Adrenalin

Video: Nedoavariya !!!!!! Ili oslobađanje adrenalina u kabinu !!!!

Danas, gotovo većina ljudi svaki dan u stanju stalne pripravnosti. Ova vrsta karakteristika modernog života. Konstantan protok adrenalina (Hormona stresa, proizvode nadbubrežne žlijezde) daje efekte na tijelo, slično djelovanje lijeka.

Video: 5 načina da se mišići rastu! Fizičke metode stimulacije

Epinefrin je moćan hormon koji akciji multilateralno je ugledao promovira koncentracija povećava pritisak ubrzava rad srca. Kada kratkoročni stres adrenalin koristi. Na primjer, zahvaljujući njemu, čovjek je u stanju biti u mogućnosti da se ponašaju više opasnosti prikupljeni i sigurno, biti odlučniji nego u normalnim okolnostima. Međutim, iza svakog snažan nalet aktivnosti neminovno dolazi stanju krajnje umora. Stoga je potrebno u takvim okolnostima da bi tijelo pauzu.

Sa produženim hormoni stresa u krvotok trajno. U ovom slučaju, adrenalin ima na poguban uticaj cijeli organizam. Ne prolaze stres dovodi do toga da je visok krvni pritisak i broj otkucaja srca se pretvaraju u hronično stanje. U razinu šećera u krvi se povećava i masne kiseline (trigliceridi). Krv postaje sklonije zgrušavanja, što je rezultiralo u stvaranju krvnih ugrušaka. Počinje da proizvodi više kolesterola.

U principu, adrenalin popunjava osoba s posebnim energije, snagu, izdržljivost i performanse. Hormon je najjača emocija, koji nisu pod kontrolom razuma. U ovom trenutku, sve metaboličke procese su ubrzan u desetine puta u odnosu na normalno stanje, dostigavši ​​nivo od katabolizma slom. Zato je odmah spali masti, što u uobičajenim okolnostima bilo bi potrebno 100 puta više.

Često nazivaju adrenalina hormon straha. Njegova proizvodnja počinje sa bilo jako mešanje ili fizičkog stresa. Ovaj hormon povećava propustljivost ćelijske membrane za prodor glukoze i povećava razgradnju masti i glikogena.

Video: Firebird! Adrenalina # 4

Adrenalin (hormon) pomaže čak i jako umorni mišići se brzo vratiti u normalu ton. U situacijama kada je osoba izložena bilo reakcije, kao što su mentalni stres, strah, ljutnju, nivo adrenalina u krvi raste odmah. Podaci o stresu prolaze kroz čula, a onda padaju u mozak, gdje je "relej stanice" - hipotalamus, a za nekoliko sekundi prije nego što je signal stigne do nadbubrežne žlijezde, koji počinju da aktivno proizvodnju hormona.

Postavlja se pitanje kako da se podigne adrenalin, a ponekad se javlja u različitim situacijama. Na primjer, ako osoba ne doživljava najbolje trenutke svog života, pati od depresije ili su depresivni, depresivni, neophodno je da se umjetno postići oslobađanje adrenalina u krvi, kako bi se neutralizirati negativan.

Video: Firebird! Adrenalina # 1

Da biste to učinili, ne biste trebali koristiti psihotropnih supstanci, kao što su droga, alkohol i drugi. Bolje je posegnuti za više zdrav i opravdan način. Kao i moguće u tom smislu pomoći sportu, posebno pustolovnih sportova: rafting na planinske rijeke, kajak, snowboarding, ronjenje, surfanje, itd

Doprinijeti razvoju adrenalina planinarenje ili bilo koji drugi način podizanja visine. Sjajno u ovom slučaju, posao od atrakcija u parku (ljuljačka, ogromna oštro nagore američki gorki- Ferris wheel). Možete pokušati padobranom.

Može da izazove adrenalin i pomoću sintetičkih droga. U medicini, oni se koriste u različitim stanjima šoka, bronhospazam, u ekstremnim alergijske reakcije, krvarenje, iznenadna asistolije, operacije srca, zatajenje bubrega, prijapizam, hipoglikemija, kako bi se poboljšala učinak anestetika. Takvi lijekovi mogu biti propisani samo profesionalac.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo