Hugh Jackman: kratku biografiju. Glumac Hugh Jackman - najbolje uloge i novih filmova

Video: Muškarac rak ritam. Hugh Jackman. Hugh Jackman

Magazin Forbes je napravio rejting od najprofitabilnijih glumaca 2014. godine. Hugh Jackman ga je 10. mjesto zahvaljujući učešću u filmu "X-Men: Days of Future Past". Ovo je jedina slika u kojoj je glumio za godinu, ali se ispostavilo tako uspješan da je pružena glumac u prestižnom rangiranju. Osim popularnog karaktera Wolverine je oličena na ekranu i mnoge druge nezaboravne slike.

Video: Henry Cavill. TRENING na ulogu SUPERMAN ("Man of Steel") (RUS, GoB kanal)

Glumac Hugh Jackman - veoma čovjek integriteta. On je jedan od najtalentovanijih i uspješan holivudski glumac, producent i veliki sportista, igra ragbi, golf i kriket. Osim toga, ona se bavi jedrenje na dasci i odličan plivanje. Lako komunicirati, nepretenciozan i izuzetno prijateljski.

Hugh Jackman

Djetinjstva, adolescencije i rane glumačke karijere

Rodom iz Australije, Hugh Jackman, koji je dao svijetu nije divan glumac. Odrastao je u porodici imigranata iz Engleske. Kada roditelji razvesti, budućnost glumac sestra otišla sa majkom u Veliku Britaniju, i momci su ostali sa svojim ocem u Australiji. Nije sasvim vedro djetinjstvo je napustio karakter Jackman negativan otisak.

Nakon napuštanja škole on odluči da studira na fakultetu novinarstva, ali ubrzo shvaća da je rad novinara on je već bio nezanimljiv. Njegov novi hobi postaje teatar. Međutim, njegova studija na Univerzitetu u Hugh Jackman bacanja. Nakon diplomiranja, on je pažljivo proučava pozorišni vještine u nekoliko predmeta.

uspješne karijere

Prvi glumački posao - u seriji "Corelli". Uloga otišao jednostavan - da igra jedan od najtežih slučajeva protagonista. Onda Jackman je igrao na sceni već nekoliko godina. Njegov talent je svjedoči i činjenica da je za debi u mjuziklu "Sunset Boulevard", dva puta je dobio prestižnu nagradu "za najboljeg glumca godine."

Video: Top 5 najboljih uloga Hugh Jackman - Hugh Jackman Najgledaniji filmovi

Poziv na Hollywood

Prije 2000. godine, Hugh Jackman je radio u Australiji i Engleskoj. Godine 1999. bio je prepoznat kao najbolji glumac australijskog kontinenta, a njegov uspjeh je primijetio u Hollywoodu. Uloga mutanata Wolverine u "X-Men" je postao orijentir u karijeri glumca. Ona ga je svjetsku slavu i nevjerojatan naknade.

Video: Hugh Jackman film - film glumci

filmovi Jackman

Filmovi sa Hugh Jackman uvijek uspješan. Narednih rad nakon fantastičan debi bio je komedija ulogu u filmu "Kate i Leopold", gdje mu je partner bio Meg Ryan. Film je bio uspjeh, a glumac je nominiran za nagradu "Zlatni globus". Budući da je prvi film uloge, no film njegovo učešće nije bio neuspjeh, čak i kontroverzni "The Fountain", dobio mješoviti recenzije od kritičara.

Najpoznatiji uloge: Hugh Jackman u Wolverine i imidž borca ​​zla Van Helsing

Unatoč činjenici da je glumac igrao mnogo različitih uloga, najviše od svega je poznat u sliku jedne od ekipa "X-men" - Wolverine. Ona je učestvovala u seriji filmova o mutanti koji imaju fantastičan ovlasti, a Jackman stekao svetsku reputaciju. Sam glumac je u više navrata izjavio je u intervjuu da je slika - na vrhuncu svoje karijere, a on je zahvalan za povjerenje Wolverine. U 2016. godini planira se premijerno najnovije slike iz serije, koji će se pojaviti Jackman - "X-Men:. Apokalipsa" U 2017. očekuje se da će biti pušten u kina poseban film o Wolverine. Onda će slika imati drugačiji glumac.

Video: 6 zanimljivosti o Tomu Hardy

Sljedeći poznati uloga Hugh Jackman - Van Helsing, borac sa zlim duhovima. Ovo je kolektivna slika, koja se uzima kao osnova za ideju "Drakula" i "Frankenstein". Film je dobio odlične ocjene kao jednostavan publike i kritike.

ulogu Hugh Jackman

Među novijim radovima glumac treba napomenuti su igrali veliku ulogu oca otet djevojka u filmu "Captive" u 2013. godini. Drugi ključni lik u filmu, inspektor Loki, briljantno oličen Jake Gyllenhaal. Zajedno, oni čine organski duo - nervozni, agresivni Keller Dover, koji ne vjeruje da je policija učinila sve napore da traži svoju kćer, a mrtvi umorni detektiv Loki, metodično hodanje na tragu počinitelja, a istovremeno pokušava da umiri ljutitog oca i djevojke da ga zadrži iz osipa akcije.

Glumac Hugh Jackman

Filmovi sa Hugh Jackman kritike uvijek velikodušno prihvatiti, i "Captive" su visoko poštovati. O glumac rekao je da ovu ulogu - jedan od najboljih u karijeri.

bolest

U životu, poznat i voljen od strane publike aktera, a ne sve je u redu. Hugh Jackman ima aktivan sportski život, a ne puši, ali on nije bio pošteđen teške bolesti. supruga glumca natjerala da vidi doktora o odrastanju mrlje na nos. su potvrdila svoje strahove. Glumac je jedan od tipova raka kože je dijagnosticiran - karcinom bazalnih ćelija. Prema glumac, to je posljedica čestih izlaganja suncu bez zaštite. Jackman je imao dvije operacije uklanjanja tumora. U jesen 2014. godine predstavnici glumac je rekao da je prošao treći terapije.

Novu ulogu Hugh Jackman

2015 bogat u svom filmu. U proljeće ide u najam fantastičan akcioni film "Chappie", a na ljeto ćemo vidjeti glumca u ulozi negativca Crnobradog u avanturu filma "Pan".

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo