Kur'an - što je to? Strukturu i jezika pisanja

Rusija je multinacionalna država. To dovodi do velikog broja religija koje su zvanično registrovana u Ruskoj Federaciji. Zbog nepoznavanja elementarne stvari o drugim religijama i svetim spisima se često javljaju konfliktnim situacijama. Da biste riješili ovu situaciju moguće. Konkretno, treba da se odnosi na odgovor na pitanje: "Kur'an - što je to?"

Šta je suština Kur'ana?

riječ "Kuran" To je arapskog porijekla. U ruskom prevodu predstavlja "govorna pjesma". "čitanje naglas". Kuran - je glavna knjiga muslimana, koji je prema legendi je kopija Svetog pisma - pervoknigi pohranjene na nebu.

Kuran, koji je

Prije nego što odgovorite na pitanje da li je Kuran - to jest, treba reći nekoliko riječi o nastanku Biblije. Tekst glavnih knjiga muslimana je upućen Muhammad preko posrednika - Džebrailsku - Allah. Sekularne period Muhameda postoji evidencija samo pojedinačne bilješke. Nakon njegove smrti, bilo je pitanje o stvaranju Svetog pisma.

Video: Besplatna obuka: Različite riječi za "PISANJE" koristi u Kuranu.

Sljedbenika Muhameda srca reproducirati propovedi, koje su kasnije formirana u jednu knjigu - Kur'an. Šta je Kur'an? Prvi službeni dokument muslimana, napisana na arapskom jeziku. Smatra se da je Kuran - je nestvorena knjiga koje će vječno postojati kao Boga.

Koji je izvršio snimanje Kurana?

Prema istorijskim podacima, Muhamed nije mogao čitati ni pisati. Zato Otkrivenje dobili od Boga, setio, a zatim izrekao ih naglas svojim sljedbenicima. Oni, pak, naučio napamet poruku. Za preciznije reprodukciju svetih tekstova sljedbenika koristiti sredstva pri ruci da popravi otkrića: Neki resort na papir, neko na drvenu dasku ili komad kože.

Kur'ana na ruski

Ipak, najviše dokazano način da se očuva smisao Pisma je prepričavanje posebno obučeni recitatora koji su mogli sjetiti dugo Sunnah - stihove. Hafiz naknadno prebačen ispravno rekao im Otkrivenje, bez obzira na složenost stilskih fragmenata Kurana.

Video: Reading arapski i Kur'an pisma: Lekcija 7

Izvori su bili oko 40 ljudi koji su bili uključeni u pisanju Otkrivenja. Međutim, u toku trajanja Muhammad Sura su malo poznate i praktično bez potražnje. To je zbog činjenice da nije bilo potrebe za jednu Pisma. Prvi primjerak Kurana nastala nakon smrti Poslanika držao ženu i kćer.

Struktura Kurana

Svete muslimanske Knjiga se sastoji od 114 poglavlja, od kojih su fragmenti se nazivaju "sura". Al-Fatiha - prva sura - otvara Kurana. To je molitva od 7 stihova, pročitajte svi vjerni. Sadržaj molitve - Sažetak Kurana. Zato je vjeran svaki put recitirati to, čini molitvu pet puta dnevno.

Video: Quran Hindi Translation 002 Al Baqara The CowMedinanIslam4peace com

Kur'an čitanje

Ostatak 113 poglavlja Kur'ana se nalaze u Pismu, u silaznom redoslijedu, od najvišeg do najnižeg. Na prvi sura imaju velike količine, su pravi rasprave. Na kraju knjige se sastoji od nekoliko fragmenata, stihova poezije.

Dakle, moguće je da se odgovori na pitanje: Kuran - što je to? To je jasno strukturirana vjerskih knjiga, ima dva perioda: Meki i Medini, od kojih svaki predstavlja određenu fazu u životu Muhameda.

Na kojem jeziku je napisano svetu knjigu muslimana?

Kao što je već rečeno, prepoznao jezik Kur'ana - arapski. Međutim, za razumijevanje Pisma knjiga može prevesti na druge jezike. Ali u ovom slučaju je potrebno razgovarati o transferu subjektivni osjećaj Sacred Pisma prevodioca, koji je bio u stanju da prenese vlastitu interpretaciju čitaoca. Drugim riječima, Kuran na ruskom - to je samo neka vrsta Svetog Pisma. Samo najbolji smatra se samo Kuran, pisana na arapskom, koji se pojavio na zemlji po volji Allaha.

Video: Saznajte Al-Fatiha (Otvaranje Sura Kur'ana)

jezik Kur'ana

Kur'an na ruskom odvija, ali svaki pravedan vjernik mora doći na čitanje Biblije na jeziku izvornog koda.

Stil u kojem je Kuran je napisan

Smatra se da je stil u kojem je opisan u Kur'anu je jedinstven, za razliku od bilo Starog ili Novog zavjeta. Čitajući Kur'an otkriva nagli prelazi iz narativa u prva osoba koja je treći, i obrnuto. Osim toga, sura vjernika mogu zadovoljiti različite ritmičke obrasce, što otežava proučavanje poruke, ali da je to vrlo jedinstven, to dovodi do promjene subjekta, ali i daje mali nagovještaj otkrića tajne budućnosti.

Izvodi sura, koji imaju kompletan misli, od kojih je većina rimuju, ali ne čine poeziju. Nemoguće je obuhvatiti fragmenti Kurana i proze. Tokom čitanja Svetog pisma na arapskom ili ruskom jeziku postoji veliki broj slika i situacija koje se ogledaju kroz intonacije i značenje kazne.

Kuran - to nije samo knjiga. Ovo sveto pismo za sve muslimane u svijetu, koja je ugrađena osnovna pravila života pravednika vjernika.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo