Kada Valentina slaviti imendan

Video: 23. februara. Sveštenomučenika. Peter (Grudinsky)

"Molite se Bogu za mene, sveti Bog ugodnitsa Valentine, Ti al marljivo na te hitna pomoć asistenta i molitvennitse moje duše". To je molitva za sveca Valentinovo za svaki dan. Prema pravoslavnoj tradiciji ime dan vam je potrebno provesti u crkvu da se mole za njegov sveti posrednika. Ime je od latinske prevodi kao "jaka, jaka i zdrava." Ime Dan zaljubljenih ili, drugim riječima, imendan osobe sa istim imenom, poštovan od strane pravoslavne crkve u spomen mučenika Valentina (Alevtina) Caesarea (Palestina), koji je pogubljen u 308 AD

Video: 20. juna. Sveštenomučenika. Leo (Ershov)

Imendan Valentina

sveti praznik

Ime Dan zaljubljenih na crkvenom kalendaru posmatrane 23 (10) od februara. Na današnji dan obilježava mučenik, koji je vodio pobožan život, pomoć siromašnima i ispoveda hrišćanske vere. Kako bi se adekvatno obavljati rođendansku zabavu Valentina, treba barem znati istoriju života svetac ovog imena. Nekoliko njih.

Ovdje je jedan od njih. Valentine je živio u AD krajem III stoljeća Da je preživjela uglavnom informacije o svojim mučeništvo. Tih dana, na palestinske zemlje Firmilian pravila koja hrišćanskog učenja i onima koji su ih propovedaju je bio strašan netolerancije. Dok je bio u Cezareji, kao iu drugim velikim gradovima, vlasti Rimskog carstva da se zove prokurista.

Istorija svete device, mučenici

Bogorodice-mučenik Valentine, Ennafa i Paul su mučenici za vrijeme vladavine cara Maksimilijana II Galerija (305-311 BC). Valentine je došao iz Cezareje u Palestini, sveti Ennafa je iz Gaze (Palestina na jugu), Saint Paul - iz susjedstva Cezareje.

Do prokurator Firmilianu prvi sveti Ennafa je dostavljen, koja je i sama proglasila hrišćanin. Bila je teško pretučen, vezan do pošte i bičevan u krvi kroz njeno tijelo. Drugi je rezultiralo Valentine, koji nije želio da obožavaju paganskih bogova, a zatim je naređeno da je odvede u hram na paganske idole, pa je napravila žrtvu. Umjesto toga, ona je bacila u vatreni oltar kamena i okrenula leđa na njega.

Ime Dan zaljubljenih na crkveni kalendar

Iznerviran Firmilian prisiljen njegovi vojnici nemilosrdno tukao u rebra, a zatim je naredio da odrezati glavu i njen svetac Ennafii.

Treće brutalno mučen St. Paul, koji je molio Boga i klanjati pohađaju hrišćana, takođe, pognula glavu mač.

Sve to strašna stvar se dogodilo 23 (10) februara 308 AD Sada, u ovom danu proslave imendan Valentina - mučenik Cezareje. I ikonu "Mučenik Valentine" sada pomaže svim pate koji se okreću da je za pomoć.

Valentinovo, rođendansku proslavu pravoslavne žene

Valentinovo moli da je peticiju Gospod Sebe vernika, koji su obično pitali Božju milost, oprost i milost, jačanje vjere, predanosti i ljubavi.

Video: 19. jula. Prmch. Euthymios (Ljubović)

U ime dan crkveni kalendar Valentina pravoslavci mole s dubokim poštovanjem ovaj sveti i samo je pitam oslobađanja od lažnih proroka i lažne doktrine koje je zadržao svoje živote u pobožnosti, zaštićen od iskušenja njihovih duša i misli.

Valentin. Imendan pravoslavne muškarce

Žensko ime Valentine dolazi od muškog imena Valentin. Saints sa istim imenom do kraja bore za svoju hrišćansku veru.

Valentinovo rođendanskoj zabavi

Jedan Valentin Dorostolsky, ubijen u 288 AD Dan njegova memorija se obilježava 7. maj (april 24).

Imao je samo 30 godina, on je bio ratnik pod vladavinom Avsolane i došao iz mezijske Dorostol grada. U to vrijeme imali smo strašnu progon kršćana. I on je otvoreno ispoveda veru u Hrista, za koju je pretrpio.

Ikona Valentine Dorostolskogo

Holy mučenik Valentine Dorostolskogo poštovan kao Hristov vojnik, koji se uvijek zaštititi od otpadnici i da će stražu nad dobrobiti vjernici. ovu ikonu sveca zaštitnika će pomoći jačanju zdravlja i duh vjere. Kroz ovaj sveti ikona, možete steći povjerenje i riješi anksioznosti i depresije.

Na rođendanskoj zabavi, ili Valentina uvijek u molitvi poštovali mučenike koji veličala ime Gospodnje i sa njegovim imenom na usnama zauzeo njegovo strašna smrt.

A onda je imperativ podsjetiti na život zaljubljenih, biskup Interamnskom - sveca farmaceuta. njegova memorija se slavi 30. jula (12. avgust).

Imendan imenu Valentine

Valentin Roman

Valentin Roman - mučenik stariji, koji je živio za vrijeme vladavine Klaudija II, progonjenih kršćana. Ovaj rimski liječnik i svećenik pomogao ranjenika i bolesnika hrišćana. Za to je bio zatvoren. Zatvorski čuvar ASTERIUS tajno zatražio je svetac da zaraste svoju pastorku, izgubio vid. Kada je djevojka na čelu, sveti čovjek joj je zarasla njegove molitve. Onda cijelu obitelj Asteria krstio. Kada sam čuo za to, guverner pogubljen Valentine.

Kao što vidimo, svetaca pod nazivom Valentinovo u pravoslavnoj crkvi nije bilo toliko, ali svi oni do nedavno, čuvaju vjeru u Isusa Krista.

sveca ljubitelja

Imendan imenu Valentine, neki slavi 14. februara. Istraživanja su pokazala da je slika dana samo zbog mnoge legende okružuju Valentinovo potiče ime, i to je sve zahvaljujući romantičnu literaturu srednjeg vijeka, a ne mučenika koji su poginuli za vjeru u osvit kršćanstva.

Valentin pravoslavne imendan

U Katoličkoj kalendaru, takođe, nemaju ovaj praznik, jer je tog dana oni slave Dan sjećanja Cyril i Metodije. Dan zaljubljenih (ili imendan imendan), mnogi ljudi s ovim imenom ljubav slaviti 14. veljače, ali to je pogrešno. Bolje je biti kompetentni u takvim stvarima, da se još jednom ne razljutilo Boga.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo