Moon. Druga strana istorije i savremene dokaza

Više nego bilo koji drugi prostor predmeta iz davnina privlači ljudski moon. Druga strana je, skriven od posmatrača na zemlji, doveo do mnogo fantazije i legende povezane sa svim misterioznim i neshvatljivo. Naučne studije nepristupačnih satelita stranice počelo 1959. godine, kada je fotografirao Sovjetskog stanice "Luna-3". Jer podaci o zadnjoj noćno svjetlo značajnih obnavlja, ali je broj pitanja u vezi s njim, je neznatno smanjio.

sinhronizacija

poleđini of the moon

Danas gotovo svi znaju da je uzrok jedne od glavnih karakteristika koje karakterišu mjesec. Poleđini satelita je skrivena od posmatrača na Zemlji, zbog sinhronizacije noći svjetla i kretanje oko ose planete. Vrijeme potrebno za jednu revoluciju, u oba slučaja je isti. Treba napomenuti da je naličje satelita je obasjana suncem na isti način kao i vidljiva. Epitet "mrak", često se koristi za opisivanje području Mjeseca, a primjenjuje u figurativnom smislu "skriveni", "nepoznati".

To je vjerojatno da će nakon nekog vremena na Zemlji će se pretvoriti u svoju pratilac samo jedan od njegovih dijela. Da biste završili sinhronizaciju može uzrokovati međusobni uticaj dva nebeskih tijela. Primjeri sistema sa sličnim periodima slučajnost kretanja Pluton i Charon su dva tijela su stalno okrenuo pratilac iste stranke.

libracije

Uz naša planeta se može vidjeti više od polovine površina Meseca, oko 59%. To se objašnjava tzv librations vidljivi satelit fluktuacija. Njihova suština je da orbite Mjeseca oko planeta pomalo izdužena. Kao rezultat toga, promjenom brzine kretanja subjekta i tamo libracije u dužini: zemaljski posmatrač zauzvrat postaje vidljivo dio površine na istoku, na zapadu.

Nagib osi satelita također ima učinak na povećanje dostupnih za "gledanje" području. To uzrokuje libracije u širine: od Zemlje postaje vidljivo na sjeveru, južnog pola Mjeseca.

Tajne stoljeća: poleđini of the moon

Studija satelita uz pomoć svemirskog broda pokrenuta 1959. godine. Zatim dva sovjetska stanica dostigla noći svjetla. "Luna 2" postala je prva mašina u istoriji satelita svemirskog broda ikada posjetiti (bilo je 13 septembar 1959). "Luna 3" otprilike pola površine fotografisao kosmičko telo, dvije trećine fotografisane su u suprotnom smjeru. Podaci su se prenose na Zemlju. Tako je počela studije Mjeseca s "tamne" skrivena ruka.brod na poleđini of the moon

Prvi sovjetski fotografija je sasvim drugačiji od loše kvalitete u pogledu tehničkog razvoja, posebno u vrijeme. Međutim, dozvoljeno im je da vide neke od nijansi površine i dati pojedinim poglavljima naslova olakšanje. Sovjetski ime objektima je širom svijeta prepoznat i fiksiran na kartama Meseca.

Moderne faza

tajna veka poleđini of the moon

Danas, na poleđini Mjeseca karte sastavljen u potpunosti. Jedan od poslednjih njene Podaci su dobijeni američkih astronoma u 2012. godini. Primijetili su geološke tumora skriven od posmatrača na površini Zemlje, što ukazuje na duže geološko satelita aktivnosti nego što se ranije mislilo.

Danas je planirana nova prostor aktivnosti Moon. Prema mišljenju mnogih astronoma, satelit naše planete - to je idealno mjesto za domaćina vanzemaljske baze u budućnosti. I tako da je potrebno tačno razumijevanje površine objekta. Studija pomaže, posebno, da odgovorim na pitanje gdje smjestiti svemirski brod: na zadnjoj strani Meseca, ili vidljivi dio.

Značajke

Nakon detaljnije istraživanje skrivenog dijela satelita zapažanja postalo je jasno da mu je površina na mnogo načina razlikuje od vidljivog pola. Ogroman tamne mrlje, uvijek krase lice noći svetiljke - konstanta atribut, koji se razlikuje od vidljivog Meseca Zemlji. Druga strana, međutim, praktično nema takvih objekata (u astronomiji se zovu mora). Postoje samo dva mora - Moskva more i more snova, promjera 275 i 218 kilometara, odnosno. Najkarakterističnijih objekata za naličje - kratera. Oni se nalaze svuda površini Mjeseca, ali to je gdje je najveća koncentracija od njih. Osim toga, mnogi od najvećih kratera se takođe nalaze na zadnjoj strani.

divovi

svemirska istraživanja moon

Među najimpresivnijih objekata ogromne sliva izdvaja poleđini satelita naše planete. dubina bazena od oko 12 i širine 2250 kilometara je najveća takva formacija u cijelom solarnom sistemu. Upečatljiv je također veličine kratera, visoki i kraljica. Promjer prvog skoro 600 km i dubine - 4 km. Korolev na svojoj teritoriji ima četrnaest manjih kratera. Njihova veličina u rasponu 12-68 km u promjeru. Radijus kratera Korolev je 211.5 kilometara.Mjesec studija

Moon (poleđini i vidljivi dio), tvrde naučnici, je izvor minerala koji zaista mogu biti korisni za čovječanstvo u budućnosti. Stoga su potrebne satelita studija. Luna - pravi kandidat za lokaciju vanzemaljske baze, znanstvene i industrijske. Osim toga, zbog relativne blizine satelita je pogodna meta za razvoj vještina ljudskom posadom misije i tehnologija testiranje i inženjerskim sistemima, dizajniran posebno za istraživanje svemira.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo