Ako ne čujete uho, šta da radim?

Video: Kako ukloniti vodu iz uha

U današnjem svijetu čekamo dosta problema, ali mnogi od njih nisu ozbiljne i često daleko od istine. Mnogi od nas su često zbunjeni pluća bolesti, u međuvremenu, ne obraćaju pažnju na ozbiljne bolesti. uho zagušljivosti često ne uzima za ozbiljno, a to blago bolest može biti uzrok ozbiljnih bolesti. Ako jednog dana ste sami postavili pitanje: "Nije li uho čuje, šta da radim", onda za tebe ima smisla da pročitate ovaj članak do kraja.

Poremećaji sluha - to je samo dio procesa koji se odvija u složenom slušnog sistema. Sluha - je složen proces, koji je odgovoran za transformaciju impulsa zvuka u uhu u nervne impulse, koji se onda hranili kroz slušnog nerva do mozga. Sa ispravne percepcije signala i obradu centar u mozgu, kao i svesna percepcija zvuka ovisi o stanju ljudskog sluha. Često u situaciji u kojoj ne uho čuje, koji ne znaju pacijenta i počinje da traži razne načine ozdravljenja na internetu, od prijatelja ili poznanika. To je pogrešna odluka, jer prvo morate saznati pravi uzrok bolesti, pa tek onda početi liječenje.

Sluha rezultati gubitak u većini ORL bolesti, bez obzira da li adenoida, rinitis, sinusitis, otitis medija ili mezatemponit. Često uzrok gubitka sluha može biti gubitak slušnog nerva, ove bolesti imaju drugačiji patogeneza i tretirati dovoljno dugo. Međutim, nada oporavka sluha odvija od polovine senzorineuralno gubitka sluha je izlečiva. Najvažnija stvar u isto vrijeme, početi aktivno liječenje čim prvi znaci bolesti.

Video: Bad uho čuje. Uzroci gluhoća. Nikolai Peytchev.

Iskusni stručnjaci su razvili jedinstveni tretman režim sličnih prekršaja, to je da su sve mjere za provedbu usmjerene na vraćanje protok krvi oko slušnog nerva, koji je pod uticajem u ovom slučaju. Restauracija protok krvi i mozak može raditi čuda - slušni nerv je obnovljena, a pacijent počinje da čuje. Stoga, ako ste muči pitanje: "Da li nije uho čuje, šta da radim", najbolje je da traže pomoć od kvalificiranog profesionalnog. On će provesti inspekciju i propisati odgovarajući tretman, koji u svakom slučaju pomoći će vratiti izgubljeni sluh.

Ako je centralnog porijekla gubitka sluha, često se javlja kao posljedica traumatske ozljede mozga, paraliza ili mozak formacije, onda možete postaviti pitanje: "Da nije uho čuje, šta da radim?" Doktor neurolog, koji će se baviti liječenje osnovne bolesti. Najčešće u tom slučaju zahtijeva liječenje osnovne bolesti, koja je naknadno mora dovesti do poboljšanja sluha.

Često pacijenti su zabrinuti: "Šta ako rashlađeno uho?". U slučaju da je uzrok gubitka sluha je akutna virusna ili prehlade, šanse za njegov oporavak su prilično velika, pogotovo ako pacijent odmah otišao kod doktora. U slučaju da je komplikacija SARS počeo da otitis medija, mora se tretirati odmah, u suprotnom može postati hroničan i dovesti do gubitka sluha, ako ne i stečene gluhoće. nepravilno postupanje akutnih otitis media To također može dovesti do nepovratnih posljedica, a samim tim i najbolji odgovor na pitanje: "Ako nije pregorio uho šta da radim" može dati samo kvalificirani. Najčešće u takvim slučajevima je dodijeljen kurs protuupalno, antibakterijski i lokalna terapija za uklanjanje upala i ublažavanje bolova.

Ako je uho uključeni, kao i mogućnost da se odmah obratite lekaru ne, onda morate početi liječenje kod kuće. Možete početi kapati u uho nekoliko kapi tople borne alkohol 3%, a suve skup piće aspirin. Takav pristup se smatra hitne medicinske njege u vojnom polju i gotovo bezopasan za pacijenta. Čak i ako je tretman pomogao, a uho čuje, obratite se lekaru ne može povrijediti, kako bi se saznati pravi uzrok ove pojave. On je postavio uho - to nije kazna! Kada se pravilno propisano liječenje u roku od nekoliko dana saslušanja je obnovljena, a kvaliteta života će biti na najvišem nivou.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo