Bolest jetre, kako se nositi

Video: piletina bolesti. Live kuća 129.

Jetra može nazvati najveći organ u cijelom ljudskom tijelu. Ona se tereti da je veliki broj funkcionalnih zadataka, bez kojih tijelo ne može da živi. Jetra odstranjuje toksine, a izdvaja poseban lučenje žuči, sintetizira skup biološki aktivnih supstanci i jasno održava energetski balans ljudskog tijela.

Video: Fat steatozom: koji prijeti masna jetra? Škola zdravlje 15/03/2014 GuberniaTV

bolesti jetre

Važna je činjenica da je rođen u jetri i crvena krvna zrnca se gomilaju, a krv se filtrira. To čini jetru svega što jesti, disati koji su važni za ljudsko i vitalne zdravlje materije. Ljudski imuni sistem uvijek pod kontrolom jetre, učestvuje u svim metaboličkim procesima u organizmu. Ispostavilo se da je jetra - vrlo važan organ, i biti svjesni svojih potencijalnih problema i bolesti je od suštinskog značaja. Uostalom, čak i mali kvar jetre može dovesti do neverovatnih najveći utjecaj na ljudsko zdravlje.

bolesti jetre, fotografije i imena medicinskihbolesti jetre Foto

- Primarni rak.
- Oštećenje jetre.
- Gimohromatoz.
- ciroza.
- Hepatolentikularne distrofija.
- Različite vrste hepatitisa.
- steatoza.
- Banti sindrom.bolesti jetre sindromi

Video: Live zdrav! jetre Liječenje: test enzima

bolesti jetre, uzroci

- Konzumiranje alkohola u velikim količinama.
- hepatitis i druge virusne bolesti.
- Slab imuni sistem.
- Metabolički poremećaji u organizmu.
- Neki nasljedne bolesti.
-Toksicheskie supstance, određene lijekove.
- Upala gušterače i žuči, druge bolesti, sindroma.

Može oštetiti jetru i drugih faktora, neće navesti sve, ali ne možemo sa sigurnošću reći da je najčešći od njih - pogrešne hrane. Kao i ljudi prejedanju ili, naprotiv, tu je vrlo rijetka, a ne da se u ishrani vitamina i drugih hranljivih materija.

alkoholizam

Video: Pro piletina bolesti! (Povodljive ne gledaju i ne slušaju)

bolesti jetreOvo je još jedan čest uzrok, posebno u našoj zemlji, što je izazvalo ozbiljne bolesti jetre. Imaju problema sa dugoročnim između 10-12 godina, upotreba alkoholnih pića. Manifestnog bolest steatozom, ciroza, alkoholnog hepatitisa. Rano mjeri bolesti - masne degeneracije, koja se odvija nezavisno nakon nakon 2-4 tjedna odustajanje alkohol.

Alkoholnog hepatitisa uzrokuje slabost, mučnina i povraćanje, gubitak težine, žutica, bol u desnom gornjem kvadrantu. Tijelo čvrsto i povećanje u veličini. Završnoj fazi - bolesti jetre zove ciroza kada je označen oštećenje funkcije, kada je velika vjerovatnoća za razvoj raka. Tretirati bolesti jetre kao potpunog odbacivanja alkohola, korištenje bitnih fosfolipidi i kortikosteroidi, i kasnoj fazi bolesti uključuje transplantacije organa.

Video: Kako se nositi s alergijama i autoimunim bolestima? Dio 2. # elenabahtina

Prosječna dnevna doza čistog etanola koji izaziva bolest jetre, kod muškaraca je 40-80 g za žene - više od 20 bio je jedan ml alkohola sadrži oko 0,79 g etanola. Prema tome, odbacivanje alkohola navika, pravilnom ishranom i strogo pridržavanje propisivanja doktora i postaje prevenciju bolesti, kao i način da se oporavi od ovisnosti.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo