Imendan George. Dana rođendan George (Yuri)

Imendan - praznik, koji se još naziva i Dan anđela. U suštini, on je posvećen svecu, ime dato osobi. Ovaj sluga Božji smatra sveca i posrednika pred Bogom za sve koji su navedeni u njegovu čast. U skladu s tim, proslavu rođendana - ovo je čisto hrišćanskoj tradiciji. Tako da nema smisla da slavimo one koji drže druge stavove. U nastavku ćemo pogledati šta dana pasti rođendanskoj zabavi George.

Video: Maske na rođendanskoj zabavi serije 2

ime george dan

na rođendanskoj proslavi

Imendane određuje isključivo po imenu sa kojima je kršten osoba. Svako ko nije položio obred inicijacije u hrišćanskoj tradiciji, u principu, ne mogu slaviti rođendan stranke. Ime u krštenje daje se u čast sveca, koji je kasnije postao svetac novo krstio. Ova posebna duhovna obveznica je za život. Popodne rođendan je jedan dan u kojem je Crkva poštuje uspomenu na sveca.

Često se dešava da isto ime nekoliko svetaca. Ali pokrovitelj će i dalje biti samo jedan od njih. Ako se ne zna za neke, to je u čast sveca sa liste svetaca Gospoda sa istim imenom osobe krstio, zaštitnika odabranog datum rođenja: istoimenog sveca, čija je memorija u crkveni kalendar je u odnosu na dan rođenja osobe, koji je njegov pokrovitelj. Međutim, ako se osjećate posebnu vezu sa bilo kojim drugim svetog jedno ime, možete odabrati ga.

rođendanska zabava za crkveni kalendar George

Imendan George

Češće od dječaka sa imenom George prelaze u čast mučenika St. George, čiji je lik krasi nacionalni grb i ruski kovanice malih apoena. Konjanik ubijanja kopljima zmaja, je ono što on je - George zmeeborets nosi pobjedu. Međutim, ovo nije jedini svetac u pravoslavnoj crkvi kalendar sa takvim plemenitim grčko ime, koje je nekada zvao Zeus. Uzmite u obzir ono što drugi dan može objasniti imendan crkve kalendara George.

jun

U junu je broj 19 slavi uspomenu na Rev. George. To je neka vrsta svetog duha, u smislu da je njegova memorija je sačuvan u crkvi, ali život mu nema informacija.

Video: na zabavi Maske serije 1

juli

July 4 - George rođendanskoj zabavi, krštenje u memoriji istoimenog sveca ispovjednik, arhimandrit, umro je u Nižnji Novgorod 1932., a tokom svog života u više navrata pati od represije sovjetske vlasti.

Definicija "duh" se odnosi na oba prečasni George, koji je naveden u kalendaru 16. jula. Međutim, kao što je mnogo svetaca.

George pravoslavne imendan

avgust

3. i 13. avgusta crkva je čast dva svetog velikomučenika Georgija. O oba nije poznat.

septembar

21 septembar - sveti Confessor Yuri (Mkheidze), arhimandrit. Umro je u 60 godina u Gruziji.

oktobar

2. do počast svetih George II u Kijevu, Grand Duke u Kijevu i Chernigov. U svijetu imenovan je Igor, a ime s kojim je ušao u kalendar, je dobio na prisilno postriga monah, nakon što je rezultat zavere, princ svrgnuta. Nakon toga, nekako neprijatelja nisu pošteđeni, a monah kneževski krvi. Odveden je u pokolju direktno iz liturgije i bacio leš na uništenje sredinom gradskom trgu.

novembar

20. novembar slavi imendan George, nazvan u čast mučenika George (Yureneva). Za života je radio kao sudija u gradu Vitebsk, dok je u 20-ih godina nije protjeran iz grada. U 30-ih bio je optužen za kontrarevolucionarne aktivnosti i osuđen na prvi logor, a zatim, 20. novembar 1937. godine, za koje pripadaju u jednu od grana Catacomb pravoslavne crkve, na smrtnu kaznu.

decembar

16 Dec Crkva slavi svetog Confessor Georgy Sedov. Za života je bio laik, pretrpio u rukama sovjetske vlasti u 30-im i 40-ih. On je služio kao prefekt u raznim crkvama, dok u katedrali Uskrsnuće Tutaev nije spustila na ljestvici. Od povreda godinu dana kasnije je umro.

Dan 31. decembra - dan sjećanja na St. George stylite. Gdje je svetac je radio - je nepoznat.

siječanj

30. januar - dan Patron Saint George, nazvan u čast istoimenog sveca ubijen je 1838. u rukama muslimana, mladić optužen za izdaju islama. Prisiljena da usvoji vjeru proroka Muhameda, on je odbio da se odrekne Hrista, zbog čega je obješen na gradska vrata u Paramita, Turska.

Video: imendan. Džordž

februar

10. Februar u čast sjećanja na nepoznate Saint George. Očuvan samo ime.

Video: HAPPY ANGEL !!! Izvrsno prekrasne čestitke sretni anđeo!

17. Februar - Yuri memorije svetog kneza Vladimira. jedan od Ruski sveci prinčeva.

marš

23. mart - Rev. George. Lokacija Unknown feat.

18. - Yuri mučenik. Datum tradicije smrti nije očuvana.

april

April 17 - Velečasni od Peloponeza. On je živio i umro u jednom od lokalnih manastira.

April 26 - ime George dan - još jedna nepoznata sveca. Opet, samo ime je ostalo.

maj

6 maj - samo tri sveti imenjaka: Shenkursky opicena, Ptolemaidsky čudotvorac, a sam George. Posljednji od njih - veliki mučenik, odrubljena glava u 303 ili 304 godina. Ako je život bio vojni zapovjednik i jedan od favorita cara Dioklecijana, dok je otvoreno priznao da ispoveda hrišćanstvo. Osam dana mučenik mučeni, pokušavajući da ga da se preda, ali ne postižu uspjeh, isporučena do smrti.

May 10 - Dan sjećanja na George, brat Svetog Simeona Stylites je Cilicia. Osim toga, više o tome nema nikakvih informacija.

ime george dan

zaključak

To je osnovni popis svetaca, nosi ime George. Ime Dan pravoslavne može biti ograničena i na memorije drugog svetaca - ili malo poznati izvan crkve širom izdanje crkveni kalendar. Dakle, u odabiru svetac može biti fleksibilan i da se prijave, na primjer, na listu arapskih pravoslavnih svetaca koji su praktično nepoznat u Rusiji.

Ime dan Jurja kalendar za osobu smatra svečani dan, isti rođendan. Međutim, za ovaj dan ne bi trebalo da samo zabaviti, ali iznad svega da pokaže poštovanje i počast svog zaštitnika, moli u hramu tokom liturgije i zajednicu Svetog misterija.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo