Što je anemija 1 stepen tokom trudnoće: uzroci, simptomi i liječenje

anemija 1 stepen tokom trudnoćeTokom trudnoće žena tijelo prolazi kroz značajne promjene. Na 20% u iznosu od krvi raste, to znači da vaše tijelo treba još veću potrošnju vitamina i željeza potrebne za proizvodnju hemoglobina. SZO reference najčešćih bolesti u trudnoći je željeza anemije. Gotovo 90% trudnica pati od ove bolesti, a to ne zavisi od materijalnog i socijalnog statusa.

Anemija odlikuje oštrim smanjenjem crvenih krvnih zrnaca (crvenih krvnih zrnaca). Oni su od velikog značaja za razvoj našeg organizma. Crvena krvna zrnca daju kiseonik svi unutrašnji organi i tkiva. Sa nedovoljnim dotok kiseonika i niskog hemoglobina osoba osjeća "preplavljen" i umorni. Žene u državi često posmatra anemija 1 stepen. Tokom trudnoće je potrebno više željeza, tako da trudnica treba jesti uravnotežen i poduzeti potrebne vitamine. U suprotnom, anemija blage ići u ozbiljne fazu, a to je opasno za zdravlje majke i fetusa.smanjenje hemoglobina anemija

Anemija 1 stepen tokom trudnoće: osnovni mehanizmi koji doprinose njegovom razvoju

  1. Hormonske promjene, a posebno je značajan porast u estradiol, uzrokuje smanjenje eritropoeze.
  2. Nedostatak željeza, nedostatak vitamina B12.
  3. Višestruke trudnoće.
  4. anoksija, čime je prekršila redoks procesa.
  5. Imunološke promjene koje su povezane sa antigeni stimulaciju tijela majke, od embrionalnog tkiva.
  6. Akumulacija tokom trudnoće metaboličkih produkata.

Anemija 1 stepen tokom trudnoće se određuje pomoću laboratorijskih testova, zbog čega bi žene trebale biti u poziciji tako često poduzeti sve potrebne testove pravovremeno eliminirati moguće uzroke koji negativno utiču na razvoj fetusa. Anemija je registriran ako nivo hemoglobina veći od 20% ispod normale. U blagom fazama bolesti žena ne oseća nelagodu, ali smanjenje željeza se odražava i na dijete. Plod je stalno doživljava manjak kisika, što može dovesti do hipoksije.

liječenje anemije u ranoj fazi

Smanjenje hemoglobina u anemije u 95% trudnica izaziva slijedeće simptome: vrtoglavica, nesvestica, opšta slabost i pospanost ili, obrnuto, poremećaj sna. Tu može biti glavobolje, gubitak kose, lomljive nokte. Osim toga, smanjuje apetit, neobične sklonosti ukus nastaju.

Video: Anemija u trudnoći. Fiziološke i psihološke probleme trudnoće

prevencija i anemija liječenje u ranim fazama

proizvoda koji sadrže željezoSve trudnice se preporučuje od prvog dana uzimanja posebnih vitamina. Budite sigurni da se u izborniku hranu bogatu gvožđem i proteina (govedina jetra, meso, mliječni proizvodi, heljda, breskva, šipak, špinat, grah, zelene jabuke, riba). Podizanje hemoglobina doprinosi askorbinska i folne kiseline, redovne šetnje, pozitivne emocije i uravnoteženu ishranu. Sve složene daje efikasne rezultate i pomaže da neutrališe ovo stanje.

Doktor propisuje pripreme tretman koji sadrže željezo i dodatne droge, koje poboljšavaju apsorpciju mikroelemenata. Bez droge ne mogu se tretirati kao žena uz obrok će dobiti malu količinu željeza. Anemija 1 stepen u trudnoći zahtijeva posebnu pažnju. Terapija će štititi od neprijatne posledice.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo