Zašto se bol ispod rebara na desnoj strani?

Bolovi tupi bol ispod rebara na desnoj prednjoj barem jednom u životu, ali osjetio svima. Da tijela u ovom području imaju prilično gustu strukturu. Osim toga, tu su i jetre i desnog bubrega. Kada su ovi organi su u dobrom stanju, rebra dovoljno dobro da bi ih zaštitili od oštećenja. Ako jetre ili bubrega podliježu upale, onda to postaje "pažljivo" u ovom trenutku. Osim toga, ovaj "bol" može biti ne samo zbog toga što ova tijela je proces upale. Tu može biti uzrok vanjskog oštećenja i jetre ili bubrega.

Ako je osoba potpuno zdrav, bol ispod rebara na desnoj strani ga ne smeta. Iako je u nekim slučajevima bol se može javiti nakon povreda, kao što su modrice bubrega ili jetre. Međutim, brzo shvatiti u ovom slučaju da je oštećen Interna organa ili rebra - ponekad je izuzetno teško.

Bol ispod rebara na desnoj strani može biti izazvan mnogim faktorima. Međutim, u svakom slučaju, treba napomenuti da je njihov izgled ponekad može koštati ljudske živote. Na primjer, ako postoji bol bol u desnom gornjem kvadrantu i ne prođe jedan sat ili više, osoba kojima je potrebna hitna medicinska njega.

Moram reći da ne samo jetre i bubrega mogu biti "krivci" za bol pod desnim rebrima. Ponekad je problem može dostaviti pankreas, gornji gastrointestinalni, pluća na desnoj strani, žučne kese. Osim toga, trudnica može osjetiti takvu bol, ako je fetus u utrobi, majka počinje da stisnuti unutrašnje organe.

Ako je bol je tupa i bol, to može ukazivati ​​na sljedeće bolesti:

- hepatitis,

- holecistitis,

- crvi zarazi organizam,

- upale pluća,

- jetre, pluća, bubrega ili žučne kese.

Usput, ako je žučne kese je upaljena, onda zidovi počinju da se zgušnjava, uzrokujući žuči počinje da odstupi loše. To je, pak, dovodi do širenja, što je porast u bešike, i tako je postepeno počinje da pritisnete na jetru, i da pritisne rebra. Kao rezultat toga, tu je stalno prigovara i dosadan bol u desnom gornjem kvadrantu.

Ako teško i bolno kolitis desne strane ispod rebara, to bi moglo izazvati čira na želucu. Tipično, ovi bolovi počinju da se manifestuje u oko pola sata nakon obroka.

Ponekad, bol ispod rebara na desnoj strani može biti u pratnji neke porast temperature tijela, iako ne u svim slučajevima. To može biti i mučnina i povraćanje, proljev ili zatvor, i promjene u boji kože - postoji žućkasto nijansu.

Samostalno, u većini slučajeva uzrok boli ispod rebra osoba ne. Ali on je čak pokušavao da to učini ne isplati, jer može uzrokovati nepopravljivu štetu po zdravlje. Zbog toga je potrebno da prođe niz testova i da se testira, uključujući i SAD. I kako bi dobili kompletnu dijagnostiku slika, potrebno je zapamtiti i recite svom lekaru o bilo bolesti pretrpjeli u prošlosti i da li su u ovom trenutku. To se posebno odnosi hroničnih bolesti.

Ponekad o tome organ tijela daje toliko boli, može reći boju plaka na jeziku. Ako postoji upalni proces u jetri ili žučne kese, u krzno će imati žućkaste boje. Tako neredkomozhet biti žutilo kože i očne jabučice. Pankreas "kaže" o sebi sa bijelom cvatu.

Ako je bol ispod rebara na desnoj strani jaka, onda ih skinem za neko vreme da pomogne antispazmodičkim droge, kao što su No-Spa. Osim toga, tijelo treba dati odmora za neko vreme, ali u uznemirujuće mjesto da se hladno.

Treba reći da je vrlo često gornjem desnom kvadrantu može biti u pitanju i nakon aktivne vježbe, nakon preokreta i oštre padine. Brinuti o tome u ovom slučaju to nije potrebno, jer je To traje nekoliko minuta - i bol postepeno jenjava.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo