Uzorak popunjavanja upitnika za šengenske vize. Upute za popunjavanje upitnika za šengenske vize

Prije odlaska u inostranstvo, mnogi turisti su suočeni sa složenošću izdavanja viza. To se posebno odnosi na one putnike koji vole da popuni sve oblike i dokumente sebe. U ovom slučaju, to je vrlo važno da se u šengenski obrazac za vizu je pravilno završen. Šta ti treba? Kako to popuniti?

uzorak popunjavanja upitnika za šengenske vize

Kratke informacije o šengenske vize

Šengen viza - dokumentarni dozvola za strane državljane redovno borave u zemljama koje pripadaju u šengensku zonu. U njemu se navodi sljedeće:

 • Njemačka i Austrija.
 • Belgija i Mađarska.
 • Grčke i Danske.
 • Island i Španjolska.
 • Italija i Latvija.
 • Litvanija i Lihtenštajn.
 • Francuska i Nizozemska.
 • Luksemburg i Slovačka.
 • Slovenije i Malte.
 • Norveška i Poljska.
 • Portugal i Finska.
 • Češka i Švedska.
 • Švicarska i Estonija.

Uzorak popunjavanja upitnika za šengenske vize se daje u ovom članku ispod. Šengen se preporučuje da preuzmete obrazac sa službenih sredstava ambasada koje pripadaju u šengensku zonu. viza važi za period od 90 dana u roku od šest mjeseci. U dokumentu se daje upotreba pravo na jednokratnu broja dana, ili više, tj. E. su stigli, na primjer, u Italiji, stranac ima 90 dana, što on ne može provesti bez potrebe da putuju van zemlje, ili da se za 30 dana, ode, a zatim ponovo 30, ostavi i m. p.

obrazac za prijavu za šengenske vize

Ono što treba da znate izdaje Šengen?

Prije papirologije potrebne za rješavanje tih, koju vrstu vize trebate. Pretpostavimo da se odlučite na poslovanje u Njemačkoj. U ovom slučaju, potreban vam je šengensku vizu. Upitnik, ispunite obrazac i detaljno objašnjenje zahtjeva za svaku stavku je u ovom članku. Na koliko dana očekuju da će doći u stranu zemlju, i zavisiće tip vize. Dakle, ako planirate da ostanu u zemlji manje od 90 dana, u svrhu boravka će biti turizam, gost / poslovno putovanje ili liječenja, trebate podnijeti zahtjev za vizu shegenskoy.

Ako je termin Vašeg boravka prelazi 90 dana, na primjer, u slučaju spajanja porodice, obrazovanja ili zapošljavanja, upitnik nije završen za šengensku vizu. U tom slučaju, potrebno je da napiše zahtjev za izdavanje dozvole za produženi boravak u Njemačkoj. Zbog toga, potrebno je da sačini tzv nacionalnih viza.

Kako započeti šengenske vize?

Da bi se shvatilo kako popuniti upitnik za šengenske vize, i kako je proces podnošenja, razmislite o konkretan primjer. Dolazite u Njemačku za turputevku. Šta da radim? Prvo je potrebno da se izda obrazac za prijavu za vizu. To se može učiniti u službi-Visa Centar VFS Global. Glavni plus ove aplikacije - ne imenovanje da podnese dokumentaciju. Minus - prisutnost reda.

Pored toga, popunjavanje vaša aplikacija može uzeti kontaktiranjem vize ambasade. Međutim, takav tretman je moguće ako sastanak. Izuzetak je hitan slučaj u obratio. Pri registraciji obrazac za prijavu nije zaboravio da studiraju obrazac popunjavanje upitnika za šengenske vize.

Šengen vizu obrazac za prijavu za popunjavanje obrasca

Kako se prijaviti za dostavu dokumentacije za vizu?

Registracija za podnošenje dokumentacije za šengenski prostor pozivom na sljedeće brojeve:

Video: Kako popuniti obrazac za vizu u Njemačku. detaljne upute

 • +7 (499) 681-13-65;
 • +7 (499) 426-03-25.

Napomena: Pozivi na ovi brojevi su prihvaćene tokom sedmice, osim vikendom i praznicima, od 8:30 do 17:00 časova. Kada registraciju aplikacije možda ćete biti upitani niz i broj pasoša.

Mogu li se prijaviti za online podnošenje?

Prijavite se za podnošenje može biti online. Da biste to učinili, odaberite odgovarajući deo ( "Šengen viza") na službenim resurs usluga viza centar.

Video: detaljne upute o tome kako da popune upitnik o viznoj

Sama obrazac za prijavu, kao i uzorak popunjavanja upitnika za šengenske vize, može se besplatno preuzeti na web stranici njemačke ambasade u Rusiji. Ispunite obrazac za prijavu mogu biti i na ruskom i na njemačkom jeziku. Glavna stvar - da se prijave za otprilike tri tjedna prije putovanja u inostranstvo. Aplikacija će također biti uzeti u obzir za 5-7 dana.

Kao što je navedeno u obliku zahtjeva za vizu?

U izjavi o šengenskom mora navesti sljedeće podatke:

 • prezime u ovom trenutku;
 • prezime dobila na rođenju;
 • ime;
 • datum i mjesto rođenja;
 • zemlji prebivališta;
 • državljanstvo u ovom trenutku;
 • državljanstvo po rođenju (ako se razlikuje od trenutnog stanja);
 • kat;
 • bračno stanje;
 • Puno ime maloljetne djece i njihove registraciju (ako postoji razlika od adrese podnosioca);
 • identifikacioni broj;
 • kategorija identifikacijskog dokumenta (Pasoš, diplomatski pasoš);
 • broj pasoša, kada i ko je izdao;
 • kućnu adresu i e-mail;
 • broj kontakt telefon;
 • profesionalni položaj u ovom trenutku, itd

Šengen viza je na uzorku od popunjen zahtjev vizu

Preporučujemo vam da pažljivo ispitati uzorak popunjavanje upitnika za šengenske vize, predstavljena u članku ispod. Uzmite za registraciju dokumenata vrlo pažljivo, kao u slučaju smjernica u primjeni lažne informacije o sebi, možete biti deportovan iz Njemačke, bez objašnjenja. U ovom slučaju, viza će biti otkazana.

Upute za popunjavanje upitnika za šengenske vize

Šta treba uzeti u obzir pri popunjavanju tih ili drugim dijelovima upitnika za vizu?

Kada popunjavanjem upitnika-aplikacija za vizu je potrebno uzeti u obzir neke stvari. Na primjer, u "Puno ime" mora navesti svoje podatke isključivo na latinici i na isti način kao što je napisano u pasošu. Isto se odnosi i na promjenu imena.

U "Datum rođenja" mora biti naveden datum u obrnutom redoslijedu: prvo godine, a zatim mjesec i onda broj. U suprotnom, nećete se izdati šengensku vizu. Uzorak popunjenu za vizu, ispod, pomoći će vam da izbjeći te probleme i da će pružiti priliku da izda obrazac ispravno.

U "mjesto rođenja" ukazuje na grad ili regiju vašeg rođenja. Neophodno je da se fokusira na podatke koji su navedeni u pasošu. Na primjer, ako je vaš rodni grad - Moskva, u upitniku ukazuju na njegovo ime. Ako ste rođeni u istom gradu, a zatim svoju trenutnu lokaciju promijenjen (Moskva - Kursk), aplikacija treba da samo mjesto gdje ste rođeni. Ako je mjesto vašeg rođenja - Friendship Village u Moskva četvrti Moscow region, onda pišete samo ime polja. To je ove zahtjeve sadrži upute za popunjavanje upitnika za šengenske vize.

Video: Šengen obrazac za prijavu, ispunite obrazac. Šengen više ulazaka poslovne vize

Ako zemlja rođenja i državljanstvo, sve je jasno, kolona "Kategorija putne isprave" potrebno neko objašnjenje. Konkretno, to treba da upravo dokument koji ćete koristiti pri ulasku u Njemačkoj ili bilo koje druge zemlje u šengenskom prostoru. U ovom slučaju, nema potrebe da se spomenuti, sve vaše putne isprave. Samo jedan. Po pravilu, to je pasoš.

U "Odredišna zemlja" pokazuju samo u zemlji u kojoj ćete biti u za putovanje najduži put (u slučaju jednog puta namjeravate posjetiti nekoliko država).

uzorak popunjavanja upitnika za šengenske vize

U koloni u kojoj želite da navedete identifikacioni broj, morate unesite ovaj kod, ili ostavite polje prazno (u ovom slučaju, ako nije).

U paragrafima 14-17 pokazuju podaci pasoš (serija, broj, kada i ko je izdao, datum izdavanja i isteka).

Na tim mestima gde je potrebno upisati adresu (stanovanja, rada, studija, i tako dalje. D.). U nema potrebe za prijevod ruskog imena. To je mudar da bi to transliteraciju. Na primjer, "pr. Vernadsky" To će izgledati "pr. Vernadskogo".

U 18. stav treba pravilno napomenuti krpelja «Da» (ako imate dvojno državljanstvo) i «Ne» (ako nije).

U 19. paragrafu, navedite vaše trenutno zanimanje, čiji je naziv nužno mora poklopiti sa podacima u potvrdu o zaposlenju. Ako se u ovom trenutku ne rade nigdje, u ovoj koloni se preporučuje da se stavi crticu. Učenici srednjih škola se upisuju "Student" i ostavite Dekanat kontakte, adresu i ime škole.

U koloni "Glavna svrha ovog putovanja", kao uzorak napunjeni upitnik za šengenske vize, morate navesti stvarna svrha obilaska zemlje. Na primjer, turizam.

Ono što ne treba zaboraviti na profilima dizajn?

Punjenje kolona "planiranog boravka", navesti stvarni broj dana. Istovremeno se, i zdravstveno osiguranje, kao i rezervaciju sobe u hotelu moraju biti dizajnirana za određeni broj dana. U slučaju vaš rođak ili prijatelj ste dobili poziv za ulazak u zemlju (i to radi upravo od tri mjeseca), nema smisla da se prijave za vizu za 90 dana. U razmatranom polju unesite onoliko dana koliko planirate da ostanete u zemlji Šengenske zone bez razmatranja valjanost poziva.

Budite sigurni da uključuju sve prethodno ste izdali vizu. Na primjer, 2000/01/10 - 25.02.2000, Njemačka. To ne bi trebalo spomenuti tim zemljama da putuju da ne treba šengensku vizu.

Kada potpisivanjem pristupnice, imajte na umu da za djecu do 16 godina starosti, obojena roditelja ili staratelja. Djeca starija od 16 godina stave svoje potpise.

Aplikacija za šengensku vizu

Šta da radim nakon slanja zahtjeva za vizu?

Nakon podnošenja upitnika na vizu ćete čekati samo za odgovor. Osim toga, svaki kontakt ambasadu ili VFS Global može samostalno prate status njihove primjene. Za tu svrhu, on može pozvati hotline call centar: +7 (499) 681-13-65 i +7 (499) 426-03-25.

Kada se uzima svoju aplikaciju za donošenje odluke, dobit ćete SMS servis. Pasoš sa viznim spreman onda je moguće da se osobno u ambasadi ili za vizu centar, kao i putem kurirske službe. U ovom slučaju, troškovi isporuke će zavisiti od toga gdje ostati. Osim ovog iznosa će morati dodati oko 140 rubalja po pošiljci.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo