Dokumenata za vizu u Bugarsku. Sve suptilnosti viza za Bugarsku

Video: Making viza za Bugarsku

Kao što znate, Bugarska - je omiljena destinacija za odmor za Ruse. Osim povoljne klime, pješčane plaže, ukusna nacionalna jela i nedostatak jezičke barijere, ruski turisti su privučeni prilika za kupnju lokalne nekretnina. Za putnike koji redovno putuju u Bugarsku i rezervnog mjesta u hotelima na svoju ruku, a posebno akutne pitanje o dizajnu nacionalne vize. Nema govora nosilaca Šengena - im je dozvoljeno da prisustvuju zemljama EU dozvola izdatih u različitim zemljama. Informacije o tome šta dokumentacije za vizu za Bugarsku treba da postane koristan i relevantan za obične ljude. Predmet i predmet ovog članka.

dokumenata za vizu u Bugarsku

Metode obrade bugarske vize

Procesu dobivanja viza za Bugarsku je jednostavan, u praksi se to može učiniti na dva načina: kontaktirajte turističke agencije ili proći kroz sve samog suda. Danas, većina turista nemaju vremena kako bi se osiguralo da samostalno prikupljaju dokumentaciju za vizu za Bugarsku. Lakše je da se obrati specijalizovani servis ili akreditirani putničke agencije. Putnici koji ne mogu priuštiti izlete u vizu centra, izvršava sve dokumente nije teško.

Viza preko turističke agencije

U Rusiji, postoji veliki broj kompanija i turističkih agencija koje se bave registraciju nacionalne vize. Oni rade direktno sa viznim centar, kontroliše proces pribavljanja dokumenata. samo trebate donijeti potrebne papire, oni će učiniti sami ostalo. Neke kompanije će čak dostaviti vize u kuću. Naravno, ova usluga nije besplatna.

Ako se dokumenti ne služi u lice i poverenja, potrebna punomoć koju je napisao vlasnika pasoša i ovjerena od strane notara.

Smještaj u Bugarskoj koje dokumente

Izdavanja vize na svoju ruku

To nije potrebno tražiti pomoć od posrednika firmi, mnogi putnici koji se bavi pitanjem registracije samih turističkih viza. Prvo morate imati popis potrebnih dokumenata. Viza za Bugarsku je na osnovu prikupljenih radova.

Visa centrima svih regija Rusije pet dana u tjednu od jutra do večeri. Ne imenovanje se, stoga, ne primjenjuju se na servis, dokument može biti zgodan trenutak za vas. član osoblja Visa centar provjerava ispravnost popunjavanja obrasca, a nakon što svi zaposleni potrebne papire je dužan da vam dati poseban račun, na kojima ćete moći dobiti vizu.

Će biti korisne informacije o tome gdje se bugarske ambasadama i konzulatima u Rusiji. Generalni konzulat Bugarska ima u Novosibirsku, Sankt Peterburgu i Jekaterinburgu. Ako vam je potrebna ambasadu, onda će morati da idu u glavni grad. Što se tiče viza centara, oni se nalaze u istom velikih ruskih gradova, uključujući Moskvu.

viza dokumenti itd u Bugarskoj

Šta još treba da znate turistima? obradu dokumenata potrebno je uplatiti neki iznos. Ova naknada se zove konzularne takse. 35 eura vrijedan običnih vizu za Bugarsku (spisak dokumenata je navedeno u nastavku). Za hitnost Rusi takođe treba da plati naknadu za vize za takav dokument će biti jednak 70 eura. Pored toga obavezni doprinos da plati naknadu za uslugu. On se tereti da je građanima u iznosu od 836 rubalja. Ovaj iznos je isti za sve vize centara, potrebno je platiti svaki put, bez obzira na tip dokumenta.

Video: Kako viza za Bugarsku

Stanovnici CIS zemalja, uključujući i Bjelorusijom i Kazahstanom, pogodne su za sva pravila viza, naknada za vize za njih je 2640 rubalja. Međutim, u slučaju koji putuju s djecom stanovnika dizajna viza za djecu od susjednih zemalja moraju platiti. To se odnosi na djecu mlađu od 6 godina.

3 dana - vrijeme obrade običnog rezolucije u prosjeku 5-8 radnih dana, hitno potrebno. Tek nakon privatnu posjetu je moguće dobiti vizu za Bugarsku. Dokumenti se može podići 11,00-16,00 u centar za vize.

Video poslovanje u Bugarskoj, a dozvolu stalnog boravka u Bugarskoj

Turisti koji samo Dobije pasoš ili nije išao nigdje, pod uvjetom neke bonuse. Dakle, sa putnici "čist" pasoša, viza obično izdaju za šest mjeseci. Ako ste bili u Bugarsku, imamo pravo na period od dozvola - 1 godina. Međutim, izdaje se pitanje nacionalne vize za period ne raspravlja sa turistima.

Dokumenata za vizu u Bugarsku

Smještaj u Bugarskoj Popis dokumenata

Da odu u inostranstvo, na bilo koji ruski turisti treba da izda posebne dozvole. Da biste to učinili, morate prikupiti paket dokumenata:

1. Visa obrazac za prijavu.

2. pasoš. Informacije za putnike, to mora važiti za 3 mjeseca, računajući od dana završetka putovanja.

3. Slika boja. Veličina - 3,5x4,5.

4. Kopija početne stranice pasoša (2x).

5. Kopije stranice sa važećim vizama.

6. kartu ili rezervaciju (original i kopija).

7. Informacije o pokrivenost zdravstvenog osiguranja u iznosu od najmanje 30.000 eura (original i kopija).

8. Dokaz o dovoljno sredstava. Iznos zbir stopi od 100 eura po danu po osobi. Čak i ako se odlučite za nekoliko dana, iznos osiguranja ne smije biti manja od 500 eura - je granica.

Putovanje sa djecom: dokumente za dobijanje viza

Mladi putnici također potrebna viza za Bugarsku. Ono što je potrebno od dokumenata ako planirate otići na odmor s djecom?

1. rodni list (Copy, poželjno je imati original).

2. popunjeni obrazac prijave. Potrebno je čak i kada je informacija o djeci upisana u pasoš.

U slučaju da dijete ide u inostranstvo sa trećom stranom ili roditelj, morate uzeti punomoć od mame / tata / prve ostao kod kuće. Osim toga, postoji potreba da se ovjerene fotokopije rezolucije i početne stranice pasoša.

Kada putujete s djecom treba da znaju da:

Video: Bugarska - naročito za odmor i dobiti vizu. Popustom putovanja u Bugarsku

- za dijete ne mora da plati naknadu vizu, ako je star ne 6 godina;

- u mama / pasoš tata treba se koristiti slike svoje djece bebu. Ovo pravilo se odnosi na djecu koja se upisuju u matične pasoš. ograničenja starosti - 6 godina.

viza dokumenata u Bugarsku

Dokumenti za dobijanje viza D

Viza za dugoročni boravak izdaje se strancima koji planiraju duže ili stalno boravište u ovoj zemlji. Tako građani izdala tzv D viza u Bugarskoj. Dokumenti trebate skupiti sve one koji žele da ostvare ili rada ili komercijalne aktivnosti. Osim toga, pravo na dobijanje takvo odobrenje pripada:

- stranih stručnjaka, koji je stigao u zemlji pod međunarodnim ugovorom;

- građani koji imaju osnova za stalni boravak (na primjer, zaključak status bugarskog rezidenta);

- predstavnici kompanija koje su registrovane u Privrednoj komori u Bugarskoj;

- članovi porodice državljanina Republike Bjelorusije;

- Dopisnici stranih medija i drugih.

Ova dozvola se izdaje za one koji planiraju da ostanu u zemlju od 90 do 360 dana, ali ne više. Rezolucija o privremenom boravku u Rusija je regulisano zakonom "Stranaca u Republiku Bjelorusiju"Član 24. Naknada za registraciju takvog dokumenta je 100 eura, u periodu pripreme dozvola - 30 radnih dana.

Smještaj u Bugarskoj potrebne dokumentacije

Privatni posjetu Bugarskoj. Ono što treba da znate turistima?

Za ličnu putnu, Rusi mogu iskoristiti poziv da građanin koji ima dozvolu boravka ili autohtonih ljudi u ovoj zemlji. na ovom papiru zasniva se daje viza u Bugarskoj. Potrebni dokumenti moraju biti ovjereni, a dozvole moraju se uzeti u javnim organizacijama u mjestu prebivališta poziva stranke. Isto se odnosi i na članove porodice bugarskog državljanina, jedina razlika je da umjesto poziv treba dati čin građanskog statusa, koji uzima u obzir vrsta komunikacije - u vezi ili u braku. Kako bi mogli da uđu u zemlju supružnika, morate osigurati vjenčani list, djeca - rodni list. To je potrebno prisustvo oba originala i kopije dokumenata.

Osobni obilazak zahtijeva pružanje potvrde rezervacija hotela vize centar. Češće nego ne dostavi kopiju faksa s potpisom odgovornog lica. Ova potvrda treba da sadrži sve komponente turneje: datume putovanja, hotela / hotel, adresa, e-mail, telefon. Osim toga, potrebno je popraviti hotelu plaća zahtjeva. Ponekad na Visa centru mogu zahtijevati potvrdu o zaposlenju ili kopiju radne knjižice, stoga je bolje da ih ima s njim.

listu dokumenata viza za Bugarsku

U principu, ruski turisti su bez muke za izdavanje dokumenata za vizu u Bugarsku. Standardni paket omogućava vam da to učinite bez gubljenja vremena u potrazi za nekim "važan" Pomoć. Prilično jednostavno vizni režim za naše sunarodnike je jedan od glavnih uzroka bezgranične ljubavi za Bugarsku.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo