Bol u desnom gornjem kvadrantu, udari u leđa: uzrok

Bol u desnom gornjem kvadrantu zrači na leđa - sasvim uobičajena žalba pacijenata klinike. U stvari, to je nespecifičan simptom koji se pojavljuje u suprotnosti sa različitih organa. Bol u ovom slučaju može ukazivati ​​na probleme s jetrom, žuči, bubrega, pa čak i srce. To je razlog zašto ne možemo bez pomoći specijalista.

oštar bol u desnom gornjem kvadrantu

Zašto je bol u ovom području?

U gornjem desnom strani grudnog koša nalazi organe kao što su jetra, žuč i gušteraču. Naravno, češće bol u desnom gornjem kvadrantu, smack u leđa, ramena ili ruci povezana sa kršenjem probavnog trakta.

  • Prije svega, potrebno je spomenuti i razne bolesti jetre, koji su najčešće uzrok boli. Takav simptom ukazuje na akutni hepatitis - u takvim slučajevima, postoji groznica, slabost, žutica. Inače, upala jetre može biti uzrokovana infekcijom ili rezultat trovanja otrova, alkohola i droge.
  • Ubadanje, oštar bol u desnom gornjem kvadrantu se javlja kada akutnog holecistitis (Upala žučne kese). Razlozi mogu uključiti holelitijazom i bilijarna diskinezija. U bolesti žuči i poštovati druge simptome - bol je znatno poboljšan nakon konzumiranja masne hrane i daje lopatice ili, u nekim slučajevima, moguće mučnina i povraćanje, a ponekad i groznica.
  • Pojas bol u desnom gornjem kvadrantu talasanja smack u leđa, često je simptom akutnog pankreatitisa - bolest uključuje upalu gušterače tkiva. Konvulzije u ovakvom stanju je izuzetno teška i praćena ne samo bol, već i konstantna mučnina, uporan povraćanje, slabost, groznica.
  • Razlozi za nelagode uključuju ulkusne. Pacijenti sa dijagnozom pate od akutne epizode bolova koji se javljaju i na gladovanje i postprandijalne (ponekad noću), i mučnina, povraćanje krvi, nadutost i nadutost.

Video: Boli desnoj strani s leđa

Treba napomenuti da je bol može biti dokaz o potpuno različitih prekršaja - oni su također vrijedan čitanja.bol u desnom gornjem kvadrantu smack u leđa

  • Zatajenje srca često rezultira u stagnaciju krvi u pluća i jetre, koji je u pratnji izvijao bol na desnoj strani.
  • Kod nekih ljudi, u prilogu se nalazi u neposrednoj blizini jetre, tako da se pojave bol i upalu može izazvati čir proces.
  • Bolovi u desnom hipohondrijumu, širi na leđima, ponekad povezane s bolesti bubrega. Na primjer, nelagodnost je često rezultat urolitijaze, pijelonefritis, i tako dalje. D. Treba napomenuti da su takvi poremećaji su praćeni problemi sa mokrenjem, i groznicu.

Video: bol u trbuhu (. Bolovi u stomaku neurolog objašnjava o bol u trbuhu doktor Tips.)

bol u desnom gornjem kvadrantu šta da radim

Sore desnom gornjem kvadrantu: šta da radim?

Video: bol u desnom gornjem kvadrantu zrači na leđa

U takvim slučajevima, nije potrebno da se samo-liječiti ili ignorisati bol. Da, nelagoda može biti eliminirana pomoću protiv grčeva i bolova. Ali doktor mora primjenjivati ​​u svakom slučaju, jer je važno da se utvrdi uzrok napada bola, a to je potrebno dodatno ispitivanje i analiza.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo