Metro stanice "Polezhaevskaya". Najneobičniji od metro stanice Moskvi

Video: Ghost Metro Vlak u Moskvi - Metro Station Polezhayevskaya.

Violet Metro Line - Ovo je sedma u grani red Moskvi Metro. Mape Metropolitan Subway sretan broj se označava sa 7 i prikazani grafički u ljubičastoj boji. Ova linija je sposoban za iznenađenje. Osim toga, ona je jedna od najprometnijih grana u Moskvi pod zemljom, i bez obzira na činjenicu da su gotovo sve svoje stanice su jedinstveni i nemaju drugih podzemnih kolega, ovo je jedina linija moskovskog metroa, nalazi potpuno na jednoj strani rijeke Moskva, a ne nikad ne prelazi (osim kratkog Kakovka linija koja se sastoji od samo tri stanice). Za svaki od stajalištima na to, možete reći puno zanimljivih priča za radoznali putnik. A jedan od njih - podzemne željeznice "Polezhaevskaya".

Video: Stanica duh "spartacus". Noćni razgled u metrou ...

metro Polezhaevskaya

porijeklo

Moskva metro je izgrađen u fazama, dijelovima. Isto se odnosi i na ljubičaste navoj (ZHDANOVSKY-Krasnopresnenskaya u to vrijeme). 30 Dec 1972, kada je prvi put otvorio metro stanice "Polezhaevskaya", Ova linija ne postoji, a bilo je samo dva odvojena strijele: "Taganskaya-Zhdanovskaya" (Bivši naziv stanice "Vyhino") i "polje barikada oktobra", Koja je ušla u novu i zaustavljanje tačke. Naziv stanice je dobio u čast Basil Dementevich Polezhaeva, Junak Socijalistička radnička, predradnik skitnice i kasnije šef izgradnje Moskva Metro. O tome svjedoče plaketu pamti, u jednom od holu stanice.

Video: čl. Baltic CIP (CIT) - prelazak na m.Voikovskaya kroz trgovački centar Metropolis u 10 minuta

Polezhaevskaya metro stanice

stanica ime

Bez pretjerivanja, može se reći da "Polezhaevskaya" - Metro Station je jedinstven i jedini takve vrste u Moskvi metro. Ima dvije platforme i čak tri pruge za snabdijevanje putničkih vlakova. Ulazni hol stanica - jedan od najširih u moskovskom metrou, a inferioran u odnosu na poprečne dimenzije stanice "gerila" Arbat-Pokrovskaya linije. Stanica je puštena u rad u vrijeme kada je grad brzo rasla, spavanje područja su odrasli kao gljive poslije kiše, povećanje i širenje Moskvi.Moskva Subway Polezhaevskaya

Video: Urban Legends - Moskva. nepoznati podzemni

metro "Polezhaevskaya" - ovo je jedna od tih stanica, koja se zvala ne njihov grad ili geografski položaj. Takve stanice u Moskvi malo, ali su. Na primjer, stanica "Kropotkinskaya" ili isto "gerila". Iako je izvedba naziv stanice "Khoroshevskaya" i "Kuusinen Street" može biti, a 1992. metro stanice "Polezhaevskaya" To je skoro preimenovan "Khoroshevskoe" (Očuvana čak i shema, gdje je tako određeno), uspjela zadržati svoj prvobitni istorijske ime.

transplantacije stanica

Lobby izlaza stanice na samoj ulici autoputa Kuusinen i Khoroshevskoe. Dakle, bilo je prijedloga za njegov odnos prema urbanističkom planu. Osim toga, pogodan geografski položaj stanice bio je vođa u danima sovjetskih republika. Dizajniran od strane arhitekata tog vremena stanice je trebalo da bude petlje jedinicu, a poseban treći način namijenjen budućim grana, koja je trebalo da odu Serebryany Boru. Iako su planovi lidera proletarijata i nije bio da se, kao i projekt je odbijen od strane najviših organa, metro stanice "Polezhaevskaya" i dalje će se smjenjivati ​​čvor, a treći put raskonserviruyut za putnike ulazak ga u servis za svoju namjenu i dizajnera. Od 2017. do "Polezhaevskaya" planira lansirati grana kola trećeg petlje, povezujući ga sa već dizajnirane stanice "Khoroshevskaya".

Video: paralelno metro.Tayny Moskva metropolitena.Zemlya.Territoriya zagonetke

Metro Polezhaevskaya na moskovskom karti

audicija

Trenutno, treći način stanice se ne koristi u potpunosti kako treba. Skoro svi snimanja filmova i TV emisija, na trenutke koji se javljaju u metrou, dođi ovamo. Ovaj potpuno se odnosi na uključujući reklame. Broken platformu i pruge su među direktorima i koreografa veliku slavu. Na kraju krajeva, za snimanje u Moskvi metro da se uvijek složiti na mnogo dokumenata i primanja dozvolu planine. U slučaju "Polezhaevskaya" to je mnogo lakše. Treći način prolaze privremeno korištenje filmaša posebno razvijen standardni ugovor.

Dizajna i arhitekture

metro stanica "Polezhaevskaya" Moskva na karti nalazi se između zaustavljanja "trčanje" i "polje oktobar". To je plitko sa dubinom od samo 10 metara od površine. Stanica Colón, trohprolotnaya sa povećanim teren između potpornih stubova, 25 komada u nizu. Kongres na poznatoj treći put ide iz drugog transfera put pokazivač, a dužine 340 metara. Treći način zastoj. Modernom izgledu stanica je dizajniran od strane arhitekata L. Popov AF Fokina, kao i projektant NM Silina.

Kolone u obliku redovne oktagon u presjek su ukrašene bijelim i žutim mramora različitih boja, a nalaze se u samom centru svaku platformu. Trakta zidovi obloženi glazirane keramičke pločice bijele boje, a pod je izrađen od ne-bojenje sivi granit. Komuniciranje dvorane i prodaje karte završio u sivoj boji granita. "Polezhaevskaya" - Metro stanica, koji se spominje u svjetski poznatom romanu D. Glukhov "Metro 2033".

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo