Zujanje u ušima - razlog za doktora

Zujanje u ušima - vrlo česta pojava. Gotovo svi suočeni sa činjenicom da nakon nivo koncert ili disko sluh padne malo, ali moja glava je čuo tanak squeak i tonova. Nakon nekog vremena, sve ide. Međutim, u nekim situacijama, neophodno je da se kod doktora, koji bi trebao izazvati zabrinutost? Hajde da pričamo o tome u detalje.

Ako se uho malo pozvenit, ali nakon nekoliko sati prošlo, ništa strašno. To je znak da je došlo do malog grč krvnih sudova u vezi s promjenom pritiska u tijelu.

ali ako zujanje u ušima tamo trajno, ili šum se čuje samo na jedno uho, potrebno je provesti anketu sudova glave i vrata.

Ako se, međutim, zujanje u ušima ili škripa u glavi iznenada pojavio i bolno, glasina je pao oštro, potrebno je potražiti pomoć u naredna 24 sata. Ovo je znak akutnog neuritisa akustičnih živca, a možda i infarkta uha, pri čemu uho može nestati.

U tom slučaju liječnik će propisati terapiju za vraćanje prohodnost hranjenja krvnih sudova vaš sluh i dijelovi mozga. Ako je pružena pomoć na vrijeme, rasprava se može vratiti. Ali u liječenju kašnjenja čak i za nekoliko tjedana, dramatično smanjuje mogućnost.

Najgore od svega, kada tinitus raste brzo, u roku od nekoliko godina. Auditivni vida postupno pada, a vrlo često ljudi ne mogu ni sjetiti kada tačno, i zbog onoga što je započeo proces. Onda stručnjaci kažu o razvoju senzorineuralno gubitka sluha različite težine na kojem vraćanje sluha i da se u potpunosti eliminirati zvoni gotovo nemoguće. Doktori mogu dodijeliti samo terapija održavanja, koji će "sačuvati" nivo sluha na sadašnjem nivou. Stoga je nemoguće povući. Što ranije provjeriti u njegovo stalno zvoni u ušima i doktora, što je viši nivo sluha moći spasiti.

Sistematski zujanje u ušima se zove tinitus. Pacijenti opisuju ga na različite načine: Hum, zviždaljka, pisnuo, pucketanje u ušima. Zbog nemogućnosti neko vrijeme da čuje potpunoj tišini, tu su razdražljivost, nesanica, defokusiranje pažnje, depresija sve do suicidalnih misli. Ali tokom vremena, mozak se navikne na stalne pozadinske buke, a osoba više nije tako oštro reagirati na zujanje u ušima.

Zašto osoba čuje buka nepostojeće

Nervne ćelije unutrašnjeg uha pomoću dlaka pretvara zvučni talasi u električne signale, a zatim u mozak. U zdravom stanju ćelija kose kreću u potpunosti u skladu sa zvukom talasa. Ali bilo kršenja dlačice počinju da se kreću nasumično, formirajući mješavinu električne signale koje mozak percipira kao konstanta buke različitih frekvencija.

Objektivnih razloga za zujanje u ušima

Razlog za zujanje u ušima - razne bolesti i poremećaja organizma. Objektivnog pregleda će identificirati specifične uzrok tinitusa i pružiti adekvatan tretman. Po pravilu, nakon stanje pacijenta poboljšava.

- Akumulacija ušne masti.

Otorinolaringolog ispao, nakon čega tinitus može otići u potpunosti.

Video: Sindrom vertebralnih arterija

- Povezanih sa starenjem promjene sluha.

Najčešće počinje nakon 60 godina. Doktor propisuje terapija održavanja za cerebralnu plovila.

- Buka oštetiti sluh.

To se događa kada osoba dugo preopteretiti vaš sluh. To uključuje ne samo rad u bučnim industriji, ali i česta upotreba slušalica za slušanje glasne muzike.

- Dugotrajna upotreba određenih vrsta lijekova.

Poznato je da su neke antibiotike (npr gentamicin) i aspirin su ototoksični, i.e. izazvati gubitak i visoke subjektivne buka čuje u uhu.

- Kardiovaskularnih problema.

Njihova simptom - pulsirajući tinitus.

- Ateroskleroze.

Holesterol plakete koje formiraju kao rezultat bolesti, čineći plovila neelastična. dotok krvi na saslušanje pada.

- Turbulentnom protok krvi u sudove

Sužavanje jugularne vene ili karotidna arterija dovesti do sličnih protok krvi i tinitus.

Video: Farhat FA, Potapenko LA - Zašto je zujanje u ušima? (Kanal - "dobro jutro")

- Osteohondroza.

Tanke krvne sudove koji njeguju organa sluha i potrebnih dijelova mozga su zapinje zbog raseljavanja diska i cervikalne degenerativnih bolesti diska.

Video: Elena Malysheva. labyrinthitis

- Povrede i upale unutrašnjeg uha.

Ove pojave mogu izazvati stagnira tekućine, gubitak i tinitus sluha.

Tretman je propisana kompleksa, čime se nužno poslao na konsultacije kod neurologa. Elektrostimulacija, lijekovi za poboljšanje dotok krvi u sistemu mozga i auditivnih, smanjuju viskoznost krvi, normalizaciju metabolizma - to je takva terapija propisana češće. Tretman je rijetko jednokratno. Tipično, skup postupaka koji se ponavlja dva puta godišnje do kraja života.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo