Korak po pripremu korak za vjenčanje (slike)

Pripreme za vjenčanje - odgovoran je postupak, u kojem se mora pristupiti s najvećom ozbiljnošću i vještina. Često ove inicijative obavezuju plaća organizatori. Oni planiraju cijeli vjenčanje do najsitnijih detalja, a prema željama budućih supružnika. Ako je žalbu na takvu posrednika ne može biti uvijek moguće organizirati vjenčanje u kući. Kako se to radi? Gdje za početak planiranja? I koje stavke treba uključiti u mojoj listi želja?

Pripreme za vjenčanje

Sastaviti popis radnji i želje

planiranje vjenčanja je potrebno da se počne tako što listu želja. To bi trebalo biti učinjeno u oko šest mjeseci na proslavu. Ono što bi trebalo da bude? Prvo, počnite sa utvrđivanja tačnog datum vjenčanja. Tako u obzir želje jedna od druge. Drugo, priprema za vjenčanje omogućuje pravovremeno izbor mjesto i vrijeme vjenčanja. U tom smislu, ne može biti suvišno navesti raspored očekivanih vjenčanje matičara.

Treće, odlučiti restoran ili kafić, gdje je glavni zabava vjenčanje nakon službenog postupka. Uzmite u obzir transport, parking dostupnosti. To je vrijedi posjetiti predloženih institucija, vrši monitoring cijenu i da se grubim procjenama budućih troškova. Ne zaboravite na romantične medeni mjesec. Odredite zemlje domaćina, trajanje, broj dana i izračunati drugim organizacionim pitanjima (registracija stranih pasoša, rezervacija ulaznica i hotelske sobe u hotelu).

I, naravno, prije nego što se odlučite da vam je potrebno da se pripreme za vjenčanje, budite sigurni da odaberete predmet za slavlje. A volja je klasični vjenčanje s svadbeni veo i redovna okupljanja ili odmor gusar, havajska, gangster, ukrajinski, indijski, i ostale stilove - što se odlučite.

Pripreme za vjenčanje stranca

Mi smo sastaviti listu gostiju za svečane proslave

drugo, početi pripreme za vjenčanje - listi gostiju. Opisuju broj gostiju s obje strane. Trebalo bi uzeti u obzir njihov spol, dob i socijalni status. Ovo morat ćete planiranje vremena od kojih je i gdje posaditi. To mora biti učinjeno u oko 4 mjeseci prije događaja.

U narednom koraku trebate provjeriti točan broj gostiju. Da biste to učinili, pozovite sve ljude koji žele da vide na vaše vjenčanje, pred svakom mjestu na "+" ili "-". Shodno tome, broj gostiju će ovisiti o broju obroka, a broj mjesta je naredio pozivnice.

Na isti priprema za brak fazi turn-based je daje za kupovinu, potpisati i poslati lijepo dizajnirane pozivnice.

Rešimo organizaciona pitanja

Oko 3 mjeseca prije trijumf osoba koje su udaju, potrebno je riješiti niz organizacionih pitanja. Konkretno, morate ići u matični ured, napisao izjavu da riješi problem sa vjenčanja (ako u planu). U isto vrijeme, ima smisla pogledati i kupiti burme, kao i da traže cijenu i ako želite da samo kupuju vjenčanice. Ako kupovinu odjeće dok niste spremni da to najbolje učiniti oko mjesec dana prije proslave.

Video: Top 10 koraka Kako započeti pripreme za vjenčanje vjenčanja blog Irina Root Pripreme za vjenčanje

To je također vrijedi izabrati kafić ili restoran. U ovoj fazi, potrebno je kako bi razgovarali o meni i navesti broj gostiju. Osim toga, potrebno je da pitate troškove vjenčanje konvoja, za procjenu usluge cvjećare, dizajnera, make-up artista. I, naravno, ne priprema vjenčanje nije potpun bez selekcije časnih svjedoka.

Šta da radim u proteklih mjesec i pol prije vjenčanja?

Kada konačni datum vjenčanja bliži, imaš manje vremena da se razvije. Oko mjesec i pol, treba da utvrdi izbor TOASTMASTER, dizajnera i muzičara naručiti vjenčanje turneju u putničkoj agenciji, rezervacije karata i hotela.

Između ostalog, predviđa za pripremu vjenčanja fotografije i video. Stoga, sljedeći korak je pronalaženje odgovarajućeg operatera i fotograf. U isto vrijeme, ima smisla da se okrenu koreografa i koristiti ga staviti vaše vjenčanje ples. Ako nećete kupiti vjenčanicu, vrijeme je da potražite ih u najam agencijama. Odlučuje o dizajnu i naručivanje vjenčanje vekna i tortu.

Pripreme za vjenčanje fotografija

Djevojke i žene u istom periodu pripreme je potrebno da se obrate kozmetičara i da počnu pripremni radovi s ciljem da se poboljša boju, stanje kose, noktiju i drugim dijelovima tijela. Muškarci su također ohrabreni da se uključe nastup u unaprijed. Također, potrebno je da se brine o odabiru cvjetne salon i odlučuju o cvijet aranžman za buket mladu i da stvori rupica.

Šta mladi tri sedmice prije proslave?

Tri tjedna prije vjenčanja sobytiyapodgotovka ide u drugom pravcu: postoji vrlo malo vremena i pripremne radove za organizaciju i izvršenje radi brže. U ovom trenutku, preporučuje se da zvoni opet sve goste i na kraju navesti broj onih koji će doći.

trebate pripremiti za vjenčanje

U ovoj fazi bi trebao biti da komuniciraju sa voditelj i organizator vjenčanja događaja i razgovara o detaljima vjenčanja scenarija. Ona također pruža komunikaciju sa fotografima i snimateljima. To se mora uraditi da bi prilagodili rutu vjenčanja hoda. Još jednom provjeri se organizacijska pitanja na medeni mesec.

Preostali tjedna prije vjenčanja: šta da radim?

Prije vjenčanja, ostao sam tjedan: šta da radim? Glavna stvar - da se smiri, a ne za paniku. Ovo se posebno odnosi na roditelje koji se pripremaju za vjenčanje ćerke doslovno tjera gutanje šaku tableta i piti sedativ "od srca". Dragi mama i tata! Ako je prolaz je dragocjeno kćerka, u tjednu prije vjenčanja da bude miran, ne žureći da pozovem sve ljude koji su planirali da se koristi za vrijeme ceremonije vjenčanja (fotograf, snimatelj, cvjećar, vozač, itd.)

U isto vrijeme koje je potrebno da se balonima i pribor dizajn hale (Ako ste se odlučili za dizajniranje vlastite) kupiti malim i simbolične poklone za goste i rugati čast i medalja (na primjer, potvrdu "Za to zaspao za stolom").

I, naravno, najbolja stvar za tjedan dana prije vjenčanja da organizuje glasno kokoš i jelen.

pripreme vjenčanje svoje kćeri

Dan prije vjenčanja: šta da radim?

Dan prije proslave, revizija svih stvari pripremljena. Još jednom, komentar prethodno sastavio popis želja da vidim da li ste propustili nešto u žurbi. Provjerite za čaše i šampanjac za matičara, odrediti vrijeme dolaska vozača. Mladoženja je noć prije nego što možete ukrasiti automobil, a svjedok časti - pripremiti mladu.

Video: Dekoracije vjenčanja naočale Foto

Mladu treba provjeriti status vaše haljine, cipele i pribor, oduzet u svoju torbicu sve što je potrebno, kao i telefon u brijačnici ili privatni majstor za određivanje točne puta. I na kraju, dobar san i čekati svečani trenutak.

Kako je priprema za vjenčanje nekog drugog?

Kao što možete vidjeti, to nije lako biti mlada i mladoženja prije vjenčanja. Mnogo lakše gostima, koji su potrebni samo da dođu na vrijeme, da izraze svoju podršku mladim, poklonite i uživajte u večernjim satima. Ako ste pozvani na vjenčanje, a zatim pripremiti za to, ima smisla za nedelju dana.

U tom slučaju, vi ćete imati vremena i brinuti se tvoj kostim, i upisati kod frizera. I, naravno, ne zaboravite kupiti poklone mladencima. Tako da je bolje izabrati upravo one stvari ili posuđe, koji su dodatno korisni za mlade parove. Ako ne znate šta da daju, to je najbolje kupiti lijepo kovertu i ulažu novac tamo i pripremiti prekrasne riječi sa kojom ste svečano predao kovertu Braču.

turn-based pripreme za vjenčanje

Video: VLOG: Pripreme za vjenčanje, i vatra trepavice

Kako organizirati hitnu vjenčanje?

Ponekad organizirati klasičan vjenčanje nije moguće. Razlozi za to mogu biti puno, tako kratko vrijeme kada je priprema dokumentacije za putovanje u inostranstvo, trudna nevjeste, itd Ukratko, u takvim slučajevima potrebno je brzo djelovati, ali ne gubi razum. Dakle, ponovo priprema vrijedno sa planiranjem. Ali ovaj put, bolje propisati vremenski određenih radnji.

Za brzi vjenčanja nudimo sljedeće akcioni plan, uzimajući u obzir period od mjesec dana:

  • podnese zahtjev matičara;
  • pronaći restoran ili kafić;
  • slažu sa ceremonije, dekoratera i umjetnika;
  • kupovinu odjeće za mladence i pribor;
  • stvoriti popis gost, ukrasiti i poslati pozivnice;
  • kako atribute Suite i počasni svjedoka;
  • pristajete na rent a car;
  • da pregovara sa fotografom i operatera.

početi pripreme za popis vjenčanje

I na kraju, nekoliko tipova. Ako je vjenčanje je hitno, onda je izbor kafića, daju prednost malih objekata ne nalazi se u samom centru grada. Ovakvim pristupom, vi ćete biti u mogućnosti da iznajmi sobu mnogo brže. Najvažnija stvar plana u organizaciji hitne vjenčanje - podnošenje aplikacije za matičara. I, naravno, ne zaboravite o postavljanju prioriteta u planiranju svadbe. Moguće je da morate odustati od onih stvari bez kojih možete učiniti bez.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo