Pravoslavna crkva u Kuntsevo John the Russian

Video: Svi svijeta. Od 3. januara. Crkva Svetog Jovana ruskih u Kuntsevo

Kuntsevo John hram na ruskomHram u Kuntsevo John je Ruske pravoslavne crkve, koja se nalazi u zapadnom okrugu ruskog kapitala. Ovaj vjerski objekat pripada St. Michael dekanata. Da budemo precizniji, Crkva svetog Ivana ruskog pripada Moskvi biskupije Ruske pravoslavne crkve.

Saint John ruskom

Bilo je tako nazvana ova liturgijski vjerski objekat u čast jednog od najpoštovanijih pravoslavnih svetaca i duhovnici. John ruskih rođen u Ukrajini 1690. godine. Kada je stigao u odrasloj dobi, bio je izrađen u vojsku Petra Velikog, u redovima koji je učestvovao u rusko-turski bitke. U ljeto 1711 tokom Prut kampanja vojnik po kome je dobila ime Temple John ruskog, bio zarobljen. Nakon nekog vremena je prebačen u Carigrad i prodat kao rob jedan od šefova turske konjice pod nazivom Aga.

Tokom dana, John je radio, postio i molio se, a noću, kada su svi otišli u krevet, otišao u pećinu crkve u blizini. Tamo je čitao molitve i svake subote nužno pričest. Dok je u kući u Aga, John je napravio nekoliko čuda, glasine koje se šire daleko izvan sela. I svi ljudi koji žive u blizini, čak i muslimanski Turci, počeli da zovu čovjeka samo kao "led", što znači "sveti".

John ruske crkve

Obožavanje John the Russian u Rusiji

U lice pravednika John the Russian je zvanično inkorporirana u 1962. U isto vrijeme njegovo ime kao svetac dodao u kalendar pravoslavne crkve. U 2003. godini, počeli smo da se izgradi hram u Kuntsevo John the Russian uz blagoslov patrijarha Moskve Alexy. To je bio prvi u Rusiji maloj drvenoj vjerski objekat, podignuta u poštivat će ovaj sveti i pravedni. Danas John the Russian se daje donji kapele hrama u Novosibirsku. Potonji je nekada bila izgrađena u čast jednog od najpoznatijih ikona Bogorodice pod nazivom "The Omen" Abalak.

Video: Svi svijeta. Oslobađanje od 28. juna. Crkva Svetog Jovana ruskih u Kuntsevo

Opće informacije o Hramu

Crkva Svetog Jovana ruski rasporedKao što je već spomenuto, crkva u Kuntsevo John Rusija je podignut između 2003. i 2004. godine, uz blagoslov Alexy - Njegova Svetost Patrijarh. To je osmišljen kao mala drvena vjerski objekat u arhitektonskom obliku "korabletsa" karakteristika mnogih starih crkava. Brod predstavlja Crkvu kao ljudsko utočište u moru života.

Što se tiče šefa prilogu i prijestolja, nalazi se unutar crkve, prvi posvećen u čast Svetog Jovana Confessor, a drugi - nakon Blagovijesti. Jedan od glavnih ukrasa za uređenje interijera hrama je basma novo srebro ikonostas, koji skladno kombinira elemente vizantijskom stilu i staru rusku tradiciju.

Glavni oltar, koji ima hram na ruskom Kuncevo John, John ruska ikona je mali relikvije. U međuvremenu, mora se reći da je u ovom trenutku priprema izgradnja dokumente i potrebne dizajnerski rad za izgradnju velikog kamena crkva, koja će biti izgrađena pored drvene konstrukcije.

Parish aktivnosti i obožavanje

Hram Svetog Ivana ruskiObožavanje u ovom hramu su se svaki dan. Na primjer, liturgija održava svaki dan u 8:30 sati. U danima sjećanja najpoštovanijih svetaca, a uoči različitih pravoslavnih praznika Ona mora proći večeri uslugu. Osim toga, u crkvi u Kuntsevo počinio sva potrebna - requiem molitve, krštenja i vjenčanja. Također, svake nedjelje u tri sata ovdje prolazi obožavanja u čast svetog Ivana pravednika.

Video: Patrijarh John X i patrijarh Kiril posjetio dvorištu crkve Antiohije u Moskvi

U ovom slučaju, župne život hrama nije ograničena samo na liturgijski aktivnost. Kada je crkva nedeljnu školu za ljude različite dobi, pravoslavne Udruženje mladih, šivenje krug porodice škole pravoslavne i hodočašća usluga. Vojno-patriotske klub za djecu i tinejdžere, povijesni omladinski klub i video materijala organizira Ruske crkve svetog Ivana. Zakazati svoj rad poklapa sa radom crkve - 08:00-08:00.

Osim toga, treba reći da su svećenici hrama čine potrebne usluge u sirotište №15, stvoren za djecu sa smetnjama u razvoju, njegovana pacijenata Gradska bolnica №72, a aktivni su u nastavi aktivnosti u finansijsko-pravne akademije. Osim toga, župe se bavi izdavaštvom radu.

Lokacija hrama

Ruska crkva svetog Ivana nalazi se na adresi: Ulica Yartsevskaya, posjedovanje 1-A. Najpogodniji način da ga na plavu liniju metroa. Najbliže stanice u hram se zove "Mladost". Osim toga, možete koristiti usluge taksija i autobusa. Pravo hram da se javni prijevoz tolikom broju kao 73, 794, 732, 825 i 794k.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo