Imendan Daniel. Daniel imendan na crkveni kalendar

Danas nekoliko maraka dan rođendan. I nekoliko ljudi misle o tome šta znači ovaj dan. U međuvremenu, to je prilično važno praznik, iako ima smisla samo kada se osoba pridržava pravoslavne ili katoličke stavove. Činjenica da je imendan - čisto vjerski praznik. Imendan čoveka - to je dan sjećanja na sveca, po kome je imenovan u krštenju. Naravno, sveci sa istim imenom set. Ali zaštitnika od kojih je samo jedan je odabran. Ako se tako dogodilo da je krštenje djeteta čovjek ne zna svetac, po kome je dobio ime, on može izabrati svetac svoje - bilo na osnovu ličnih lajkova ili u skladu sa sljedećim prakse: potrebno je u crkveni kalendar za pronalaženje najbliže datum dana rođenja memorije svog imenjaka . To je nešto sveto i da će se smatrati sveca, i to dan - naziv dan. Promjene u budućnosti, kada se izbor ne može biti - duhovna veza između čovjeka i njegovih svetinja ostaje zauvijek.

U nastavku ćemo opisati dane koje mogu objasniti imendan Daniel u pravoslavnom kalendaru. To bi trebalo napraviti rezervaciju da je barem glavni, ali ne i kompletna lista istog imena svetaca. No, kao što crkveni kalendar, u kojem bi prikupljeni su imena svih svetaca, poznat u pravoslavlje. Postoji niz lokalnih, domaćih i stranih poznati crkve svetih Boga, koji se ne zna u Rusiji i nisu okruženi vsetserkovnym poštovanje. Stoga, pri odabiru pokrovitelj može pokazati određenu fleksibilnost i za uključivanje na listu svetaca, na primjer, bugarski, srpski, Aleksandrija ili bilo koje druge pravoslavne mjesne crkve.

Daniel je rođendanska zabava

Video 5 marta. Sveštenomučenika. Daniel (Alfyorov)

jun

5. juni se obilježava rođendan stranke Daniel je, pod nazivom u spomen na isto ime Svetog velikomučenika, iguman Grehozarutskogo. Tokom svog života bio je iguman manastira u Uglich. On je upoznao svoju smrt u rukama Poljsko-vojnika, zajedno sa 30 monaha manastira i 250 laika.

juli

23. juli - sjećanje na mučenika Daniel Nikopol. Ovo Armenski svetac upoznao svoju smrt u toku progona vjernika u Krista za vrijeme vladavine Licinia u IV stoljeću.

Video: Daniel, Ananija, Azarias i Misael 30.12 [Angel dan]

septembar

25. septembra još je proslavio rođendan stranke Daniel je, nazvana po monah, koji je umro u 840. Za života je bio vrli monah koji je nosio svoju monaški podvig u pećini na Thassos island u Aegean na teritoriju današnje Grčke.

Daniel rođendana u pravoslavnom kalendaru

oktobar

4. oktobar Daniel slavi imendan, zajedno u memoriju svog imenjaka, prečasni sa Shuzhgorskoy planinama. U danima zemaljskog života, on je bio monah, pustinjak koji je dane provodio na pomenutom brdu, gdje na kraju formirao manastir. Živio je u XVI vijeku i sahranjen je u svom prebivalištu.

Video: 17. marta. Sveštenomučenika. Alexander (Liharev)

novembar

25. novembar opoziv Saint Daniel. I pored činjenice da takva osoba postoji za njega i dalje nema podataka, uključujući i one za koje je priključen na svetaca.

decembar

30 Dec - naziv dan Daniel, štićenik isto ime proroka, čija knjiga je uključena u kanon Biblije. Živio je VII-VI stoljeća nove ere. e. On je došao iz plemenite jevrejske porodice, ali je zajedno sa svojim drugim kolegama ušao u Vavilonskog zarobljeništvu. Nakon što je primio haldejskih obrazovanje, služio je na dvoru kralja Nabukodonosora, a kasnije - Kira i Darija. On je bio poznat po dar tumačenja snova.

Daniel je imendan

siječanj

2. januar Crkva slavi sveti srpski arhiepiskop Daniel II. Ovaj svetac živio u XIII-XIV stoljeća. Došao iz Srbije, srpski kralj je prišao. Kasnije je postao monah i povukao se u Svetoj Gori, gdje je bio iguman manastira. Onda je zaređen biskup, a zatim nadbiskup podignuta u Srbiji. U ovom čin, i on je proveo posljednjih četrnaest godina svog života. Umro je u 1338.

marš

17. mart se slavi rođendan stranke Daniel je, pod nazivom u znak sjećanja na Moskva prinčeva. Ovaj sveti čini četvrti sin St. Alexander Nevsky. Bio je osnivač manastira Danilov u Moskvi, gdje je i umro, uzimajući njegov monaški zavet u 1303.

april

30. april - sjećanje na sv Daniel od Pereyaslavl. Postao je poznat u monaški život.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo