Molitve o trgovini, tradiciju ruskog trgovca

Video: Izložba "Ruski čaj" Azov Museum-Reserve

Trgovanje Rusija je oduvijek smatrao dobra stvar, shopping arkada nalazi u samom centru mjesta i bili zauzeti. Na trgu, održana svečanosti tokom praznika.

Video: Nacionalni tradicije live!

U sovjetsko vreme, trgovina je bila "u padoku", država je monopol ga i kazniti svako ispoljavanje inicijative (ne zaboravite ono što je završila NEP). Nakon što je odrastao pod Sovjeti vjerovali generacija privatnih trgovina nešto sramotno (između ruskih inteligencije trgovina gade imigracije). Hvala Bogu, ti dani su dugi u prošlosti, danas ruske trgovine je obnovljena, ali je ostala, kao što su, bez korijena. Ali ruski trgovci su imali bogatu tradiciju i zanimljivu (i koristan u poslovnom trgovanja) prakse.

Ruski trgovinski imali nacionalne karakteristike, karakter i okus, ona se čuva u istoriju i folklor. Trgovačke klase je bio veoma bogat, ali u isto vrijeme, Rusija, trgovci su bili ne samo da nije škrt, ali nisu ni pokušali spasiti (ne obrađuju, oni su razumni, ali tvrdica nije). Ne boji izaći i provesti zaradio daju skupe poklone. Trgovac kuće je napravljen da pokaže svoje bogatstvo. Ako kuću, na primjer, imao dvije glave šećera (u to doba bio je to skup poslastica) se poslužuje na stolu odjednom, kako (i generalno služio sve najbolje gostoprimstvo bilo obavezno za trgovce). Isto važi i za garderobu trgovačke žene, oni se ne čuvaju. Pokazujući bogatstvo, oni se ne boje "uroka" i zavidni klevetnika.

Merchant poslovanje je poštuje, ali i težak i opasan. Često su morali da idu sa robom do udaljenih mjesta za strah od lopova. Zašto, hrabri ljudi čekaju u obližnjoj šumi.

Trgovac je imao svoj kodeks časti, nakon transakcije, u to vrijeme, često bez dokumenata zaključio je, oslanjajući se isključivo na časnu riječ.

Video: staroslavenskog RITUALI !!

Činjenica da trgovci cijeniti svoju sreću i bili su uvjereni u to. Svi trgovci su bili duboko vjerske i pobožan, u nadi za pomoć Božje u trgovini i Bog neće zaboraviti (vjerom nagrađeni). Tu je i poseban običaj, molitvu za trgovca. Trgovci su mogli biti zahvalni novac trgovca 'izgrađen je većina ruskih crkava.

Molitva za dobra trgovina je dugo pomogao ruskog trgovca u svoje poslovanje, pomoći će struja i trgovaca i njihovih potomaka. Prije donošenja važan transakcija trgovac je dužan da idu u crkvu, molili vatreno i bez raèuna, stavite svijeće na izlasku iz crkve milostinju. Ako je transakcija bila posebno značajna, trgovci, osim molitve za trgovinu, zavetovala novca od nje dati u dobrotvorne svrhe ili crkve. Ali najviše "ispravno" bi zavjet je smatran ikona crkve ili ukrasiti ogrtač (plate) za ikonu.

Video: Na Alexander Nevsky gori dupe na pitanje o BadComedian [Eugene Bazhenov]

Molili smo o trgovanju prije ikone Spasitelja, Bogorodice, ili njegov sveca zaštitnika. Ali najpoštovanijih Saint John Sochava, koji se smatra pokroviteljem trgovine. St. John velikodušno prihvaća trgovac molitvu za trgovinu za to on sam, za života, bio je trgovac. Prvo, pročitajte molitvu Svetom (ili sliku Spasitelja, Majke Božje), a zatim, u svojim riječima, pitati za pomoć (možete to učiniti "da se"). Da bi se povećala moć molitve trgovina (ako situacija je stvarno komplikovano), dobro je naredio John Sochavskamu posvećenje voda molitve. Vode, lit na ovu molitvu uslugu, morate posuti kancelariji ili radnom mjestu i roba, dok recituje molitve za sveca. Ova molitva se može naručiti u više navrata. Na radnom mjestu, poželjno je da imaju malu sliku John imati priliku svaki dan da ponudi molitve o trgovini (u molitvi bi lijepo da zapali svijeću ispred crkve) i hvala za vaša pomoć. Ikonu Svetog morate staviti na vidnom mjestu i tretiraju s pažnjom i poštovanjem.

Naravno, uz molitvu o trgovini, trgovac je puno rituala, običaja i To će uzeti novac. Oni su skrupulozno poštivati ​​i štititi od stranaca i prošli dalje. Ali to je tema za drugi članak ...

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo