Vrste skela: opis vrste i dizajna, veličine

Što može zahtijevati skele, a ono što oni predstavljaju? U sadašnjoj fazi takvim dizajna treba shvatiti pouzdan i čvrst struktura, što je dovoljno jednostavan da se okupe u slučaju potrebe. Da biste to učinili, trebate koristiti odvojene sastavne elemente. Skele - moderne sisteme, koji su uglavnom napravljeni od metala. one su neophodne kako bi se osiguralo obavljanje radova na visini. Prije toga, gotovo sve vrste skela od drveta. A ime je dobio prikladno.

Karakteristične osobine objekata

vrste skela

Različitog dizajna ovog tipa, postoje razlike. I oni mogu biti prilično velika. Međutim, postoje neki parametri koji su isti, bez obzira na to kakav skele koriste u određenoj oblasti djelovanja. Oni bi trebali biti lagan, pouzdan, prilagodljiv, jednostavan za instaliranje i pristupačne.

Nanesite instalacije ovog tipa može biti unutar ili izvan zgrade. Prema postojećem dizajn se odnosi na sistem prostornog kostur sastavljen od metalnih komponenti. Ova vrsta rješenje omogućava da ih koriste bez obzira na teren ili topografije karakterizira neobičan oblik gradnje.

Video: Okvir Skele brand LR-10. Ažurirani dizajn. https://mdnvizit.ru/

Ono što je šuma?

Nema izgradnji se ne može zamisliti bez upotrebe dodatne strukture. I treba da shvate koje vrste skele se mogu koristiti u visokogradnji.

Pod šumama znači neki privremeni, tim, konstrukcija okvira, koji može biti podignuta ispred zgrade kako bi se provesti vanjski popravak ili unutar zgrada. Oni mogu primiti zaposleni sa specijalnih materijala i opreme. standard standardizirani elementi koji će se koristiti za montažu. Proizvodi skele je potrebno prije nego što počnete raditi na sanaciji zgrade.

Osnovne preporuke instalacija

Neka pravila instalacije su isti bez obzira koje vrste skela će se koristiti. Tokom stvaranje takve strukture pod svakom od svoje noge treba staviti prst. To će pomoći da se poveća kontaktna površina. Pod potisni ležaj podlogu treba postaviti. Kada se sve cijevi povezane na različite načine (ovisno o tome što vrste skele se koristi), što im je potrebno za postavljanje podnih obloga od drveta i aluminija. Potrebno je osigurati da su radnici stavljeni na dizajn sa svim potrebnim materijalima. Kada koristite parkete, prethodno je potrebno za upravljanje posebne supstance koje sprečavaju povećana zapaljivost i ekspoziciju od atmosferskih pojava.

Da bi se krenulo gore / dole, koristite stepenice. Materijala ili radnici ne pada, potrebno je koristiti sintetičke mreže. Također će pružiti zaštitu od prašine i direktne sunčeve svjetlosti. Potrebno je uzeti u obzir više detalja šta može biti skela u. Opis vrste i dizajna takvih struktura za popravak neće dugo trajati

Ono što su izgradnja okvira?

Skele opis vrste i dizajna

Okvir skela. Za njihovu izgradnju se koriste pripremljene metalne sekcije. Oni zahtijevaju vezivanje jedni sa drugima, i horizontalno i vertikalno. Kakva je korist odlikuje struktura podataka za popravak? Visoki troškovi ne razlikuju kao skela. Oblici i vrste šuma iz tog razloga su najbolji izbor za mnoge situacije. Osim toga, okvir strukture su lagan i jednostavan za instalaciju, što je i njihova dostojanstva. Sa takvim skele mogu obavljati rad na visini do 60 metara. Set od 36 m² može koštati 7000 rubalja.

Instalacija s klinovima

sve vrste skela

Video: pokretna skela (skele) sa svojim vlastitim rukama. Dio 2.

Klin skele. Sklapanje takvih građevinskih objekata je zbog začepljenja posebnih klinova u utore rezervisan za ove namjene. Dizajn se sastoji od horizontalne i vertikalne komponente. Razlika između tih skele? Oni su pouzdani u upotrebi, karakterizira potez. Takvi konstrukti mogu se koristiti tokom popravka objekata, koji se razlikuju u nelinearnom konfiguraciji. Ono što je još drugačije takav skele? Vrste, veličine takve strukture omogućavaju da ih koriste kao platforme za razne koncerte. Ovi dizajni omogućavaju rad na visini od 100 metara. Cijena ovisi o objektu.

Jednostavan, ali robustan dizajn

kakav skele koriste

Whip drveta. Oni su jednostavne metalne, za se koristi izgradnju cijevi. Oni su pričvršćeni upotrebom stege. To čini ovu vrstu skele teške. Također, oni su teško izgraditi, jer vam je potrebno puno vremena. Ali na kraju da se dobije stabilan i robustan dizajn koji može da izdrži velika opterećenja. Ove šume omogućavaju rad na visinama do 100 metara. 20x50 set će koštati 390.000 rubalja.

mobilni dizajn

vrste skela Cijena

Mobitel toranj strukture. Dizajn uključuje nekoliko sekcija raspoređeni na mobilnim bazama. Ove sekcije su postavljeni jedni protiv drugih. Ova vrsta šuma omogućuju podizanje i spuštanje radnika. Odjeljak može biti premještena ovisno o tome gdje potrebne popravke. Prilikom parkiranja podaci stabla mora se osigurati da se jedni na druge. Otisak se može povećati kliznih elemenata. Osim toga, šuma je dužan da na pročelju. Dozvoli za rad na visinama do 60 metara. Cijena ovisi o objektu i izračunava se pojedinačno.

Koji su sedlo i visi objekata?

skela vrste veličine

Video: Izrada drvenih skela

Clamp šuma. Ovo ime dizajn se dobija na račun način instalacije. Sve horizontalne i vertikalne spojnica su. Instalacija objekata ovog tipa je različitog trajanja. Šta prednost imaju sedlo dizajna? Njihov oblik se može razlikovati u širinu i visinu. Loša strana treba smatrati visokim troškovima, jer je potrebno koristiti veliki broj stezaljke. Visinu na kojoj radovi na obnovi se može izvršiti nije ograničen. Kit 20x50 će koštati 400 hiljada rubalja.

Suspendovan strukture. Ovaj dizajn ne znači podršku na terenu. To uključuje ga u nekoliko sekcija metala. U cilju povećanja krutosti, potrebno je uspostaviti određeni način poseban dijagonale. Oni su fiksne uz dužno stege. Rad sa takve strukture mogu biti u bilo kojoj visini. Cijena ovisi o objektu i izračunava se pojedinačno.

Iznad svih vrsta skele su navedeni. Mi ne treba da strahuju različitosti. Ako niste sigurni što je potrebno vrstu dizajna, onda možete sigurno odabrati skele okvira. Oni su svestrani i struktura jeftina za izgradnju.skela vrste i tipove

Kako se instalacija skele?

U zavisnosti od toga kakav skele su ste odabrali mogu biti različiti instalatera. To treba obavljati samo stručnjaci. Koje akcije je potrebno da prilikom instalacije izgradnje objekata?

  1. Na pripremljenu stranice će morati instalirati poseban obloge za cipele drveta. Ako je potrebno, to će biti potrebno da se utvrdi priroda i vijak nosača.
  2. Cipele treba staviti na dva susjedna okvira. Tako postoji prvoj fazi postavke.
  3. Prethodno moraju biti osigurani montirani okvir. Da biste to učinili, trebate koristiti horizontalne sa dijagonalnim vezama.
  4. Potrebno je napraviti instalaciju susjednih okvira. Oni također onda moraju biti u prilogu jedni druge.
  5. Ova operacija treba ponavljati sve dok se sve dok se ne postigne željena dužina.
  6. Uz rubove šuma je potrebno da se napravi poseban kućišta.
  7. Neophodno je postaviti sljedeći nivo elemenata, povezujući ih međusobno pomoću linkova.
  8. Gornji sloj koji se montira pomoću okvira i stupova, čija visina je 150 cm.

Šumama treba osigurati kroz korištenje utikača ili kuke preko spona. Oni su pričvršćeni, s druge strane, mora biti na policama. Stezaljke estrih može biti potrebna u slučaju da je potrebno da se napravi zaokret oko strukture da se popravi.

zaključak

U ovom članku smo smatrali neka od pitanja koja utječu na skele: vrste, cijena, dimenzije, karakteristike postrojenja. Nadamo se da će ovaj pregled pomoći da napravite izbor u korist određenog dizajna.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo