Ime dan i ime Matthew

Video: Natalia Angel dan!

U posljednjih nekoliko godina postao sve popularniji hebrejski naziv Matvei, koji je do tada bio proširio samo monaški svakodnevni život pravoslavne crkve. Sada se nosi mnoge laike. U ovom članku ćemo govoriti o tome kako, kada i koji su slavili u čast imendan Matthew na crkvenom kalendaru.

Video: Angel Dan IRINA! Imendan, Irina!

Matthew rođendanska zabava

Ono što trebate znati o rođendanskoj proslavi

Imendan - to nije samo ime odmor. Ovaj Dan sjećanja sveca, u čiju čast je kršten (ne samo prilog) ljudi. Stoga, u isključivoj nadležnosti kako bi proslavili ovaj praznik je dostupan samo za krstio ljude. Njegova drugo ime - dan anđeo.

Izabrani dan anđeo u isto vrijeme, kada izaberete svetac, po kojem je osoba želi da se krsti. Ako mu se čini da roditelji novorođenčeta krštenje. Ako kasnije je zaboravio ime sveca, jednom dozvoljeno da se ponovo birati pokrovitelja. Oni mogu biti bilo kanonizovala sveci u lice ljudskih imenjaka. Ako se osoba ne može odlučiti, on može pomoći formalnu proceduru za obračun sveca. Da biste to učinili, pokušajte da otkrijete kalendarskog dana sjećanja na sveca imenjaka čovjeka koji će biti najviše približno na dan njegovog rođenja. On je također je postao od njegovih zaštitnika, i crkve širom dan njegove memorije - lični odmor rođendan.

U nastavku se govori o svecima, u čiju čast su slavili imendan Matthew. Možda, u stvari, oni su mnogo više nego što možemo zamisliti u ovom članku, ali su sve imena niko svetaca je bio u mogućnosti da prikupi u protekle dvije hiljade godina. još jedna stvar - u tradiciji Crkve zvuči kao ime Matthew "Matt" ili "Matthias". I ime Matthew, to je njihovo ime dan.

Video: Grčka naletim na CRKVA DANAS KONSTANDINOSA Ime Day Day Guardian Angel

Matthew rođendansku proslavu na crkveni kalendar

18. januara. Mučenik Matthew (Gusev)

Ovaj mučenik rođen je 1886. godine u Moskvi provincija. Tokom života, bio je farmer i imao porodicu. U crkvi, crkva je služila kao član upravnog odbora njegove parohije. Na optužbe za anti-sovjetske aktivnosti, osuđen je 1937. na deset godina zatvora logorima. Međutim, nakon godinu dana teške dužnosti je umro. Proslavljen u 2006. godini.

13. oktobra. Mučenik Matthew (Solovyev)

13. oktobar slavi imendan Matthew, čije ime dan je posvećen uspomeni na mučenika. On je rođen 1868. godine u provinciji Tver. Služio je u vojsci, a zatim i policiju. Nakon revolucije, on nastanio u svom rodnom selu, gdje je počeo farmi. Paralelno da prisustvuju hram, a 1929. godine je izabran za predsjednika crkve vijeća župe selo. Godine 1937. bio je optužen za anti-sovjetske propagande, za koju je kasnije ubijen. Proslavljen u 2003. godini.

29. novembar. St. Matthew

Dan Svetog Mateja - najpopularnije ime dan za Matveyev. Prema legendi, on je bio brat apostola Jakova sina Alpheus. Je došao iz Kafarnaum - grad u Galileji, a služio je kao poreznik u korist Rima. Čuvši poziv Krista i pođe za njim. Ono što mu se dogodilo nakon što je raspeća Krista, se ništa ne zna. Prema različitim verzijama, bio je ubijen u Etiopiji ili Maloj Aziji oko 60 godina. Također, to se pripisuje prvi kanonskog Evanđelja Novog Zavjeta, koji je, međutim, vrlo uvjetno.

27. avgusta. PriestMartyr Matthew (Pomerantcev)

U čast sveca i proslavio imendan Matthew od 2000. godine, jer je tada da je proglašen za sveca. U svijetu njegovo ime je bio Michael, i on je umro sa činom arhimandrita. On je rođen u 1881. On je diplomirao u Kijevu akademije. Potonji Svrha - mjesto rektor Perm Bogoslovije. Ona će se smanjiti sa mačevima u vozu 1918. godine.

Video: Čestitam Luba Dan Angel

Matthew dan

25. novembra. PriestMartyr Matthew (Aloin)

Born This svetac 1879. godine u blizini Rjazanj. Tu je i diplomirao sjemenište i je zaređen svećenik. Naknadno promijeniti nekoliko biskupija. Kao i mnogi drugi, on je uhapšen 1937. i pucao za anti-sovjetski aktivnosti. Kanonizovana u 2004. godini. Imendan Matthew u znak sjećanja na njega pada na dan njegovog pogubljenja - 25. novembar.

1. jun. PriestMartyr Matthew (Ascension)

Ovo je bio jedan od mučenika svećenika Belgorod. Shot vojnici Crvene armije 1919. godine. Imendan Mateja na crkvenom kalendaru, pada na prvi dan ljeta. Kanonizaciju održan 2000. godine.

Matthew Dan Angel

29. novembar. Princ i St Matthew Etiopije

Prema legendi, svetac je bio paganski vladar Etiopije, koji je izvršio je propovijedao u Mateju. Ali onda se okrenuo na novu vjeru, i pokajao. U krštenje u čast apostola od njih pogubljeni, uzeo je ime po Mateju i odrekao kneževski moć. Kada je umro vladajuće biskup Etiopije Platon, a zatim je izabran za predsjedavajućeg bivšeg princa Matthew.

Video: Ljubav. Angel Dan (ime dan). Larisa Frantsuzova autor očitavanja.

22. avgust. apostol Matthias

Prema Bibliji, bio je učenik Hrista, i bio je jedan od 70 apostola. Nakon Vaznesenja Hristovog, po mnogo, on je bio među 12 Apostola odvija Juda. O onome što mu se dogodilo tada, nema pouzdanih informacija. Vjeruje se da je bio ubijen za propovedao Hrista pod kaznu jevrejske vlasti o '63.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo