Povoljan dana za sadnju paradajza

Mnogi vrtlari ne mogu zamisliti početak sa sadnje bez prethodnog upoznavanja sa lunarnog dana, kao mesec ima ogroman utjecaj na rast biljaka. Dešava se da kada sadnje u vrlo nepovoljan rezultat je dan jednostavno - nema. Ako naučimo odrediti povoljan dana za sadnju paradajza, možemo izbjeći veliki broj problema koji se odnose na sadnju pogrešan dan.

Tu je tehnika samo-izračunavanja odgovarajuće dana sejalica na Mjesecu. Informacija, međutim, pojednostavljen i nepotpun, ali je tako precizan i može vam pomoći da izračunati povoljne dana sadnju paradajza na Mjesecu.

pripremiti odsecanje kalendar, znati faze Mjeseca, kao i kroz zodijačkih znakova, kroz koje će Mjesec proći određeni broj mjeseci.

Video: lunarnom kalendaru sjetve paradajz u Mar 2016

Znakovi zodijaka mogu se podijeliti na plodno: Rak, Lav, Vaga, Jarac, Ribe, Rak.

Neplodnih: Blizanci, Rak, Lav, Vodenjak, Ribe.

Mokar: Rak, Lav, Vaga, Ribe - to znaci da dressing.

Suho: Blizanci, Rak, Lav, Vaga, Bik - ovi znakovi mogu žetve na slabi moon.

Video: Potopiti i sadnog paradajz sa i bez picks. Jan 2016. lunarnom kalendaru

Nepovoljni dani za sadnju su: 1-2 dana prije i nakon mlađaka i Full Moon. U ovim danima presađivanja i sadnje je nemoguće, već samo da uradi korova.

Kako izračunati povoljne dana sadnje rajčice? Mi treba odmah reći da paradajz najbolje postavljene u rastući mjesec.

Izračunajte povoljan dana za sadnju paradajza može biti znak Zodijaka. Moramo gledati na ono dana pasti plodno znakove i stavio ovih dana. Ako uslovima kalendar prilično povoljan, ali faze Mjeseca zapravo nisu, to bi trebalo biti zasađeno na konačni dan Meseca u odgovarajući znak poziciju.

Na primjer, želite da posaditi paradajz sadnica početkom marta, ali gledajući na kalendar, možete vidjeti da su gotovo svi prvi dio marta je u zadnjim mjesec, što je nepovoljno za sadnju. U tom slučaju, ako počnete sadnja u veljači, da je prerano, ali prekasno je krajem marta. Onda morate učiniti sljedeće: pronaći povoljan znak, kao što su Vaga, pogled kalendarskih dana kada je Mesec u ovom znaku. Neophodno je da se stavi na posljednji dan, kada je Mesec u Vagi. To će biti povoljan dan za sadnju paradajza.

Ako posaditi biljke u Biku, a ovaj povoljan dan za sadnju paradajza, žetva će biti velika i da će biti dobro za dugo zadržao u slučaju da će se prikupljati u odgovarajućem trenutku, ali sjeme nisu vrlo visoke kvalitete.

Biljke zasijane u Ribama i Rak, će dati bogat žetve, koja je, međutim, ne podliježu dugoročno skladištenje, posebno u znaku Riba. Sjemena iz ove biljke će imati loše kvalitete.

Žetva iz biljaka zasađeno u Vagi, Jarac, Škorpija, a posebno u znaku Jarca će biti dobar, dugo i dobro čuvati sjeme će imati najviše kvalitete.

zasađeno u Strelcu biljke, će dati mali crop, ali sjeme će imati vrlo visoke kvalitete, ako se ne prikupljaju u znaku Škorpiona, Ribe i Rak.

Video: plodna i neplodna poluplodorodnye zodijaka (sjetva, sadnja povrća). lunarnom kalendaru

Mesec utiče ili je to ne u smislu rad u bašti, da li je potrebno odrediti povoljan dana za sadnju paradajza - ne može sa sigurnošću reći, trebalo bi da saznaju sve iskustvo. U literaturi previše bilo kontradiktornosti. Mnogi ljubitelji slijetanje na Mjesec su velika žetva može biti upravo zato što su stavili na drugom, a nije ni pokušao. U skladu s tim, mnogi ljudi vjeruju da je Mjesec na sve za ništa ne utiče i vođeni isključivo na kalendar datira daju isti odličan prinose. Gdje leži istina, što se odlučite.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo