Dmitry Zimin: njegov život

Izvanredna Preduzetnik, filantrop i istaknuti naučnik Dmitry Zimin može postati primjer kako je osoba u stanju da stvori svoj život u skladu sa svojim idealima i težnjama. On je pokazao da je cilj da se nikad nije kasno da se, glavna stvar - da nađe dobro iskoristiti svoje snage.

Video: Sudbina broja "8". Astrotipolog - numerologija - Dmitry Shimko

porijeklo

Dmitry Zimin porodica ima dugu i časnu povijest. Njegovi preci bili su predstavnici poznatih Moskva trgovačkoj porodici Guchkovs, što proizlazi iz tvornice vlasnika porodice tekstilne Starog Believer. Trka je bila puno uspješnih poduzetnika i trgovaca, nekoliko istaknutih javnih i političkih ličnosti. Na dijelu Zimin rasa ima svoje porijeklo od vlasnika tvornice tekstila, u porodici imao mnogo dobročinitelja. Poslovnih i pokroviteljstvo sklonostima je nasledio i Dmitry Zimin. Nacionalnost njegova majka - samo odstupanje od ruske vlasti. Ali Zimin dostojno nastavio rad svojih predaka, da ne osramoti poznatog imena.

Video: Sudbina broja "4". Astrotipolog - numerologija - Dmitry Shimko

Dmitry Zimin biografija

referentna točka

Porodica mjeriteljstvo inženjer i jednostavan daktilograf 1933. dječak je rođen - Dmitry Zimin. Biografija dijete od samog početka bilo je poremećeno hapšenja njegovog oca. Bio je asistent Instituta. Baumann i šef Laboratorija za Instituta za mjeriteljstvo, 1935. godine je uhapšen i iz egzila nije vratio. Dječak je odrastao s majkom, koji su se borili kako bi se osiguralo pristojan život svog sina, a kasnije Dmitry će pamtiti da je odrastao na zvuk pisaće mašine. Ona je formirana u uobičajenom okruženju Moskve, ali je bio sretan sa nastavnikom fizike - SM Aleksejev, koji je bio u stanju da inspiriše dječaka na radiju, oni su čak i koautor knjige "škole VHF stanicu." Ovo određuje izbor zanimanja. 1950. godine, Zimin ide u radio Fakultet MAI.

Nauka i život

Dmitry Zimin

Video: Dmitry Zimin - Šta smo uradili, intervjue. 6 februar 2016

Na kraju Dmitry Zimin univerziteta u pitanju rad u problematičnom MAI laboratoriji i počinje svoje putovanje u nauci. 1962. godine, mlada i perspektivna učenjak pozvani na zatvoren radio instituta SSSR Academy of Sciences - mjesto gdje je samo stvarno izuzetan osoblje. 1963. godine, Zimin brani svoju tezu i da je malo proučavao temu - Sistemi mikrovalna antene. S tim koautora 1965. godine, dobio je prestižnu nagradu Akademije nauka SSSR-a. AS Popova. Godine 1984. postao je doktor tehničkih nauka. Za 35 godina Dmitry Zimin bili na visokim pozicijama na različitim nivoima, a porasla na direktor Centra za razvoj elektronske opreme. Dok je bio živ, naučnik je objavio više od 100 znanstvenih radova.

Dmitry Zimin aktivnosti

Video: Život dizajner | Vasily Shishkin | Prosmotr

Ali nauka ne ometa privatnost i naučnik. Sa skraćenim radnim vremenom nakon diplomiranja na arheološko nalazište, sreo Maja Pavlovna, istoričar, koja je postala njegova supruga. Porodica je imala dva sina, Sergej i Boris. Zimin sa suprugom voli da radi istorijska istraživanja i usklađivanje genealoško stablo obitelji.

Nova referentna tačka: "VimpelCom"

U 90-ih godina nauke 20. stoljeća prolazi kroz teška vremena. Institut nastoji na konverziju, a za sobom su razne malih biznisa. Zimin je također uključen u nekoliko projekata, od kojih nisu svi bili uspješni. Godine 1991., tema dobija hitnosti mobilne telefonije, a rad na projektu počinje da se uključe Dmitry Zimin, čija je aktivnost vezana za tehničku podršku za opće namjene zemljišta vezu. On postaje inicijator akcionarskog društva "Vimpel-Communications". Od tog trenutka počinje nova faza u životu Zimin, na čijem je čelu kompanije koja brzo raste i postaje lider na tržištu mobilnih komunikacija. On je bio u mogućnosti po prvi put u istoriji Rusije privući velike zapadne investicije za razvoj "VimpelCom". U 2008. godini, Zimin postaje 167. na listi najbogatijih ljudi u Rusiji na časopis "finansije". U 2001. godini, Dmitry Zimin dobija zapanjujući odluku - on je ostavku kao izvršni direktor i postao počasni predsjednik "VimpelCom". Njegova odluka, on je objasnio da je došlo vrijeme da se na posao za dušu i obitelj.

Dmitry Zimin fotografija

dinastija

Nakon povlačenja iz vodeće pozicije Zimin osniva fond "dinastija", Koji je dizajniran da se uključe u razvoj nauke, promocija temeljnih znanja i obrazovanja. Porodica humanitarnu fondaciju provodi veliki broj socijalnih programa, print i distribuirati ogromnu količinu obrazovne literature, podržava naučnih, obrazovnih institucija, novinari, opozicioni političari. Zapravo, to je bio razlog da je fond pod nazivom "strani agent" u 2015. godini. U ovom slučaju, osnivač je za sebe jedino moguće odluke o likvidaciji "dinastija". Bili vidno osoba Ljeto 2015 postaje Dmitry Zimin. Foto pokrovitelj pojavio u mnogim medijima da aktivno obuhvaćeni odlukom o zatvaranju fonda. Zimin je snažno ne slažu s optužbama, ali nije želio da se bori sa snagom uređaja. On je osjećao uvredio, jer je njegova porodica je učinio toliko za Rusiju.

Dmitry Zimin nacionalnosti

život ide dalje

nakon zatvaranja "dinastija" Dmitry Zimin držeći pauza, a onda se vratio u dobrotvorne svrhe. On je rekao da će nastaviti da dodeli nagradu "prosvjetitelj". osoblje "dinastija" otvorenih fondova "evolucija" i "putanja"Ali oni ne mogu odgovarati skali od fonda Zimin. Ogorčeni pokrovitelj napustio Rusiju, ali namjerava na kraju da se vrate u i dalje služiti svojoj zemlji.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo