Neuritis od slušnog nerva - Simptomi i tretman

Upalnih procesa razvija u iščekivanju ili kohlee, slušnog nerva neuritis pozvali ili kohlearni neuritis. Ova bolest se odnosi na neizlječiva i može dovesti do gubitka sluha i potpune gubitak sluha.

Sluha može iznenada i postupno pogoršati. Pacijenti imaju tendenciju da se slabo razlikuju se visoke zvukove: zviždi, zvona, pjev ptica. Ako je bolest neuritis od slušnog živcaje teža, pacijent prestaje da raščlani ljudski govor, pogotovo ako ton govornika glasa visok. Usput, pokušavajući da govore glasnije u blizini bolesne, rijetko dovesti do željenog efekta - jakim zvucima može ih izazvati nelagodu i bol u uhu.

Često znak da imate neuritisa od slušnog nerva, je buka i zujanje u ušima, kao i vrtoglavica i nemogućnosti da zadrži ravnotežu.

Video: Tretman neuritisa od slušnog živca

Zašto se kohlearni neuritis

Neuritis od slušnog nerva može početi bez obzira na dob. Tu su i kongenitalne neuritis. Mehanizam kako se bolest razvija, studirala je još dovoljno.

Video: Akutni optički neuritis facijalisa. Tretman neuritis. doktora savjet

Poznato je da je auditivni neuritis često izazvan prethodnim virusne bolesti, trovanja antibioticima koji imaju ototoksični svojstva ili industrijskih otrova (živa, olovo). Ponekad veliki teret na organe sluha, čak i samo jednom, može dovesti do gubitka i gluhoća sluha.

neuritis tretmana slušnog nerva simptomiVrlo često, netretirane otitis ili prenosi na noge gripa izazvati neuritisa od slušnog živca. Tretiranje obično je konzervativan. Hirurške intervencije se ne vrši ni kod nas ili u stranim klinikama.

Činjenica da nervnih vlakana u pužnice umrijeti brzo, nakon što je prošli štetnih efekata, tako da ne mogu da se poprave doktora i, štoviše, da se vrati na saslušanje. Najviše što se može postići tretman - je očuvanje sluha na postojećoj razini. To je razlog zašto, rano otkrivanje bolesti i rani pristup doktor, koji će vam pomoći da ne postanu gluhi u budućnosti. Ne može se zanemariti simptome gubitka sluha!

Tradicionalni lijekovi

Video: optičkog neuritisa 2

Narodnoj medicini ima i dodatni tretman neuritisa od slušnog živca.

To je, prije svega, suhom toplotom. Na primjer, vruće pijeska ili soli u torbi se primijeniti kao oblog na uho 15 min pacijenta.

Video: Onimenie jezik i desnu stranu lica

Još jedan način za ublažavanje pratećih simptoma neuritisa od slušnog nerva - tretiranje tinitusa putem infuzije hmelja. svoje brew Tretman neuritisa od slušnog živcakipuće vode i piti dva puta dnevno, dok su kopali u ušima bademovog ulja (7-8 kapi). Tokom mjeseca hmelja piće i sahranjen svaki dan jedno uho. Zatim napraviti pauzu u trajanju od 30 dana, a zatim ponovite tretman.

Svježe aloe sok, miješa u omjeru 1: 1 s medom, sahranjen u uho svaki dan za 3-4 kapi.

Češanj češnjaka, zgnječen u stanje cisterne se meša sa tri kapi kamfor ulja i umotana u bintik. Turundochku umetnuta u uho i držite dok se ne pojavi peckanje. Ovaj postupak se preporučuje da se uradi svaki dan za noć.

Ono što je najvažnije, kada se prvi simptomi gubitka sluha ne da odgodi posjetu doktoru. Zapamti, samo kupiti vrijeme, možete osloboditi sebe od gluhoća!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo