Španske ambasade u Moskvi, adresa, web stranica, usluge. Dokumenti za vizu u Španjolsku

Jedan od neprikosnovenog lidera u broju turista iz različitih dijelova svijeta danas je evropska zemlja kao što je Španjolska. Svake godine, milioni putnici dolaze ovdje, privučeni raznovrstan odmor za svačiji ukus i svaku veličinu novčanik. Izuzetak nisu naši zemljaci. Svake godine dom konkvistadora poslao hiljade Rusa, nacrtao luksuzna odmarališta, veličanstvene spomenike povijesti i gostoljubivosti domaćina. Stoga, Španske ambasade u Moskvi nikada nalazi u stanju mirovanja. Na kraju krajeva, organizacije koja je odgovorna za izdavanje šengenske vize potrebno da pređu španjolskoj granici. Nudimo danas da biste saznali više o ovom objektu. Mi smo saznati gdje je Španske ambasade u Moskvi, a koje usluge koje pruža. Također ćemo istražiti što dokumenta potrebna za dobivanje vize.

Španske ambasade u Moskvi

Adresa Španske ambasade u Moskvi, svojoj službenoj internetskoj stranici i kratak opis

Funkcija ove institucije uključene u izdavanje turističkih, studenata i radne vize za kratkoročni ili dugoročni posjete Španiji. Također, Španske ambasade u Moskvi se bavi u uspostavljanju kontakata između dvije zemlje u različitim oblastima i informisanje ruskih građana o događajima koji se odvijaju u području države koja ga predstavlja.

Ova institucija se nalazi u glavnom gradu Rusije na ulici Nikitskaya, 50/8. Zvaničnom sajtu Ambasade Španije u Moskvi - maec.es. Treba napomenuti da je ovaj portal je uglavnom dizajniran za španski građana, sve dok on nije bio Russified. To može stvoriti neke probleme, ali koristeći jedan od online prevodilaca, možete pronaći i preuzeti obrazac prijave za vizu, lista zahtjeva, kao i druge relevantne informacije.

sajt španske ambasade u Moskvi

Video: Visa za službenu web stranicu Španije

Generalni konzulat Kraljevine Španije u Rusiji

Pored španske ambasade u glavnom gradu Rusije radova i Generalni konzulat države. Nalazi se na adresi: Ulica Stremyanny Lane, 31/1.

Španske ambasade u Moskvi: Visa - potrebni dokumenti

Listu dokumenata na kojima se odluka o viza za ovu zemlju za ruske državljane, sastoji se od dvije kategorije: dokumente koje podnosilac do ambasade i domaćina. Odlazak u ambasadu, morate imati kompletan spisak dokumenata potrebnih za vize jednu kategoriju ili drugi.

Video: Kako dobiti dozvolu boravka u Španiji je jednostavno i besplatno. Dio 2. boravišnu dozvolu za spajanje porodice.

Španjolski viza ambasade u Moskvi

Potpuni popis dokumentacije potrebne za dobivanje vize

Prema tome, Španjolski viza Ambasada u Moskvi zahtijeva od onih koji žele da dobiju vizu sljedeće dokumente:

 • A važi za konstituisanje još najmanje tri mjeseca nakon planiranog povratka sa putovanja pasoš.
 • Stari pasoš (ukoliko je dostupan od podnosioca).
 • Redovito pasoš (to je vrlo važno da se ime potencijalnom primaocu viznog isti u oba pasoša).
 • Dvobojna neprozirne slika čija je veličina 3,5 x 4,5 cm.
 • Izdaje na mjestu informacija rada. To bi trebalo biti otisnut na memorandumu firme i potpisan i zapečaćen u prisustvu ovog dokumenta, budite sigurni da postavite prijave, veličine njegove plaće, kao i kontakt podatke kompanije.
 • Potvrda da imate dovoljno sredstava za put. Ovo može biti izvod iz banke sa svoje račune kreditne kartice, i potvrde i provjere za mjenjačnica operacija. U principu, treba nastaviti po stopi od 57 eura po danu za svakog učesnika putovanja.
 • A zdravstveno osiguranje politika važi za pokrivanje cijelog perioda namjeravanog boravka u državama koje pripadaju u šengensku zonu.
 • Fotokopije svih relevantnih strana pasoša.
 • Rezervacija avio karata.
 • A uredno popunjen zahtjev za vizu.
 • Potvrda iz španske strane Pay rezervacije hotela ili iznajmljuje stan.

obratiti Španske ambasade u Moskvi

Dokumenata potrebnih za pružanje španske strane za vizu na osnovu poziva

Ako planirate ići u Španiju na poziv građanina ove zemlje, španske ambasade u Moskvi će mu potrebna da dostavi sljedeće dokumente:

Video: Visa u Parizu

 • Poziv za elektronski, faksom ili štampanom obliku, što ukazuje na ime, prezime, datum rođenja, državljanstvo, spol, broj pasoša, tačne datume i ciljeva putovanja, broj ulazaka, imena i imena pratećih maloljetne djece. Osim toga, sponzor mora uključivati ​​informacije o svojim naziv, sjedište i adresa, koja će biti domaćin posjetiti.
 • Ako je osoba vas poziva nije državljanin Kraljevine Španije, to treba priložiti na poziv, kao i fotokopiju boravišne dozvole u zemlji.
 • Ako planirate putovati u posjetu rodbini, na Inviter mora osigurati dokumentaciju za dokazivanje tog odnosa.
 • Potvrda prisustva stanovanja, namijenjen za smještaj pozvani: izvod iz, rezervacije u katastar nepokretnosti hotel ili ugovor o zakupu.

Španske ambasade u Moskvi vize

Dokumentima koje španske strane za državljanina poslovni put

 1. Poziv iz kompanije ukazuje na datum dolaska i odlaska, svrhu putovanja i aktivnosti. Ako se poziva stranka brine za sve troškove za smještaj, također je potrebno da navedete. Svi dokumenti moraju biti propisno potpisan i zapečaćen.
 2. Potvrda trajanja poslovnog odnosa između stranaka.
Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo