Savjeti za putovanje: Da li mi je potrebna viza za Tunis

Video: №3 Kako dobiti američke vize. Upute za turiste - savjet iz vlastitog iskustva.

Ruskih turista je počeo da se postepeno razvija razne egzotične odmarališta, svaki put penjući se na i na - na drugim kontinentima. Jedan od tih mjesta je Republika Tunis, koji se nalazi u Sjevernoj Africi, na mediteranskoj obali. Ali, prije nego što će se sastati u dalekim zemljama, morate odgovoriti na pitanje: "Da li je potrebna viza za Tunis?" Na kraju krajeva, vaš sljedeći koraci će ovisiti o ispravan odgovor.

Malo informacija o zemlji

Da li je potrebna viza za Tunis

Video: Making a Šengen viza u Evropu. Ono što treba za vizu. Savjeti iz dnepr.info

Prije odlaska u pitanje viza da dijele neke informacije o zemlji. Na području ove države - 163 610 km. Na sjeveru i istoku je oprana, kao što je već spomenuto, Sredozemnog mora, u jugo-istočnoj granici s Libijom, na jugo-zapadu i zapad - sa Alžirom. Službeni jezik - arapski, ali u svakodnevnom životu u osnovi svi koriste francuski. Vremensku razliku između Moskve i Tunis (i tzv glavnom gradu zemlje) - za tri sata. Klime uz obalu i na sjeveru - suptropska, u zemlji i na jugu - napušten tropske. Na obali, ljetnih vrućina je ublažen mora povjetarac, već zato što se čini da je ulica je malo hladnije nego što zapravo je. Prosječna temperatura avgust - 33 ° C, u siječnju - 14 ° C, u pustinji područjima noć mrazevi su moguće. Pre nego što odgovorite na pitanje da li je viza potrebno Tunis, imajte na umu da je u periodu Sankt Peterburgu, Moskvi, a da je država uspostavljena direktna redovnim letovima.

A konkretan odgovor na direktno pitanje o vizama

Tunis je potrebno viza

Video: Kipar: korisne informacije i savjete za turiste

Ruski građani koji putuju u Republiku Tunis kao turističku vizu nije potrebno ako trajanje njihovog boravka - do mjesec dana. Za ulazak u zemlju na osnovu travel vaučera, koje izdaje stranih kompanija akreditovanih u nacionalnih turističkih ureda u Tunisu. U ovom slučaju, budite sigurni da prati neka pravila. Prvo, neophodno je da se dođe do mjesta direktnom letu samo, drugo, potreba da se vrati istim putem. Treće, turisti koji dolaze na temelju vaučera, ne mogu prisustvovati u ovom trenutku drugim zemljama. I zapamtite da čak i bez ikakvog objašnjenja možete iskoristiti graničara u Rusiji. Izuzetno meseca boravak može se produžiti za još tri mjeseca - na zahtjev poziva stranke.

U nekim slučajevima, potrebna viza za Tunis

U svim drugim slučajevima, ruskih građana da posjete u Tunisu su da se prijave za vizu. Dobra vijest je da, za razliku od nekih drugih zemalja, postoje samo dvije vrste Tunisa viza: kratkoročne i dugoročne. Prva je izdao do tri mjeseca, drugi - na šest. Ako posjetitelj ostaje u zemlji za više od šest mjeseci, već je potrebno zatražiti dozvolu boravka ili izdati novu vizu. U slučaju kada je turista koji su stigli na vize, pasoš izgubljen ili ukraden, izdaje se potvrda o povratku u ruskom konzulatu. Pre-Prijava se podnosi policiji o gubitku / krađe. Na svakom graničnom prelazu stranac ispunjava posebnu karticu za ulaz i izlaz boda države. Također je izdao tranzitne vize u trajanju od sedam dana od dana dostavljanja relevantnih dokumenata.

Kako dobiti vizu za Tunis

Koja dokumenta su potrebna za vizu u Tunis

Sada razmotriti popis dokumenata potrebnih za registraciju vizu. On je kako slijedi:

Video: zemlje bez viza

  1. Kao i obično, pasoš, gdje isti bez njega. Minimalno trajanje - tri mjeseca nakon završetka putovanja.
  2. Fotokopije svoju prvu stranicu i stranicu sa informacijama o djeci.
  3. Dva upitnika.
  4. Fotokopije stranica interne ruski pasoš.
  5. Pomoć za trenutni posao. Potrebne memorandum, budite sigurni da odredite položaj i plate.
  6. Penzioneri - kopiju certifikata.
  7. Đaci i studenti definitivno treba punomoć od roditelja, ako putuju sami.
  8. Strani državljani - boravišna dozvola, registracija i dozvola za rad.

Također ćete morati da plati naknadu vize u iznosu od 70 američkih dolara. Sada smo ispitali u detalje kako bi dobio vizu za Tunis.

Odobrenje za direktan ulaz dokumenata na granici

Kakav viza za Tunis

Video: Turistička sezona u Tunisu završio napadu militanata

U životu, često postoje razne situacije. Postoje mogućnosti kada je zemlja nema diplomatske reprezentacije potrebno da vas ili je predaleko od svoje mjesto stanovanja. Rusi mogu sastaviti dokumente za ulazak u Tunis u predstavljanju zemlje u Moskvi ili Sankt Peterburgu. U tom slučaju, kada živite jako daleko od svoje domovine kapitala, može izdati dozvolu za ulazak u direktno na granici. Ali, s obzirom na činjenicu da je u ovom slučaju odgovor na pitanje "Da li je potrebna viza za Tunis" nedvosmislen - Da, treba, koja poziva stranka treba brinuti unaprijed njihove posjete. Ona treba da podnese relevantan zahtjev Ministarstvu unutarnjih poslova ili Ministarstva vanjskih poslova Tunisa. Čine poželjnim za najmanje 7-10 dana prije ulaska.

ostali detalji

dokumenata za vizu u Tunisu

Ako djeca dolaze do 20 godina u toj zemlji, zajedno sa svojim roditeljima, a oni se snimaju u pasošu, onda je turističko odredište posjete, nijedan drugi dokumenti nisu potrebni. To je isto kada odlaze. Ako djeca ispod 20 godina starosti imaju lokalne državljanstvo, boravišne dozvole ili dugih viza, pri izlasku, oni moraju podnijeti punomoć koju izdaje otac djeteta. To se mora učiniti čak i ako dijete putuje van zemlje na ruskom pasoš. Osim saznanja da li je potrebna viza u Tunisu, svaki putnik treba dobro upoznati sa drugim zahtjevima, tako da nema problema da prođe kroz carinu i sanitarne kontrole, ako je potrebno - veterinarske. Također zapamtite: prije početka izdaju dozvole, jasno odredi koji viza trebate Tunis. često pomaže da bi se izbjeglo nepotrebno probleme i muke.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo