Slikarstvo Vrubel "pan": grčki satira ili ruski đavo?

Mikhail Vrubel je bio jedan od najtalentovanijih i originalni ruski umjetnici. Svaka od njegovih slika je drugačija emocionalnu dubinu i jedinstvenu viziju znakova. Niko nije mogao zamisliti demona i satire je tako lijepa i sofisticiran jer su vidjeli Vrubel. Njegov Faust je mirna, Margarita veličanstvena i lijepa, ali Mefisto gotovo zamišljeno. Vrubel ne samo tumačiti postojeće, on je stvorio novi svijet u kojem ništa nije predmet predrasuda i narodnom vjerovanju.

Slikarstvo Vrubel "Pan" potpuno drugačiji je publika grčkog poluboga, pobunjenik, a senzualist i svađalica satire.

slika Pan Wrubel

Nasleđe umjetnika

Mikhail Vrubel - ruski slikar, koji je imao jedinstveni dar ne samo sliku stvarnosti i stvaranje novih svjetova na platnu. Vrubel živjeli nevjerojatno bogat, ali u isto vrijeme, užurbanog života.

Njegova karijera je video mnogo uspona i padova - kritičari naizmjenično zove njegovim slikama "strašno Daubs" i "sjajan simfonija boja i oblika", Akademija umetnosti je u više navrata ga je kasnije ponovo lišen zaštite, samo da mu uzme pod svoje. Sve njihove složene kreativan način Vrubel bio - nikada nije bio dio profesionalnih udruženja, veliki zajedničkih projekata i specifičnih pokreta i trendovi u slikarstvu.

Danas Mihail Vrubel kreativnost je sastavni dio ruske umjetnosti i je svijetao, prepoznatljiv stranicu u svojoj istoriji. Mnogi istoričari umetnosti u tragovima u Vrubel Veliki utjecaj na slikama Renesanse, rano Vizantijske umetnosti, modernistički i impresionista uticaja. Međutim, kao iu životu umetnika, Vrubel kreativnost ne samo da ima svoje vrste, ali to ne može biti jasno definisane u postojeće savremene umetnosti terminologiju.

Vrubel opis pan slika

Povijest na platnu

Slikarstvo Vrubel "Pan" pripada seriji slika koje kritičari nazivaju vila ili narodne Nocturnes. Ove slike prikazuju likove protiv backdrop noćnog pejzaža: na primjer, filmovima kao što su "The Swan Princess", "By Night", "Jorgovan", "The Swan" i druge.

Mnogi od tema njegovih slika Vrubel naći u pozorište i balet produkcije, putopise i priče o njima, ali najbogatiji rudnik inspiracije za umjetnika je literaturi. Slikarstvo Vrubel "Pan" je nastao pod uticajem priče nobelovac Anatole France "Sveti Satyr". Priča toliko impresioniran Vrubel, slikao nekoliko dana - na vrhu nedovršene portret njegove supruge.

slika m Pan Wrubel

Slikarstvo Vrubel "Pan": analiza

Vrubel slike nisu slične i svaki drugi. Svi oni - motiva, tonski paleta, likovi, pa čak i nekih poteza - su jedinstveni i neponovljivi. Preferirajući dosadan i bez sjaja pejzaža, tamne tonove i duboke priče, Vrubel bio u stanju da stvori najživopisnijih likova ruskih slika, među kojima je Demon, The Swan Princess i Pan. Slikarstvo Vrubel "Pan" se smatra vrhuncu "Fabulous apartman."

Osim originalnosti jedinstveni, umetnika leži u činjenici da Vrubel - native ruski slikar, zaljubljen u vlastitim folklora, native pejzaže i bogatom kulturom. Čak pozajmljen iz drugih kultura priče dolaze iz pod kistom malo čarobnjak "Russified."

Ni jednu sliku ovog trenda može se tako jasno pratiti ne kao u web "Pan". Opis slike Mikhail Vrubel "Pan" govori samo o "ruskog duha" - kao na slici, a glavni lik. Slika prikazuje poluboga iz grčke mitologije, ali apsolutno ništa u grčkoj priči i sastav tamo.

Mikhail Vrubel, "Pan": opis slike

U odnosu na pozadinu ruskog nightscape sednice, promišljeno, karakter, nevjerojatno sličan leshego- pripada Egejskog mitova daje kopita. Naime, to nam se da je starac sedeo na panj, i njegova koza noge govori, pa to nije naš đavo. U tom cilju razlike.

Čak i koza kopita i ime "Pan" slika ne sprečava gledaoca vidjeti u sjedećem satira o karakteru maternjeg folklora. Vrubel zamijenjen u Pan nemara na spokoj, smiriti nerede na, stalni muzike za kratak trenutak tišine. Od slike i svijetle raznih jela i vina, a ne trče okolo satira prekrasnim nimfe i dryads.

opis slike Vrubel pan

Ban miran i pomalo tužan, njegova svijetla plave oči sjaj u noćno svjetlo neispričane priče, neugažen staze i posljednjim danima. Smart smeje dryads zamijenio tanke bele breze, a ne manje prekrasna u svojoj tišini.

U principu, junak slike, i pejzaža, i paletu boja je ispunjena misterioznim simbolima očaravajući svijet umjetnika. Simbolizam Vrubel je naglasio da je interes za dvostruku prirodu fantazije stvorenja. U mnogim od njegovih radova Vrubel spaja mistične i ljudski, stvaranju jedinstvenog nedjeljiva slike. Zato je njegova "Pan", uprkos spokoj, mir i dobar pogled, i dalje utjelovljuje snagu i moć nepoznatog iza scene, čarobni svijet.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo