Nevidljivi i obično oko Blashko linija na ljudski organizam

Video: Kako napraviti radi TV u Minecraft [Kako napraviti radi TV u Minecraft]

Neprimetna golim obrasce okom na ljudski organizam se javljaju pod utjecajem endogenih i egzogenih negativnih faktora. Određena patologija su linije Blashko. Melanogenezu manifestuje hipopigmentacije, odnosi na grupu bolesti dermatoze. Vidljivo benigni interesa za nauku. Razumiju princip pojave tumora, to je moguće spriječiti pojavu melanoma.

Video: Kako napraviti most i lift u Minecraft (maynkraft)

Povijest istraživanja bolesti kože

Njemački istraživač dermatoloških problema naći Blashko liniju 1901. godine. Oni predstavljaju obrazac pigmentacije, slično u strukturi svim pacijentima. Bolest je dobila ime po ime naučnika, čije je ime Alfred.linija Blashko

Video: Razno

Dermatolog uspostavljen odnos sa pojavom patologije X-kromosoma. Na zdravu kožu neprimjetan promjene u svojim normalnim koncentracije. Kao rezultat haotičnom migracije malanoblastov formiranje vidljivom obrazac. Status mutirani ćelija ovisi o nervnih slomova organizma. Međutim, dermatološki problemi mogu se naći u urođene baština bolesti.

Glavni razlozi za odstupanje od ljudske kože

Identificirati sljedeće faktore obrazovanja Blashko linije na tijelu:

 • Chimerism - često se naziva stanje kada osoba gleda dvije vrste DNK. Drugačiji set gena izaziva formiranje pigmentacija na tijelu. Ovi efekti otkrivaju incest sa dva različita rasa. Uzroci patologije koža postaje fuzija od oplođene jajne u ranoj fazi trudnoće.
 • Ljudskih neravnoteža stres - haotično obrazac se formira.
 • Genetika - promjene u ljudskom DNK. Razlog za pojavu urođene patologije postaje nevusi: depigmentacije, pigmentirana, lojne, linearni verukozni upalni.
 • je uočena u jednom kavezu set gena: naučnici s struktura ljudskih tkiva - genetski DNK miješanje tijekom embriogeneze. Iako je poreklo potonji je izveden iz jedne zigota.

Priroda pojave dermatoza

To je frustrirajuće ne znam termin "Blashko line" - šta je to linija? Takvi problemi često nalaze u novorođenčadi, od kojih ne više od 2% imaju predispoziciju za pojavu patologija. Struktura DNA je inicijalno sadrži informacije bolesti. Vanjski simptomi nastaju kao posljedica odstupanja endokrinologiju tijela.Line Blashko to

Blashko linije karakteriziraju tri ćelije u organizmu, je izvor bolesti:

 • Epidermalnih keratinocita - stečena patologija često posmatra kao rezultat Chimerism.
 • Pigment - nalazi se u nižim slojevima epidermisa.
 • Profiliranje granica pigment ćelije - dovodi do promjene u boji kože, prolazeći kroz bazalne membrane u gornji sloj dermisa. Ovo stanje se posmatra na urođene prirode formiranja melanoma.

vanjski znakovi

Medicinskoj literaturi pruža informacije o linijama Blashko: da je to bolest ljudskih tkiva, koja se manifestira u slučaju kvara u tijelu za život. Struktura nevidljivi uzorak na zadnjem delu podseća na boju životinja: zebra ili tigra. Može se primijetiti od ultraljubičastog zračenja.Line Blashko bolest

Boja ljudske kože To zavisi od pigmenta melanina supstance. Ona se formira u epidermis tkivima, bazalni sloj se sastoji od melanocita. Odstupanja u procesu melanogenezu dovodi do promjene boje vizuelno primjetan:

 • Hiperpigmentacije - haotično obrazac tamne mrlje na koži, jasno razlikuju od osnovne boje pokrivača.
 • Hipopigmentacije - gubitak boje ćelija kože, što je rezultiralo beličastim mjesta. Rijetke patologije posmatrati ne više od 1% novorođenčadi.

Spoljni manifestacija obrazac bolesti postaje u obliku slova V, u obliku kovrče ili valovite linije. Često formirana na ovim dijelovima tijela:

 • nazad;
 • sa strane;
 • ramena;
 • glava.

otkrivanju problema

Crtež Blashko uočljivo kada osoba ozračene sa ultraljubičastim svetlom, ali za život rijetko prolazi takvih ispitivanja. Da proučava stanje organizma početi već u progresivnom fazama bolesti. U novorođenčadi, svijetle spotovi hipopigmentacije na tijelu je teško vidjeti. Dete stiče značajnih promjena na koži za nekoliko godina.Blashko linija odlikuje

O stanju ćelija pogođeni set hromozoma. Ako je vrlo različita u susjednim dijelovima kože, odstupanja posmatrano u bojanje tkanina. Tako hipopigmentacije mogu se pojaviti sljedeće uslove:

 • Chaotic mrlje - zanima nauka zbog nejednake strukture. Na slici je prikazan posmatrane složenih oblika u obliku bendova, šah ćelija.
 • Lokaliziran - manifest jedan spot u određenom području.
 • Generalizirani - može biti praćen bolesti unutrašnjih organa.

Zašto nam je potreban za proučavanje crteža na koži?

Liječnici su pribjegli teksture analiza tkiva u komplikacija vidljiv na koži. Evo, glavni pokazatelj je linija Blashko, bolest je istragom zbog ispravne dijagnoze. To postaje važno kada sljedeći dermatoloških problema:

Video: Ljudsko tijelo. Oka (Oculus). Vizije.

 • Chimerism;
 • mozaicizam;
 • Zoster;
 • nevus;
 • melanoma.

Blashko linija je da za takvu linijuKompleks teksture su važni samo za istraživanje strane, za laika, takva analiza još nije dovelo do određenih zaključaka o bolesti. Naučnici planiraju otkriti svrhu obrazaca na ljudski organizam. Možda je otkriće pomoći će eliminirati rezultata retka bolest kože.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo