Zašto boli sa desne strane na dnu

Video: Hurts u donjem desnom kutu leđa

Bol služi kao signal da se nešto razbijena u organizmu, a može se uzeti potrebne mjere, u zavisnosti od lokalizacije. Sljedeći će biti opisane, s kojim može biti povezana bol u određenom području.

trbušnu šupljinu To je mjesto ljudskog tijela, gdje je većina tkiva i organa. Ako je bol u desnoj strani na dnu, to je nemoguće odrediti točno ono što se može biti u vezi. U ovom trenutku, bol može biti uzrokovana različitim faktorima, to bi mogao biti apendicitis, ciste na jajnicima, upala maternice, vanmaterične trudnoće, endometrioza i tako dalje. Najveći problem nastaje kada upalu desne strane na dnu osobe koja ima dodatak cekuma, kao upala često izaziva veoma ozbiljne komplikacije. Njegova priznanje je najčešće za lekara nije velika poteškoća. Bolovi se javljaju u epigastrijumu regija, i trajanje ovog procesa postaje sve više, uz kašalj i kretanje Growing Pains imaju tendenciju da se poveća. Ponekad se pridružili proljev i povraćanje. Ako imate bilo kakve sumnje u lojalnost dijagnoze može biti nekoliko sati gledati pacijenta. Tretman može biti u funkciji ili konzervativan, ali nakon što se provodi operaciju smanjenja upale.

Ako je bol u desnoj strani na dnu žena, onda to može i biti ektopične trudnoće. Nakon oplodnje, jaje ne desi da se spušta u maternicu, zbog onoga što embrija povećava u veličini samo suze jajovodu. Ponekad vanmaterične trudnoće je uzrok smrti. Ako za bol za više od tri sata ne isključuje trudnoću, treba da pozovem doktora.

Video: Kuda bol u njegovu stranu? Kako da biste dobili osloboditi od toga? Šta ako?

Ako je bol u desnoj strani iza, ne možemo isključiti mogućnost kretanja kamena iz bubrega do mjehura. Pored jakih bolova može dogoditi blokada uretera konglomerata prolazi kroz njega. Pacijent mora biti isporučeni u tom slučaju što je prije moguće na kirurgiji, jedini način da se poveća šanse za pozitivan ishod.

Kod žena, to boli desna strana na dnu, u mnogim slučajevima, to se često povezuje sa bolestima reproduktivnog sistema, kao što su adneksitis, endemetrioza, ciste i druge stvari. Pored ovih bolesti mogu biti u pratnji povraćanje, neki groznica, poremećaj menstrualnog ciklusa. Ako to nije period pogoršanja, intenzitet bola je mnogo manji. Iste simptome može javiti kada zaražena polne infekcije ili crijevnih infekcija.

Video: Ako je bol u desnoj strani

Ako je bol u desnoj strani u donjem trbuhu za vrijeme trudnoće, onda ne može biti iz više razloga. Važno je imati na umu da je oštar i iznenadna bol je alarm, posebno ako je trajanje više od trideset minuta. Nemojte stavljati posetu doktoru, jer može se ispostaviti da je trudna je potrebna pomoć. Na desnoj strani je jetra, desna strana dijafragme, crijeva, žučni mjehur. Ako lokalizaciji bol na vrhu, to može biti zbog traume ili bolesti tih organa. Tu se mogu pojaviti upala jetre, problema sa pankreas, često uz žučne kese. Ponekad trudnoći izaziva bol bubrega patologije. U donjem desnom stranom je uretera, prilogu, kao i jajovoda. Prvi je da se isključe apendicitis. Ako je bol lokalizovan i nastavlja 8, 10 ili više sati, potrebno je intervencija stručnjaka.

Postoje mnoge bolesti koje mogu poslužiti kao uzrok boli u ovoj oblasti. To se ne preporučuje za dijagnostiku sebe same, a više nije potrebno da trpi dugoročno bol. Dovoljno da se stane na precizne dijagnoze, a zatim dodijeliti odgovarajući tretman situacije može samo liječnik.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo