Suplementi željeza za trudnice - pomagači u borbi protiv anemije

Činjenica da suplementi željeza Porodiljskog potrebno, čuo gotovo svake žene. Međutim, malo razumiju zašto. Suočimo se s tim.

Video: Anemija kod trudnica

Dodatak željeza za trudnice

Tokom rasta djeteta od majke uzima sve potrebne hranjive tvari, vitamine, makro-i mikronutrijenata, uključujući željezo. Kao rezultat toga, žene mogu iskusiti nedostatak ovog bitan element, koji se manifestira smanjenjem hemoglobina.

Ovo je važan protein u krvi obavlja osnovnu funkciju - prenosi kiseonik. Ali, za vrijeme trudnoće potrebe organizma za kisikom povećava više od tri puta!

Opasnost od anemije

Ako se tkiva majke i djeteta neće dobiti potrebnu količinu kisika može biti vrlo neugodan, pa čak i opasna pojava - hipoksije. Pojava kisika izgladnjivanje ploda u kasnoj trudnoći može biti indikacija za hitnu operaciju - carskim rezom. preparate željeza u trudnaU ranijem vremenu pada hemoglobin nivo trudnica dovodi do razvoja raznih patologija fetusa i kašnjenje njegovog intrauterinog razvoja.

ako suplementi željeza za trudnice nije registrovan na vrijeme, postoji rizik od ozbiljnih komplikacija - preeklampsije. Ie neuspjeh razvija u radu gotovo svih organa buduće majke. Prijem željeza suplementacija može znatno ublažiti jutarnje mučnine i poboljšati sveukupno zdravlje žena.

Kako anemija dijagnosticirana?

Kako bi se dijagnosticirati takva odstupanja će morati proći opći analiza periferne krvi. Ukupan iznos proteina u krvi pod nazivom hemoglobina i broj crvenih krvnih zrnaca - glavni indikator anemije.

Video: Anemija u trudnoći, nedostatak željeza anemije i trudnoća

Indikator / trimestra123
Norma hemoglobina112-160 g / l110-144 g / l110-140 g / l
Broj crvenih krvnih zrnaca3,75-5 * 1012

Osim ovih parametara, istraživao morfologija eritrocita, hemoglobina izračunati prosječan sadržaj proteina u jednom eritrocita i ispitan indeks boja. Takođe, ginekolog u najmanja sumnja anemije može propisati nivo testosterona željeza u krvi.

oralni željezaKako popuniti nedostatak elementa u krvi?

Pomoći da se za dodatke željeza deficit za trudnice. Ovisno o tome koliko imate anemiju, vaš liječnik može propisati pilule ili kapi, sirupa ili injekcije. Također, vaš liječnik će odabrati režim doziranja. Budite spremni na činjenicu da morate biti tretirani dugo od tri do šest mjeseci! Međutim, prije nego što suplemenata željeza za trudnice, pokušajte da se manjak hrane preporučio vaš liječnik.

Kako bi se ugodnom očekivanju bebe nije prekriveno anemija, pripremite se za događaj unaprijed. Tokom konsultacija doktor će se propisati različite vitamina i minerala. Budite svjesni važnosti željeza za trudnice. Droga, naravno, će vam pomoći, ali je bolje da se bez njih prima na račun racionalnog, uravnotežene ishrane, što je, između ostalog, pomoći da se izbjegne veliki broj drugih problema.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo