Curenje iz nosa kod djece. Osnovna pravila postupanja

Svaka majka prije ili kasnije suočiti sa virusnim bolestima u bebu. Ako je dijete starije od 3-4 godina, problemi sa tretmanom se ne dešava. Obično, u ovim godinama moja majka već ima iskustvo, znanje i proizvode da se pomogne djetetu. Ali moderna medicina nije uvijek u mogućnosti da brzo pomoći klinac. A šta kada zadesiti curenje nosa u djece mlađe od jedne godine, a roditelji nikada nisu naišli ovaj problem? U ovim slučajevima, pomoći savjete o složenim tretman, koji je ne samo korištenje lijekova.curenje iz nosa kod djece

za prvu pomoć

Curenje iz nosa kod djece svih uzrasta zahtijevaju prve pomoći. Posebno se tiče beba mala djeca, koji nisu u stanju da se žale o njihovom stanju, a roditelji moraju pogoditi o bolesti, ističući nosnog sekreta. Kasnije u razvoju mogu se pojaviti niske temperature, pospanost i neraspoloženje beba.

Dakle, u prvih znakova SARS je potrebno kako bi se osiguralo da beba slobodno disati. U tom smislu, natopljenom vodom ili majčino mlijeko se čisti s vatom savjet. Ako je potrebno jak rinitis (koji ne dozvoljava bebu da spava i jesti pravilno) izbaciti posebnu sluzi aspirator (možete koristiti za djecu kruške klistir).

Pomažu u liječenju

Curenje iz nosa kod djece To zahtijeva kompleksan tretman. Prije svega, ako dijete nema dvije godine, trebalo bi da se obratite pedijatru. Roditelji trebaju imati na umu da beba još nije u stanju da se nosi sa virus na svoje. Njihov imuni sistem je slabo razvijena. A ako vrijeme ne izliječiti dijete, to može dovesti do ozbiljnih komplikacija i hroničnih oblika prehlade, s kojom će on patiti do kraja svog života.curenje iz nosa kod beba

početak liječenje prehlade, trebate zapamtiti nekoliko pravila:

  1. Ne možete koristiti lijekove za odrasle (čak i za jednokratnu upotrebu).

    Video: Kašalj kod djece. Priuštite nasmork.Unikalny metoda.

  2. Jedan lijek može tretirati najviše 5 dana.

  3. Lijekova primjenjuje striktno u skladu sa uputstvima ili savjet liječnika.

Pored tretman propisuje doktor, možete koristiti narodne lekove da pomogne izliječiti curenje nosa kod djece je mnogo brže. Prvo, velika pomoć za majke je majčino mlijeko. To pomaže da se omekšaju i uklone kore u nosu, što olakšava disanje i otklanjanja zagušenja. Drugo, u sobi treba biti optimalna vlažnost. Roditelji treba redovito čistiti, uklanjanje prašine i vlage zasićenje sobu. Naravno, vlažnost može biti pretjerane, tako da je najbolje da koristite poseban uređaj za određivanje nivoa.

pripreme

kako brzo izliječiti curenje iz nosa kod djeceoko kako brzo izliječiti curi nos u djece s lekovima, reci pedijatra. Beba malu djecu primijeniti kapi na bazi morske vode. To vam omogućuje da oprati nos bez štete po zdravlje. Ako je jak curenje iz nosa, tako da se lijek ne može učiniti. Morati da koriste drogu sa aktivnim supstancama, čiji je učinak je da eliminiše mjestu infekcije. Oni sužavaju krvne sudove, sprečava sluzi.

Ako je curenje iz nosa kod beba u pratnji groznica, što je prikazano prima antipiretik droge. U svakom slučaju, nije potrebno čekati na prve znakove hladnoće! Morate pozvati pedijatra u najkraćem mogućem roku!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo