Izgoni demone: molitvu, otchitka, zavera. istjerivanje

pojam "istjerivanje" Ona dolazi od grčke riječi za "prizivati". "zakletvu da veže". To je čin koji ima za cilj - protjerivanje demona (jedan ili više) od tijela stvorenja, opsjednut njima. Uloga potonji može biti ne samo ljudi, nego i životinje, a ponekad i neživi predmet. Na primjer, njemački slikarstvo 15. stoljeća (krug Martin Schongauer) prikazuje Marije Magdalene i Ivana Evanđelista, koji baca blagoslov čašu vina otrov. Otrov u ovom slučaju dolazi iz nje u obliku zmije. Poznato je da je u antici bilo galskog demon protjerivanje rituale kao što su egzorcizam voda, ulja, soli, i drugi. Očigledno, oni su također usmjerena na pročišćavanje materijala tvari koje onda mogu koristiti u raznim ritual sakralne svrhe.

Izgoni demone jer je mislio u cjelini borba sa đavolom u prostornom kategorijama davnina. To je, đavo bi trebalo da riješi teritoriju koja ne pripada njemu. Morao je napustiti "tijelo posude" tako da Bog može ući tamo.

egzorcizam riječi

Posebno rituale koristiti u različitim slučajevima

Ritual varira u zavisnosti od toga da li je bolesnik je opsjednut. U blagim slučajevima, na primjer kada je u pitanju zdravstvenih tegoba, što se pripisuje demona, blagoslovio dovoljno. Egzorcizam je u ovom slučaju praktično identifikuje sa Christian molitvu za oporavak. Do ritual u pravom smislu te riječi odmaralište u slučaju da zao duh preuzima posjedu tijela bolesnik potpuno, uključujući i svoj jezik. Exorcist, vođenje razgovora sa ljudskog tijela, smatra da je u razgovoru sa demona. Ovaj ritual se koristi ne samo u odnosu na opsesiju. Egzorcizam u Zapadnoj crkvi (a kasnije i u rimokatoličkoj) je bitan dio obreda krštenja. Vjerovalo se da je ovo drugo nije samo osoba pridaje crkve, ali i baca đavola iz svog života, a zamjena je sa Hristom.

Da li treba govoriti tekst naglas?

demon pravopisa egzilu u Latinskoj

Nije uvijek otchitka molitve glasno progovorio i na potrebu za ritual pratnje. U davna vremena, bilo je uobičajeno ideja da pismena rituale kao efikasan. U ovom slučaju, na vratu posjedovao samo vezan odgovarajući tekst, i na taj način vrši protjerivanje demona. Međutim, ova metoda je, po svemu sudeći, nije smatrati pouzdanim. To potvrđuje napisano star oko 520 godina galski "Život komunikaciju. Evgenda". Ona kaže da je žestoka demon posjedovao godina nameću veliki broj tekstova egzorcizam vrata. Međutim, đavo ne želi da ga napusti. Naprotiv, on je podrugljivo korisnika Akcija napominje da neće biti u stanju da izbace, čak i visi na "brod"Da je on imao sve Aleksandrijska rukopisa. Morate naručiti od Jura Evgenda monaha. Nakon Evgend napisao pismo egzorcizma, demon posjedovao djevojka je oslobođen od sile zlih duhova.

Koji je izmislio ritual egzorcizma?

Prema legendi, izumitelj umjetnosti komanduje demona je Solomon. Od Judaic legende znamo da nije mogao kontrolirati demona Liling, Rukhin Shedim pa čak i da im da igraju ispred njega.

Josephus opisuje egzorcizma koji Eleazar svoje nacionalne, obavlja u prisustvu Vespazijana: nozdrva demoniaka egzorcist čarobni prsten i pričvršćen preko spominjući ime Solomon pravopisa izvukao demon nozdrve. Obsessed pao, ali da bi se pokazali Vespazijana, demon je izašao, Eleazar naredio nečisti duh da biste čašu vode.

Prvi Exorcist u hrišćanskoj religiji smatra se sam Isus. Jednom je vozio iz dusi "legija" nečisti duhovi. Oni su otišli u svinje, a potom bačen u more. Međutim, on je suprotno - neka Sotona uđe u tijelo Juda. Na Posljednja večera je dao komad Iskariota, a onda Sotona ušao u njega.

Imajte na umu da, iako je tekst upućen direktno egzorcizam izgoniti demona, okrenuo se konačno Hristu. Da je Isus, strogo govoreći, to je jedini egzorcist kao da protjeraju demona bez njegove intervencije, vjeruje da je nemoguće. Egzorcisti ponekad posegnuti za još jedan viši sud (osim Hrista) - Djevice Marije.

Trajanje rituala

čarolija za egzorcizam demona

ritual trajanje mogu biti različiti. Demon ponekad odmah napustiti posjedovao. Međutim, slučaj gdje je pune dvije godine od njegovog izgnanstva trajalo. Posedovao, po pravilu, nakon rituala "padne mrtva"A ponekad zapravo umire. The Irish tekst 10. stoljeća "Plivanje St. Brendan" jedan od pratilaca sveca na poticaj demona ukradenih lopti. Holy baca nečistim duhom van. On se pojavljuje prisutan. Nakon toga, monah umire, njegova duša i anđelima odvesti do neba.

protjerivanje sredstva

protjerivanje demona

Kao sredstvo protjerivanja demona mogu djelovati otchitka molitve, i razne relikvije. U srednjovjekovnoj legendi, na primjer, su pomogli dlake brade komunikacije. Vincenz. Oni su umotana u šal. Razna sredstva mogu se koristiti, obavljanja egzorcizma. molitve riječ - to je samo jedan od načina. Na primjer, alat egzorcizma može biti grob sveca. Svoje blizine, vjeruje se da demoni nestati. Prema tome, sve svetinje može se koristiti. Iako molitvu (na primjer, demon protjerivanje molitve na latinskom) - je i dalje glavno sredstvo. Bez toga teško da izvrši ritual.

Pregovori sa demonom egzorcist

Često protjerivanje demona pretvara dijalog s njima. Exorcist komunikaciju s nečistim duhom je ponekad veoma dugo. Dijalog na obostrano prihvatljivim uslovima je ugovor. Duhovi demona istovremeno često sitne trgovanja, a ponekad i egzorcist (u naivno legende) u svojim pokušajima da koriste znanje đavola. Na primjer, to može naučiti o zagrobnom životu sudbinu nekih od pokojnika, obavljanje egzorcizma. Đavolje riječi - to sigurno nije nešto što bi trebalo biti slijepo vjeruju, međutim, i od zla neki uspjeli izvući istinu.

Video: Egzorcizam ili otchitka - egzorcizam

opsjednut demonom

Tokom dijaloga, važno je navesti okolnosti u kojima je, gdje i kada je pušten na slobodu. Na primjer, srednjovjekovni egzorcist prije istjerati zlog duha, sam našao ga gdje i kada namjerava napustiti posjedovao tijelo. On mu je rekao da će se to dogoditi danas u kući Sv Margarita.

Posebno je važno pitanje gdje će tačno demona. Na kraju krajeva, ako se nepravilno određenim uslovima može ostaviti samo dio tijela žrtve i smiriti, na primjer, u grlu, ruku i tako dalje. N. Nakon toga, on može ponovo održati napuštena. Smatra se da je ritual savršeno izvršava - ona u kojoj je demon poslati direktno u pakao, gdje se više ne može vratiti na Zemlju kao pakao, u skladu sa Svetog Petra, to je mjesto pritvora zle sile, gdje čeka konačnu presudu. Međutim, da bi mu da ide tamo posebno teško. Ugovorni proces u ovom trenutku se često u zastoju. Da biste saznali gde izaći, čak i demoni se trguje sa samog Hrista. U Evanđelje, oni traže dozvolu da se useli u krdo svinja koje im omogućavaju Isusu.

Izbacuje komunikaciju. Francis Paulaner demon cilj proći kroz posjedovao oka. Međutim, bio je prisiljen da ide na drugu stranu. Demon kao rezultat iskusniji akcija sveca je zarobljen u pažljivo bere kontejner. Tako da je izvršena još jedan egzorcizam.

Ponekad se dijalog može biti lišen jake emocionalne tonove. Nečisti duh uzdržao od stenje, ali stavi stanje izlaz ili postavlja egzorcist podmuklu pitanje koje mora biti ispravno odgovorio. Na primjer, kada Abba Apoloniju obavlja obred egzorcizma, demon mu je rekao da će biti pušten na slobodu, ali samo ako bi mu reći ko ovce, a ko - kutiju iz Evanđelja. Postavlja se pitanje - zamka, koja, međutim, Apoloniju sigurno pobjegao. On je odgovorio da se u kutiji - nepravednici (uključujući i mene Abba, kao što je podređena mnoge grijehe), i koji su ovce, samo Bog zna. Jasno je da u ovom slučaju demona ponosa osjetio Apolonije. Međutim, posljednji odgovor je bio savršen. On je pokazao potpunu poniznost - najbolje oružje protiv zlih duhova.

Ima Luteranska obred

Rite demon protjerivanje, za sve njene očigledne izradu često uključuje trenutke koje definiraju zastupljenost đavola egzorcist i bizarne veze, savijanje sa demonom. Kada je u 16. stoljeću, Luther je neku vrstu revolucije u praksi egzorcizma, dajući istovremeno iz svih rituala komponente, osim za molitvu (shvatiti ih dobro vneritualno - kao čisto interni proces), što je na osnovu ličnog reprezentacije đavola. Ritual egzorcizma, prema Luther, laska ponos i sujeta zla duha, ako se izgovara svečanu dozivanje na protjerivanje demona. Stoga, objedinjuje jedina sila. Shodno tome, egzorcist, prema Luther, potrebno je napustiti rituala. Samo prezir i molitve moraju biti svojim instrumentima. Na kraju krajeva, đavo baca sam Isus, a ne egzorcist. On će to učiniti, kad god hoće, bez vođena ljudskim ritualima. Opis egzorcizma obavlja Luther pokazuje kako je posezala za nepoštovanje suda (drugi pištolj) nakon prve, to jest, molitva ne radi. Kada je doveden u demona-posjedovao djevojka, Luther, stavljajući svoju desnu ruku na glavu i počeo se moliti. Drugi, on je objasnio da će molitva trajati sve dok Bog ne čuje. Ali čitajući to nije pomoglo. S obzirom da je samo molitva prija ponos nečisti duh, Luther udaljio od devojke, a zatim udario nogu (naravno, u ovom trenutku je ugledao samo inkarnacija demona u njoj). Nakon toga Luther počeo da se rugaju Sotonu. Izgoni demone (egzorcizma) na njemu je završena. Žena je odveden kući, i Luter je rekao da nije zaradila više od zlog duha.

Protestanti ne poriču potrebu protjerivanja rituala, protivi ideji egzorcizam unutarnje borbe svake osobe sa đavolom. Luther sledbenici verovali ritual isključenje vrste vradžbinama, podilaženja đavolu. J. Hawker Osnaburg u svojoj raspravi, u kojoj se protivi egzorcista (može se pročitati u knjizi "pozorište đavoli"), Navodi da je upotreba same molitve je grešan i sveti riječi prilikom rituala.

Potreba za čišćenje Exorcist

Refleksivnost, koja je inkorporirana u problemima demonologije (zbog demona na kraju je u sebi čovjek), ogleda se iu temu egzorcizma. Ostvari svoje lice mora da se izliječiti. Izazov za egzorcist je vlastitu pročišćavanje.

Savjeti za one koji su odlučili da protjeraju đavolji vlastite

Ako namjeravate na sebe izvrši egzorcizam, razmislite o tome da li imate dovoljno da rade i duhovnu i fizičku snagu, i hrabrost da uđu u sukob sa zlim duhom. Ne bojiš se da će možda vidjeti kada počnete da baci čini? Čak i snažan duh nije uvijek stoji ono što se događa kada se vrši protjerivanja demona iz čoveka. Za neke, ovaj ritual može biti čak i fatalna: mentalitet i život je nepovratno promijenjen.

Video: Egzorcizam, lektura, čišćenje molitva.Izgnanie demona.

otchitka molitve

Za pacijenta treba postupati vrlo pažljivo. Tokom obred mora biti potisnuta u svom srcu ponosa, zaboravi na gađenje i ponos. Jedina važna stvar u ovom trenutku - da pomogne ljudske duše da bi mogao da je spase od demona ugnjetavanja. U moć nečistim tijelo može učiniti grozne stvari. Iscelitelja takođe mora da ponizno pitati Boga za pomoć. Ali najgore - to je moguće posljedice rituala. Osoba može biti zarasla, ali postoji šansa da će umrijeti. Stoga je potrebno da shvate punu odgovornost i biti svjesni svoje snage. Treba napomenuti da je crkva rijetko daje dozvolu za obavljanje ovaj ritual.

U težim slučajevima, želite da ponovite ritual mnogo puta. Čarolija za egzorcizam demona izgovorio te, možda neće biti direktno Zakona. Moguće je da je zao duh napusti tijelo u roku od nekoliko tjedana ili čak mjeseci. vi casting demona protjerivanje na latinskom ili nekom drugom jeziku - nije garancija da je zao duh da napusti svoju žrtvu. Egzorcizam - kompleks ritual. Odmah ispod, mi opisati glavne faze njegove implementacije. Međutim, treba prije svega biti sigurni da je osoba stvarno opsjednut đavolom. Postoji nekoliko znakova po kojima se može utvrditi ovo.

Kako vam mogu reći da je osoba u posjedu demoni?

On može govoriti u drevnim jezicima, ili na modernim stranim, da nije znao ranije. Osim toga, to može imati natprirodne moći ili moći. Čovjek ponekad zna nešto što ne bi trebalo da zna. Važna karakteristika - opsesivne strah od svih posvećena: vjerski simbol, krst. Takođe može da se bavi svetogrđe i bogohuljenje. Imajte na umu da su simptomi opsesija - to je često samo simptome bolesti kao što su shizofrenija, epilepsija, Kupola sindrom, histerija, ili drugih psihijatrijskih poremećaja. Međutim, obrnuto je također moguće. Real egzorcizma, koji ima snažan duhovni osnovi, u stanju da protjeraju demone zamaskirao podvojena ličnost psihoza, histerija, mania, paranoja, agresivna šizofreniju.

Faze ritual

Prije svega što trebate znati o načinu na koji je zao duh ušao u žrtvu. Onda bi trebalo saznati ime koje je dozvoljen ulazak demona u Božjem stvaranju. Nadalje, preko bolesnih čitati molitve. To može biti The Gospel of John (Poglavlje 14 i 16), "vjerovanje" ili "očenaš". Neophodno je ceremoniju, držite osoba. Ponekad može biti potrebno čak i konopac.

Nakon čitanja molitve da se posuti svetom vodom. Sljedeći je dijalog sa đavolom, koji je ušao u ljudsko tijelo. Ovo je opasna stvar: on će osvojiti ako nečistom. Teologija - omiljena tema demona govori. Oni mogu pokušati da privuče Exorcist u logičku zamku. Vi možete pomoći dobro poznavanje vjerskih literature, kao i poslušnost volji Boga i potpuna poniznost. Đavo u slučaju pobjede će se raspitati o tome kako i gdje da idem. On može početi pregovarati i zamoli ga da ode. Biti čvrsta u svojim namjerama.

demon protjerivanje obred

Video: Tajne egzorcizma. Kao moć molitve izgoniti demone

Završnoj fazi - čitanje posebnu čaroliju na demona protjerivanju ruskih ili bilo koji drugi jezik. Sama po sebi, jezik nije toliko važno. Vrlo popularan je i protjerivanje demona čaroliju na latinskom. Što je još važnije, što je smisao ulagati u čaroliju. Tekst speluje ispod.

"Isterajte tebe, duh sve nečistoće, svaka moć Sotone, svaki osvajač paklenom neprijatelja, svaka legija, svaka kongregacija i sekte đavola ime i vrline našeg Gospoda Isusa Hrista, da iskorijeni i vodi Church of God, iz tuš u sliku Boga, stvaranje i plemenitih krvi Lamb otkupljeni. Ne usuđuju Bole, zmija lukav, da zavara ljudski rod, Bog Crkva da nastavi i odbacivanje Božjeg izabranika, i raspršiti kao pšenicu. Svemogući Bog ti naređuje, kome želite da se izjednače do sada u njegovu veliku gordyne- koji želi spasiti sve ljude i dovesti do znanja istine. Bog naređuje da Otac-Bog ti naređuje sin-komande da Bog Sveti Duh. Naredbe vas na veličinu Hrista, vječnog riječi inkarnirani Bog, koji je za spas naše rase, zavidim tvoje pala, on se ponizio i postao poslušan do smrti, čak i crkvu da je njen set na hard rock i obećao da vrata pakla neće nadvladati; za sebe s njom pridržavati do kraja stoljeća. Ti naredio misterija križa i sve tajne hrišćanske vere plemstva. Komande koje visoke Djevice Marije, koji nadmeno udario tvoja glava od prvog trenutka svog začeća besprijekorna u njihovoj poniznosti. Naredbe vam vera svetih apostola Petra i Pavla, a drugi apostoli. Naredbe da krv mučenika i svih svetih muškaraca i žena pobožna posredovanja. "

Ritual lakše će se održati ako koristite hrišćanske relikvije. Oni će vam pomoći u demona egzilu. Također je važno razumjeti čovjek posjedovao, što mu se događa, a možda i pomogao egzorcist.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo