John Doe - što je to? značenje

Video: Korejski momci Pretpostavljam da je vrijednost ruske riječi

Ljudski govor - nevjerovatan fenomen, ne samo po sebi, već i zbog činjenice da koristimo riječi, od kojih većina ima više od hiljadu godina. Samo mislim, govorimo o isto kao i naši preci deset plemena nazad! Pa čak i riječi i izraza da je moderna medijski jezik čini zagonetan i neshvatljiv, na bliže inspekcije, ispostavi da su svi isti "poznati stranci". Jedan od njih će se raspravljati u ovom članku.

Jedno od imena osobe

John Doe jeČitajući stare knjige, samo možda naletite na čudnu riječ: John Doe. "Šta je to?" - pitao zbunjeno. Da li strana riječ, ili besmislene gluposti? Nemojte žuriti da prođe presudu. Ovo je vrlo stara riječ koja je došla do nas iz crkvenoslavenski jezik. Ona je nastala fuzijom dva korena - ime i reka (REK). Ispostavilo se da John Doe. Šta to znači? U prvom dijelu - "Ime" - odnosi se na stvarnim imenom osobe. "Rek" - stari oblik riječi "govor", govoreći, izgovor imena. Izvorno se koristi u duhovnom i predanog tekstove kao što ukazuje da je njegovo mjesto će stajati: .. Vasily, Ana Eugenia, itd To jest, lično ime je John Doe. Ono što je, poznato je, ne samo svećenici, već i Clerks. Izraz se često koristi u službenim dokumentima sve do početka dvadesetog stoljeća. Oni su naveli da je ovo mjesto treba popuniti osobnih podataka (ime, prezime, srednje ime) od kojih je taj dokument. Tu je i sinonim za riječ John Doe. Da to može objasniti još jedan mandat - ". Ime placeholder" To označava određeno ime ili koncept, baci kao primjer za ime mjesta ili osobe.

Video: Znate li značenje riječi?

Sakramenta molitve

šta je John Doe u molitviRazmotrimo sada konkretne primjere. Ono što je John Doe u molitvi? Pretpostavljam da je upućena na bilo prelat (sveti). Ako se tekst čita uobičajenih molitvenik (Prayer), bez navođenja određenu osobu, umjesto izraza, morate pozvati u redu, kome se obratiti. Na primjer, Svetog Nikole, Jovan Zlatousti i tako dalje, "Oh Nikola, Gospode ugodniche, posreduje za nas grešnike!" To znači da John Doe u vaše molitve. Ili, ako pitate za nekoga, samo recite. A onda, "John Doe" je sinonim za izraz "sluga Božji", "Gospode Bože, ne ostavljajte uslugu, podrške i pomoći da ozdravi sluga Božji Irene od nje bolesti! Amen. "

Video: Istorija mat: Word "pidaras"

zavjera Sacrament

što znači da je John Doe u molitviMolitva, kao što su zemljište, ima veliku snagu, zahvaljujući kojima se vrši i njihov magijski utjecaj na sudbinu osobe. konstantnim egregors veza kroz sakrament Reči, poseban jezik "formula", nevidljivim nitima povezuje čovjeka i tajanstvena sila (priroda ili više), koji je pozvao da pomogne. Ono što je John Doe u zavjere? Isto kao u molitvi. Na mjestu ovog izraza treba zvati imenom, od kojih parcele vrši. Na primjer, ovdje je koristan zemljište koji štiti osobu od bilo koje prevare, krađe, gubitka novca. potreban vam je novac (bilješke ili kovanice) umotan u maramicu nos i kaže: "Gospode, ja klanjam, Michael Arkanđela moli! Od svakakvih ljudi poletni otkreschus od zla srca i umove, tako da nisu prevareni glavu, tako da se novac ne oduzeta, magla na Božiji sluga (ime - Natalia) Ne ističu, dvije strane snalaženju! Neka bude tako! Amen. " Enchanted skladište (maramica novcem) nositi. Prema znalci (šarlatan), ovaj ritual zaista može spasiti osobu od relevantnih štetnih događaja.

Video: Zadornov - Vrijednosti ruskih riječi i njihov izvor

Još jedna upotreba reči

šta je John Doe u parcelamaU današnjem ruskom jeziku izraz "John Doe" u svakodnevnom životu to je sasvim rijetki. Rečnik se daje oznaku "zastarjela, knjiga". Obično se koristi u ironičnom kontekstu zamijeniti određeni nečije ime. Na primjer: "Ilya Ivanovich je čovjek nervozan, nestabilan i još više nasilan. Znajući da je susjeda, uglavnom se sastoji od starih žena naprednih godina, njegova prilično malo strah, John Doe koriste da njihova slabost, povremeno presretanja peni "dan isplate". Ali, kao što znamo, nekvalitetne poluchek ne događa, jer su sive i maslačka Bog nije očekivao vratiti pozajmljena. " Usput, riječ se koristi kao pseudonim Ivana Turgenjeva. Evo get John Doe!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo