Uho bolesti: vrste, simptomi i načini liječenja

Uho je složen organ, koji nije samo odgovorna za percepciju zvuka, ali i je glavni u vestibularnog aparata. motorne funkcije čovjeka može biti uznemiren zbog neke od svojih bolesti.

Bolesti uhaBolesti uha može biti upalni, gljivične i dobio zbog traume (česta kod sportista). Više nego ostali su namnožili otitis (interni, eksterni, u sredini).

Bolesti uha se često javljaju zbog prošlosti zaraznih i virusnih bolesti. Otitis manifestuje izražena gnojenje na dionici slušni aparat, formiranje čireve. On može pogoditi tijelo i potpuno. Razlikujemo akutne i hronične oblika uha bolesti. Simptomi se vide u pravovremeno, pružiti priliku da nastavi sa tretmanom otitis medija na početku i dobiti osloboditi od upale brzo i bez dodatnih recidiva. U slučaju da je pokrenut proces bolesti mogu napredovati do hroničnog fazi.

Bolesti uha simptomaUpala vanjskog uha manifestira kao bol i svrbež. Ponekad se pogoršava sluha. Ako je upala vrlo jaka, crvena Pinna, i pojavljuje se na to gnoji.

Naprednom stadiju upale srednjeg uha može oštetiti bubnjić. Kada upala uključuje unutrašnje uho, temperatura tijela raste i značajno pogoršava čujnost. Pacijent u ovom trenutku smatra "snimanje" oštar bol. ljepilo uho To uzrokuje gnoj. Znakovi upale unutrašnjeg uha uključuju vrtoglavicu, iznenadni gubitak sluha, nemogućnost da se fokusira oči u jednom trenutku ( "Shifty" oči).

Otitis media iz jednog dijela slušnog aparata može ići u drugu. Ako odgoditi tretman, a ne da potražiti liječničku pomoć na vrijeme, mogu pratiti komplikacija. Razvoj meningitisa, apsces mozga, pa čak i trovanje krvi ne može se isključiti u ovom slučaju.

otitis media Javlja se zbog mikrobiološke infekcije nosne šupljine tijekom virusnih infekcija. Ako se u ovom slučaju se ne preduzmu akciju za otklanjanje bolesti, to može dovesti do paralize facijalisa.

Mi ne preporučujemo samo-poslastica uho bolesti. Lushe učiniti pod nadzorom kvalificiranog audiolog. Iz pluća pacijenata ublažavanje upale fazama ambulantnih poliklinika. Težih oblika srednjeg i unutrašnjeg uha se tretiraju samo u bolnici. Pre-sjetva se obavlja osjetljivost antibiotiBolesti liječenje uhaCams mikrobioloških organizama identifikovanih u studijama. Kada se bilo koji tretman bolesti uha propisane tek nakon ovog postupka. ako bubna opna oštro viri po prosječnoj akutne upale srednjeg uha, to je indikacija za hiruršku intervenciju kako bi se stvorio kanal za odvodnju gnojnog tečnosti.

Postoje i neke druge bolesti uha - Menierova bolest, neuritis vestibulokohlearnim živaca. Tu je bolest uzrokovana nasleđe organizma, - otoskleroze. To utiče na kost kapsulu labirinta. Kao rezultat toga, bolest dovodi do gubitka sluha.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo