Ulaz metalna vrata: dimenzije kutije. Standardne i prilagođene veličine

sigurnost kući zavisi od mnogo faktora. Jedan od glavnih elemenata, čuvanje vlasnika imovine kuće su metalna ulazna vrata. Dimenzije sa kutija treba biti pravilno vymeryat kupiti pravi proizvod u trgovini. Kako se ne bi podcijeniti sa izborom, bi trebao biti upoznat sa standardnim i nestandardnim veličinama. Pravilan izbor veličine zavisiće funkcionalnost proizvoda.

Komponenti i materijala od ulaznih vrata

Ulaz metalna vrata sa kutijomPouzdanost dizajn ovisi o vrsti materijala, elemenata dizajna, i producent integritet. ulaz metal dimenzije vrata sa kutijom koja bi trebala vymeryat prije nego što ispravno kupiti, imaju potrebne elemente. Oni uključuju:

 • krpom;
 • okvir vrata;
 • kadriranje;
 • jačanje;
 • zaptivni materijal;
 • trim;
 • dodatne elemente (zaključavanje, ručke, špijunka).

Veličina ulaznog metalna vrata sa kutijom ovisi o vrsti materijala od kojeg su izrađene.

Na primjer, blindirana modeli izrađeni su od guste kutu. Njegova debljina je obično 50-60 mm. Takvi proizvodi će doći deblji od vrata profilirane cijevi.

Standardne veličine ulaznih metalnih vrata sa kutijom ovisi o vrsti interne punila. To može biti formirana kao 4-6 rebra koja učvršćuje strukturu. Također, standardne veličine metalna vrata ovisi o vrsti unutrašnja izolacija i zvučna izolacija.

Video: Ulazna vrata (metal)

Kako izabrati vrata

Ulaz metalna vrata otvaraju veličine

Danas postoje mnogi standardi koji određuju veličinu otvora za ulaz metalnih vrata. Stoga, za svaku vrstu stana odabrati odgovarajući model pojedinačno.

Ako konvencionalne "Hruščov" i "brezhnevki" stvari lakše, novi visokim zgradama, kao i privatne kuće, sagrađene na razne tehnologije.

Video: Non-standardne veličine vrata

Stoga, da bi pravilno odrediti standardne veličine ulaznih metalnih vrata sa kutijom prilično teško. Sve zavisi od toga gdje želite da instalirate dizajna. Standarda u trenutnom okruženju da se pridržavaju gotovo nemoguće. U privatnoj kući za montiranje metalna vrata ispred lakše, jer je veličina otvora može se prilagoditi bez obzira na sve etaže. U visokim zgradama na zidovima opterećenja još mnogo toga. Stoga, razbiti njihov integritet je izuzetno nepoželjan.

standardne dimenzije

Standardne veličine ulaznog metalnih vrata se izabere u skladu sa zahtjevima SNIP i GOST 6629-88.

Tipično, odnos strukturnih elemenata ima sljedeće odnosa.

 • otvaranje visina 207-210 cm, širina 88-96 cm je da se koristi blok veličine 205h86 cm.
 • Ako na istoj visini kao širine 98-106 cm, struktura ima dimenzije 205h96 cm.
 • ulaz metal veličine otvaranje vrata su u rasponu 297-210h90-98 vidi će biti jednaka 205h88 cm.
 • Izborom veličine ulaza u otvor metalna vrata širine 100-108 cm, dimenzije proizvoda treba da bude 205h98 cm.

Ovi podaci se smatraju standard za takve objekte, tako da se mogu koristiti kao osnova za proračun.

standardne modele

Proizvođači vrata prema standardnim veličinama proizvoditi modele određenog tipa.Standardne veličine ulaznih metalnih vrata sa kutijom

"Standard" je osnovni ekonomičan model, koji simulira drvo premaz.

"Elite" - je izolirani metalna ulazna vrata, čije dimenzije se obračunavaju u skladu sa svojim tipu konstrukcije. Šarki su skrivene, a tijelo je napravljeno od zgusnutog metala.

"Platinum" odnosi se na elitnoj sorti dizajna koje su ojačane materijalima i sigurnosni sistem zaključavanja.

Ulaz metalna brtva vrata "VIP", veličine koji se moraju uzeti u obzir u proračunu, ima ojačanu sistema krmeno zrcalo i cilindar "Interactive".

"Vitraž", "Grandstil" i druge slične vrste su ostakljena metalna vrata.

"Arka" ima oblik i veličinu otvora ispod metalna vrata ispred u polukrugu.

Postoje i druge vrste dizajna.

mjernih pravila

Kupiti prikladan veličine otvora blende ulica ulazna vrata od metala, treba biti pravilno izmjeriti njihovu dužinu i širinu. Postoji posebna tehnika, kako provodite ove akcije kako treba.Veličina otvora ispod metalna vrata ispred

Sva mjerenja treba obaviti iz baze zida. Stoga, ako se ne demontirana okvir iz stare strukture, treba ih ukloniti. Oni zauzimaju na određenom području.

Zatim, koristeći centimetar izmjeriti dužinu i širinu otvora i usporedite čitanja standardnih dimenzija. Ako je potrebno, izvršiti korekcije. Međutim, imajte na umu da nisu svi proizvodi zadovoljavaju standarde SNIP i GOST. Na primjer, veličina ulaznog metalna vrata kineski proizvođači se mogu razlikovati od domaće standarde. Dakle, da se prilagodi otvaranje prati sticanje vrata.

Video: Ulazna vrata, ulazak cijenu, vrata u stanu vrata u kući

Kada mjerenja treba poravnati osnovi, da u procesu instalacije zbog raspada žbuke ne moraju kupiti različite veličine vrata.

metal ulaz sa ulice izolirana vrata čija veličina se izračunava na osnovu vrste materijala potrebno da glatke zidove baze. Stoga, površine otvor uz pomoć nivo određuje kako to glatko.

Račun dovratak

Prije prodaja metalnih ulaznih vrata je izvedena bez kutije. Kupci su u ponudi za kupovinu tkanine i trim. metalna ulazna vrata standardne veličineDanas, tehnologija građenja za proizvodnju uključuje zajednički, nerazdvojni Prodaj predmete, kao što su kutije i vrata su metalne. Dimenzije standard koji se primjenjuje u našoj zemlji, uzeti u obzir ovaj nijansu.

Dimenzije kutije je važno uzeti u obzir vlasnik svojih domova. U konvencionalnoj metalna ulazna visokogradnje veličine otvaranje vrata koji su često standardne veličine ne uključuju veliki broj različitih dizajna.

U privatnoj kući ulazna vrata mogu biti dvokrilna, poltorastvorchatoy, tipa luk, su vitraži i druge varijante dizajna. Dakle, za takve proizvode često koriste nestandardne veličine. Kutiju i krila vrata onda se biraju isključivo pojedinca.

vrata debljine

Izolirana veličine metalna ulazna vrata

Video: vrata leta (vrata, unutarnja vrata)

Pri odlučivanju koje veličine ulaznih metalnih vrata najbolje odgovaraju na postojeće otvor blende, treba obratiti pažnju na debljinu zidova. Ovo je vrlo važan faktor, kao i dužinu i širinu.

Vrlo često, debljina zida ne poklapaju sa okvirom i webu. U ovom slučaju, veličina otvora se podešava pomoću padinama i ARCHITRAVES. Oni će također biti u mogućnosti da dodatno izolirati doma od promaje i buke.

Neusklađenost debljina i otvaranje ulaznih vrata može rezultirati nepotpunim strukturi otvaranja. Vrata će udariti u viri kraj.

Nijanse u određivanju veličine

Pokupiti ulazna vrata sa kutijom bi trebao biti manji od otvaranja. Možete provjeriti širinu web i dodajte na 70 mm. To će napraviti pravi izbor.Metalna vrata su izolirani veličine ulica

Za domaćeg proizvođača počinje sa veličinom web širine 60 cm. Nadalje, veći je za 10 cm do 90 cm u širinu. Najpopularniji je vrijednost 80 cm. Ovaj otvor mora imati širinu od 87 cm. Njegova visina je 210 cm.

Malo drugačiji standardi su kineski metalna ulazna vrata. Dimenzije takvih proizvoda ponekad razlikuju od našeg gosta. Ovo bi trebalo uzeti u obzir prilikom kupovine takvih proizvoda.

Ako je otvor ne zadovoljava parametre standarda, moguće je proizvesti vrata naručiti. Ovaj proizvod će ispasti skuplje od konvencionalnih varijanti.

prilagođene veličine

Postoje i visokogradnje i privatnih kuća izgrađenih na stranom projektu. Parametri otvore takvih struktura mogu se razlikovati od tipične. Ulaz metalna vrata, veličine kutije koji nisu u skladu sa državnim standardima, postoje i nepoštivanja pravila i propisa izgradnje vikendice, kuće zemlje.

Da biste instalirali takve strukture će morati da vrata po nalogu ili podešavanjem otvora blende.

Custom modeli na zahtjev se može proizvesti s visokom razinom snage ili požara.

Po nalogu, možete obavljati originalni dizajn odluke.

Nakon što je upoznao sa standardima, koji su dizajnirani za unos dizajna, možete odabrati veličinu proizvod je ispravan. Procesom mjerenja treba pristupiti odgovorno. Na to zavisi uspjeh instalacije stanovanja zaštitni element je metalna ulazna vrata. Dimenzije sa kutijom standardnih dimenzija treba biti izabrani na osnovu širine, visine i debljine otvaranja. Na ovoj ovisi funkcionalnost i trajnost cijele strukture.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo