaska Malta većini agencija vratiti novac plaćen za svoje usluge. Ali sredstva uplaćena kao servis i konzularne takse, kupac neće biti vraćeni.

Trošak vize za Maltu

Video: Napravite vizu za vizu Moskve.Shengenskaya 2015.Shengenskaya rossiyan.Viza vize za šengenske u Moskvi

Viza se izdaje tek nakon puno uvažavanje dostavljene dokumentacije. Budite sigurni da provjerite da li su pravilno popunjena. I kontrolira točnost informacije koje pružate. Ovo je vrlo važno jer nepravilno završen dokumenata ili netačne informacije može dovesti do uskraćivanja viza na Maltu.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo