Aktivnosti u Pragu? Što vidjeti turista u zimskom periodu?

Prag - jedinstven grad, koji je stalno bole noge, lako se dobije dodatnu težinu i neplanirano kupovina obavi. U isto vrijeme, kada sam posjetio njega zaljubiti ludo u lijepom ulicama. opet i opet se vratim u ovom gradu sa brutalnim apetita, udobne cipele, i dovoljno prostrane kofer. Dakle, što učiniti u Pragu onih koji su prvi kročio na ovu zemlju? Što vidjeti turista koji su došli u zimski odmor?

Video: Kipar u zimu i na ljeto - posebno odmor, aktivnosti

učiniti u Pragu stvari

prekrasna Prag

The Centralna Evropa To je najveći grad, koji je stoljetnu kapital Bohemia. Pred očima turista pojaviti katedrale, mostovi, crkve kupola i pozlaćene kule, koji utiču na više od 10 stoljeća u vodama Vltave.

Predivan grad praktično nije dodirnuo devastacije Drugog svjetskog rata. U Pragu, očuvani srednjovjekovni centar. To utječe na kamenim dvorišta, ulice, brojne klupe i tornjevima.

Međutim, planira šta da radi u Pragu, ne hrle Računam da na starim zgradama. To je moderan i živi grad koji jednostavno zatrpati svojom energijom, kulturu, glazbu i ukusna hrana.

Old Prag je poznat po tome što možete samo šetati ulicama svojih iznenađujuće. Opcionalno, izaberite rutu. Ići prema suncu ili vjetru. Pred vašim očima će stalno predstavat prekrasan pogled i arhitektonski otkrovenje. Evo je, Prag.

aktivnosti u Pragu zimi

Video: Na šta obratiti pažnju BALI? Šta da radim? BaliBlogger

zimske aktivnosti

Ako se dogodi da posjetite grad na novogodišnje, prekrasan slavlje nikada nećete zaboraviti. Ne graditi grandiozne planove šta da radi u Prag zimi. Samo idi van i uz hodanje publici.

Česi vole zimskih praznika i slave ih zabave i bučna. Ponekad se čini da je ta zemlja vodi plesni show. Na kraju krajeva, doček Nove godine u Pragu podsjeća na ogroman disko na pozornici gdje povremeno postoje zvijezde i lokalnih muzičara. I to je sve na otvorenom! Češće nego nije hladno u ovom trenutku.

U novogodišnjoj noći u gradu organizovao vatromet šou. To je veliki spektakl. Svake godine, mnogi turisti dolaze uživati ​​u prekrasnom vatromet.

aktivnosti u Pragu u večernjim satima

Aktivnosti u Pragu u januaru? Grad lebdi duh praznika. turisti mogu svjedočiti savršen parada kostim, pod nazivom "Three Kings" 5. januara. A 6. Česi proslavili Bogojavljenje.

Osim toga, postoje mnoge odlične skijališta, lijep Rinks. Također ne zaboravite o kvalitetnom pivo u Pragu. Ljubitelji istorijskog blaga privući nezaboravne znamenitosti grada.

Pragu ljeto

Turisti koji posjećuju grad u ovom trenutku, ne bi trebalo biti spremni za jedinstvenu klimu. U ljeto u toplo, ali ne vruće. Prosječna temperatura - 18 stupnjeva iznad nule. Međutim, budući da je mjesec maj, a završava augusta u Pragu gotovo uvijek pada kiša.

Ali, ne brini. Praktično ne ometa odmor i rekreaciju. Uostalom, uvijek možete naći nešto učiniti u Pragu na kiši. Na primjer, na kafu u ugodnom kafiću, okus češkog piva ili uživati ​​u čaši vina. A možete posjetiti brojnim povijesnim spomenicima, neverovatno grada.

Prag znamenitosti

Grad je u stanju iznenaditi i zadiviti svoje muzeje, arhitektonskim objektima, prekrasne katedrale, galerije. Stoga, turisti trebaju planirati unaprijed šta da radi u Pragu.

aktivnosti u Pragu u januaru

To je jednostavno nemoguće, pošto je posjetio u gradu, istražite divno znamenitosti:

 1. St. Vitus Cathedral. Nalazi se u Prague Castle. Katedrala je izgrađena prije gotovo 600 godina.
 2. Old Town Square. Tu će privući pažnju Vijećnice sa Astronomical Clock. Preko 6 vekova jedinstveni spektakl održava svakih sat vremena na astronomski sat. Slika smrti udara u zvono. Tako da ona podsjeća na prolaznost života. Onda se kroz prozor 12 apostola.
 3. Toranj Powder. To objavljeno vidikovcem. Možete diviti prekrasnom panorama grada sa visine od 44 metara.
 4. Karlov most. Ovo je pravi remek-djelo! Ona je ukrašena s 30 kamene skulpture.

U Pragu, mnogi izuzetna muzeja:

 • National;
 • Mozart;
 • Češki muzike;
 • tehnički;
 • vosak;
 • Češki staklo;
 • srednjovjekovne povijesti.

Evening Prag

Pokušajte planirati šetnju gradom tokom dana. Treba napomenuti da kada pada Prag sumrak, izgleda vrlo specifična. Gotike u srednjovjekovnim uličicama sposoban doniranja zlokobnu preokret.

aktivnosti u Pragu na kiši

Kada se planira šta da radi u Pragu u večernjim satima, biti sigurni da idu u izložbenog centra Vystavshte. Kada sunce zađe, ovdje počinje sjajan šou - pjevanje fontane. Ovaj spektakl je jednostavno nemoguće zaboraviti! Ona počinje svaki dan u 19.00 sati. Trajanje predstave - 40-60 minuta.

Video: Prag od Kettle

Jednostavno oduševiti boji mlaza vode različite visine, koji se skladno stapaju sa muzikom, izvodi simfonijski orkestar. Zvuci vintage i modernih tonova "ožive" Odile i Odette, Mala sirena i Carmen, Romeo i Julija, prekrasne Esmeralda.

Odmor sa djecom

Aktivnosti u Pragu, bilo je zanimljivo na dijete? Budite sigurni da posjetite zoološki vrt. On je jedan od najvećih u Evropi. I djeca i odrasli će dobiti pravo zadovoljstvo iz razmišljanja životinja s mladuncima u prostranim kućišta sa bujnom prirodom. odgovarajuće stvoreni su uslovi za svaku životinju.

Video: 18+ Noćenje u zimskim šumi, -17, str. Uryup, prostor deka, tajge, zima, noć bez svih

Nedaleko od zoološkog vrta je botanički vrt. A zadovoljstvo - hodati na to! Samo da će Botanički vrt Prag cijeniti tropske staklenika. U Evropi, to si ti neće ispuniti bilo gdje drugdje.

Prag - divan grad! Pozdravlja svojim posjetiteljima u bilo koje doba godine. I, bez obzira na vremenske prilike, uvijek ćete naći nešto za svakoga. U ovom slučaju, povratak na svijetle i lijepe utisak odmor.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo