"Mogli" Ko je ovo napisao? "Mogli", Kipling

Video: 01 2000795 Audiobook. Rudyard Kipling "Mowgli"

Gotovo da ne postoji čovjek koji nikada u svom životu čuo o avanturama Mowgli. Autor govori čitaocima o tome kako mali dječak je bio u džungli, čopor vukova, što ga je utočište, a prati avanture svih njegovih novih prijatelja. To je priča koja će zadovoljiti čak i odrasle. To govori o mali hrabri dječak koji je odrastao životinja, njegovo ime - Mowgli. Ko je napisao ovaj posao, svi bi trebali znati: autor - Rudyard Kipling. O avanturama malo dijete u džungli, i kreator proizvoda, možete pročitati u nastavku.

Video: Mowgli. Autor: Rudyard Kipling.

Šta se desilo sa Mowgli u džungli

Kao dijete od dvije godine, malo Mogli izgubljen u šumi, gdje je počeo loviti zle tigar Shere Khan. Kid sreće: on je uspio u jazbinu vuka, koji ga je odveo u obitelji i dobio novo ime, prevedeno kao "žaba". Baloo medveda i Bagheera pantera odlučiti kako bi se omogućilo da beba ostane. Dakle, priča "Mogli" počinje.Mowgli koji je napisao

Kipling je priča o životu djeteta među zvijeri, da mu je obrazovati. Beba raste, uče jezike i inače pokazuje inteligencije i agilnost. Mowgli jednom ukrao majmun, ali njegov prijatelj - Baloo, Bagheera i Kaa - došao do spašavanja.

Mowgli i ljudi

Deset godina kasnije, kada Akella - vođa vukova - postao prestar za upravljanje stado, a Mowgli je jasno nije voleo mnoge životinje, dječak je otišao u hrabar korak i zapalili na kožu Sher Khan da pokažu svoju superiornost. Nakon incidenta, Mogli otišla da živi sa ljudima, on se pobrinuo za selo porodice. On je sam kod kuće, naučio jezik ljudi, a zatim je postao pastir.Kipling priča o Mowgli

Video: 03 2000795 Audiobook. Rudyard Kipling "Mowgli"

Jednom vukovi rekao Mowgli da Shere Khan se vratio i dječak ga je namamio u zamku. Selo lovac želi da proda kožu tigra ubio, ali Mogli to ne dozvoljava. Mještani vukodlak zovu, i žele da se spali dječaka i njegove porodice. Mowgli pomaže svojim roditeljima ime u bijegu, a selo šalje divlje životinje iz džungle, da ga gazi i kazni tako doseljenika. Zatim, glavni lik se vraća u džunglu, gdje je sada sve prepoznati i poštovanje. On postaje heroj da spasi svoju porodicu iz zverske napada divljih pasa, jer svi znaju ime Mowgli. Nakon nekog vremena, on je konačno odlučio da ode u narodu. Mowgli udaje vodi normalan život i da će zauvijek ostati među ljudima, iako on nikada ne zaboravlja svoje verne prijatelje.

Ko je napisao "Mogli"

Autor ovog rada - dobro poznati engleski pisac Rudyard Kipling.
Njegova biografija je puna avantura. On je rođen u Indiji, a sa šest godina je poslan u Englesku. Otac poznati pisac bio ugledni studije kulture, a njegova majka - predstavnik bogatih engleskom porodice.

kratka biografija

U Engleskoj, budući pisac se školovao i vratio se u Indiju, gdje je počeo da radi u novinama. Uskoro Kipling već postavljena na test olovku i počeo trenirati svoje vještine pisanja, koji se potom sadržane u mnogim njegovim radovima, uključujući i "Mogli". Ko je napisao ovaj posao, sada je poznato da su gotovo svi.

Mowgli autor

Nešto kasnije, 1899. godine, Kipling kreće na put oko svijeta, u kojem stalno pisao bilješke s putovanja i postaje poznat već u Londonu dolaska. 1890., on je stvorio nekoliko radova, pokušavajući da formiraju svoju, novi stil engleskog poezije. Tu je i prvi roman pisac - "Svjetlo se ugasila." On je pozvao Kipling jak prekomernog rada, zbog onoga što je pisac otišao na put.

Video: Mogli, Rudyard Kipling

Mogli koji je napisao autor

Po povratku u Englesku, Kipling udaje njegova sestra izdavača. U u putovanje medeni mjesec par ponestaje novca, a oni donijeti odluku da se nastane u Vermontu. Upravo tu Kipling pisati brojna djela, među kojima je knjiga o avanturama Mowgli. Ko je ovo i mnoga druga djela napisao, sada je poznato da se svako dijete. Među glavnim radovima autora izdvajaju "hrabri Navigator", "Masa izuma", dva "Knjiga o džungli", "Praznik rada", i još mnogo toga.

Svako dijete i odrasla osoba barem jednom čuli o avanturama divljih životinja i Mowgli. Ko je napisao ovaj rad, takođe, znam da skoro svi. Bilo je Rudyard Kipling - veliki Engleski pisac, koji je posvetio svoj život stvaranju dječje knjige.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo