Landing na zodijaka. Plodno znakova zodijaka na sjetvu i neplodan

Iskusni vrtlari znaju kako veliki uticaj Meseca na uzgoj povrća. Karakteristika zodijačkih konstelacija će pomoći da se odredi kako najplodnije znakova zodijaka. Kada posevefruktov ovoscheysleduet i uzeti u obzir fazu Mjeseca, da biste saznali na koji konstelaciji je kada je najbolje učiniti sadnje, a kada ograničena na rukovanju gnojivom zemlju. Poznavanje znakova zodijaka će pomoći da biste dobili dobru žetvu, a štedi na greškama u hortikulturi.

Zašto vam je potreban lunarni kalendar?

Lunarnom kalendaru je pojavio pred suncem. Ljudi u davna vremena otkrili da Mjesec utiče na procese na našoj planeti i ljudsko zdravlje. Fazi utjecati na vode u morima i oceanima - to Ebbs i teče. Mesec utiče na rast biljaka. To je zbog svoje izloženosti u plodnu znakova zodijaka. Kada posevemozhno ostvariti pozitivne efekte na vrsta povrća.

plodno znakova zodijaka na sjetve

Mjeseca mijenja unutrašnje stanje osobe. Sa lunarnom kalendaru može izračunati povoljan dana za inicijative i pregovori. Čak i frizure se savjetuje da rade, ovisno o faze Mjeseca.

Lunarni mjesec sastoji od 29-30 lunarnog dana. Oni su 24.5 sati. Stoga je normalno kalendar razlikuje od Meseca. Prva četvrt To je vrijeme promjena i novu energiju, smanjuje - u stanju mirovanja. Njeno stanje je lako pratiti, gledajući na noćnom nebu.

Zbog Lunar može izračunati i mjesečevu mijenu je prihvatljiv za sadnju, kako bi se utvrdilo što konstelacije će biti. Ovo će se poklopiti sa odmor posao povoljnih dana.

Video: Savjeti za sadnju paprike sadnica, biber u krpa, spužva Primer kontejner sa svjetlom, zalijevanje

faze Mjeseca

Potrebno je uzeti u obzir faze slijetanja na Mjesec, preradu i grmlja, žetve.

  • New Moon. Ne stavljajte biljke ne treba vakcinisati. Uništavanje štetočina, plijeviti korov, trim mrtva grana, okupljaju bilja.
  • Prva četvrt. Sadnja i presađivanje kulture, raste iznad zemlje. Oploditi zemlju, dati mineralno đubrivo. Na vodu, da se vakcinišu.
  • Pun mesec. Korova i tanke kreveta, i olabavite Spud zemlju. Prikupiti sjemenke, korijenje. Da li štipanje, pasynkovanie. Ne možete vakcinisati, trim drveća i grmlja.
  • Izmaku Moon. Sadnje korijen usjeva, mahunarki. Korijen hranjenje biljaka. Uništavanje štetočina, plijeviti korov. Žetve.

plodno zodijaka

Moon prolazi u roku od mjesec dana sve faze i znakova zodijaka. Svaki od njih na svoj način utječu na prigradskim kulture. Postoje plodne i neplodne Zodiaka.Esli znakova je izašla raskorak između faze Mjeseca i konstelacija, da prednost treba dati na ovo drugo. Na primjer, kada depilacije Moon, mogu biti posađeno paprike, ali ako Prijavi neplodan, kulture dana je bolje ne saditi.

Znaci znak - plodne i neplodne

Kada je Mesec u toku mjeseca prelazi iz jedne konstelacije u drugi, upoznaje na svom putu sve znakove zodijaka. Oni imaju utjecaj na biljne usjeve.

rak - najplodnije znak Zodiaka.Esli Moon je u sazvežđu, sjetve će dati bogate žetve. Ali to će biti loše da se čuvaju, i sjeme će biti neuspjeh.

Škorpija, Bik, Ribe, Rak, Jarac - previše plodne znakova zodijaka. Kada posevenesut dobru žetvu. Ali, skladištenje i sadnog materijala nisu uvijek visok.

Strelac, Devica, Jarac - marginalni likovi. Niski prinosi nadoknaditi dugoročno skladištenje. Sjemena u većini slučajeva dobro.

Vodenjak, Lav, Ovan - Neplodnost znakova. Ako je Mesec u konstelacijama ovih, to je najbolje da se prikupe sjeme. žetva U ovom trenutku se radi o dugu, dobar za pohranu.

znakova zodijaka plodne i neplodne

Znayaplodorodnye znakova zodijaka, u aprilu, na primjer, sadnju dana da lako izračunati lunarnom kalendaru. Sjetve glavnih vrsta povrća bolje vremenski do 5, 10, 11, 14, 15, 19, 20, 21, 22, 23, 24. aprila.

Plodno znakova zodijaka - zajedničku kategoriju, jer je visoka stopa klijanja ne pruža dobar za pohranu. Bolje je držati se zlatne sredine, vodeći računa ne samo faza konstelacije Mjeseca, ali i od klimatskih uslova.

cvijet kulture

Blizanci, Vodenjak, Vaga - plodno znakova zodijaka na sadnje sadnice cvijeća. Moon u ovim konstelacijama utiče na povećan cvatnje, voće set. Možete zasaditi sijalicu cvijeće, plevljenje i gnojiva. Stane sav posao u vezi sa cvijećem. Preporučuje se za berbu lisnatog bilja.

korijen usjeva

Za rad s korijena i gomolja biljaka koje znakova zodijaka plodno? Za sadnju je potrebno da je Mesec bio u znaku Djevica, Bik, Jarac. Oni aktiviraju rast korijena. Stoga, korijen, okruglast biljka je bolje da se biljka u ovom trenutku. Dati prednost nestaje mjesec. moći dive sadnica brda i iskopati korijenje.

povrtlarskih kultura

Plodno znakova zodijaka za posevaplodovyh biljke - Ovan, Lav, Strijelac. Oni stimulišu rast plodova, semena. Kada pronalaženje Mjeseca u tim konstelacijama preporučuje berbu lisnatog bilja. Otvoren za sve poslove vezane za voćarske kulture.

plodna i neplodna zodijaka

list kulture

Koji su znakovi zodijaka su plodorodnymidlya sadnju lisnatog biljaka? Ako je Mesec u znaku Rak, Škorpija, Ribe postoji rast, aktivan razvoj lišća usjeva. Neprihvatljiva žetve samo u ovom trenutku. Dozvoljena sve radove u vezi sa krilom biljaka.

Mesec u Ovnu

Na raste moon Preporučuje se da se sade drveće, posaditi i presađivanje luk, paprika, bilja. Prikupiti voće i cvijeće. Biljka kulture, plodovi koji će se prikupljati u istoj godini (paradajz, pasulj).

A slabi moon koren biljke mogu biti oštre - rotkvica, rotkvica, rotkve, hren. Trim drveća i grmlja za dekorativne i sanitarne potrebe. Uništavanje štetočina, korova, labav, skupite natrag biljke.

Moon u Biku

Na raste moon preporučuje se da se saditi i presaditi sve povrće, voće drveća i grmlja, bobičasto voće, grah, baburasti biljke. Ovo je dobro vrijeme za sadnju zimskih usjeva.

A slabi moon radije sadnje korijen usjeva - krumpir, mrkva, repa, rotkvice, repa. Ručka bobica grmlje, izvadite brkove, Spud i labave zemlje. Trim drveća i grmlja za dekorativne i sanitarne potrebe.

Mesec u Blizancima konstelaciji

Na raste moon To treba saditi i transplantiranih kovrdžave ukrasnog bilja - hmelja, grožđe, ladolež. To se može obraditi i presađene biljke sa brkovima - jagoda. Weeding, prikupljanje ljekovitog cvijeće.

A slabi moon provesti pasynkovanie, višak jajnika, suhe grane drveća. Korova, malčiranje, berba voća i povrća. Prikuplja ljekovitog korijena.

bilo plodno zodijaka

Moon u Raku

Na raste moon preporučene sadnje usjeva koji daju plodove iznad zemlje. Ovaj kupus, paradajz, krastavac, tikvice, paprike, lubenice. To može biti zasađeno voćkama, grmlja, oploditi zemlju.

A slabi moon sadnje korijen kulture: krumpir, repa i drugih kultura. Preporučena mineralna umjetno gnojivo, zalijevanje.

Moon u Lavu

Na raste moon bolje da se prikupe sjemena. Gledajući i ukrasno bilje: saditi, transplantacije, podijeliti korijene. Ovih dana su posebno povoljni za svjetlo-voli biljke.

A slabi moon shear dekorativni za stabla grmlje. Žetva sušenje i skladištenje. Sow travnjak trava, nepretenciozan cvijeće.

Moon u Devici

Na raste moon povoljan sadnju i gnojidbu povrća, plodova koji se nalaze iznad zemlje. Možete se uključiti u sadnju i presađivanje cvijeća, puzavica, bobica grmlje. Zasadili sadnice povrća, čiji plodovi će biti iznad zemlje. Poprskajte drveća i grmlja od štetočina. Saditi travnjak, začin i ljekovita biljka.

A slabi moon saditi korijenima, i brdo organskoj farmi. Combat štetočine koji žive u tlu.

Moon u sazvežđu Vage

Na raste moon preporučujemo sadnju mahunarke, kupus, sve vrste zelene salate. Možete posaditi i presaditi voćaka i grmlja. Ovo je vrijeme za rad sa dekorativno cvijeće.

A slabi moon korijen biljka povrće: repe, rotkvice, krompir i drugih kultura. Možete kositi travu, brinuti travnjaka.

Mesec je u konstelaciji Scorpius

Na raste moon zasadili sadnice maline, ribizle, more krkavine, ogrozd. Dobro uzeti korijen na otvorenom terenu povrće sadnica čiji plodovi će biti na terenu - paradajz, paprika, krastavci, squash, patlidžan. Neophodno je usaditi voćki, posaditi bilje.

A slabi moon zasađeno oštar korijenima: rotkvice, rotkve, rotkvice i luk. Potrebno je smanjiti travu, brine o travnjaku, plijeviti korov. Povoljnih dana za kontrolu štetočina.

Moon u Strelcu

Na raste moon To se treba baviti sadnje penjanja ukrasna biljka. To može biti posađeno mahunarke i ljekovitog bilja. Trim grane drveća za dekorativne i sanitarne potrebe. Ovo je dobro vrijeme za prikupljanje ljekovitog cvijeća.

A slabi moon žetve će se čuvati dugo. Možete prikupiti povrće, voće, korijenje. Povoljan dana za sadnju bijelog luka, sakupljanje ljekovitog korijena.

najplodnije znak Zodijaka

Moon u Capricornus

Na raste moon treba da radi sa biljnim kulturama, plodovi koji su iznad zemlje. Oni mogu siju, transplantacija, potopiti seme. Ovo je oportuno vrijeme za kalemljenje razmnožavanje i voćaka, sadnja luk za jednokratnu upotrebu (za zelenu). Možete sprej drveća i grmlja od štetočina.

A slabi moon To bi trebalo posijati korijene namijenjen za dugoročno skladištenje. Stane sav posao sa zemljom - uzemljenje se, okopavanje, plevljenje, đubrenje organskim, zalijevanje, korijenjem panjeva.

Mesec je u sazviježđu Aquarius

Na raste moon može biti posađeno ukrasno bilje, skupljati ljekovito cvijeće, plijeviti korov.

A slabi moon Trebalo bi Harvest namijenjen za dugoročno skladištenje. Crop suhih grana drveća, grmlja. Pinch kulture, uklonite nepotrebne puca i jajnika. Poprskajte vrt od štetočina. Olabaviti, dig, plijeviti korov.

Mesec u Ribama

Na raste moon preporučuje se da se seju i presađivanje na otvoreno tlo povrće, od kojih su plodovi se nalaze iznad zemlje. To je najbolje da se bavi kulturama od rane žetve. Zasađeno bobica grmlje, grah i dinja biljaka, kupus, sve vrste zelene salate. Možete sade drveće.

A slabi moon zasađeno krtola, namijenjen za početak žetve. Preporučena mineralnih đubrenje zemljišta.

zaključak

treba izračunati u zavisnosti od faze Mjeseca za rad u vrtu. Na rastuschuyu- bavi biljke čiji plodovi su iznad zemlje. A opada moon vole Roots.

plodno znakova zodijaka u aprilu

Plodno znakova zodijaka će pomoći donijeti obilan žetvu. Ali sjeme može uspjeti. Za dugotrajno skladištenje povrća usjeva treba da bude sinhronizovan sa vremenom kada je mesec u znaku Bika, Rak, Jarac. Smješten u raka i Ribe, to će donijeti rod namijenjen za brzo potrošnju.

U vrijeme kada je prava jalova i marginalne znaci - Ovan, Blizanci, Lav, Djevica, Vaga, Vodenjak, najbolje je da se bori protiv štetočina i korova. Možete se baviti ladolež i postrojenja sa brkovima (npr grah, jagode).

To ne mora uvijek uzeti u obzir fazu Mjeseca, i da ga u određenom konstelaciji. Stoga, agronomi savjetuju da ne često pitaju pitanje šta plodnih znakova zodijaka, i posadio voća i povrća s ljubavlju, na osnovu klimatskih karakteristika regiona i rastućeg usjeva.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo