Testovi za vrijeme trudnoće: popis nedeljama. Ultrazvuk, analize krvi i testovi urina

Video: Prvi prijem doktora. trudnoća

Svaki trudnica brine o zdravlju svojih nerođenih beba. Kako bi se pratiti razvoj embrija i da prati žene stanju, liječnici propisuju testove tokom trudnoće. Spisak sedmice će biti predstavljen vam ispod. Ovaj članak će vam reći šta specifičnosti određenog studija. Također ćete naučiti ono što je potrebno da se testiraju za vrijeme trudnoće. Lista tjedana potrebno pažljivo pročitati i pridržavati svih imenovanja.

testovi u trudnoći nedelje u listu sedmice

Šta on radi?

Prije nego što počnete da se testiraju u trudnoći (lista nedeljama će vam dati ginekolog), morate saznati što se to radi.

U davna vremena, medicina nije bio u mogućnosti da se utvrdi status djeteta u utrobi. Jedina stvar koja jeste ginekolog - je sondiranje fetus u kasnoj trudnoći i definiciju njegovog srca. Kaže se da u ovim slučajevima, žene i lekari se oslanjaju na sreću. To je razlog zašto su toliko beba rođena sa anomalijama i kongenitalne abnormalnosti. Tokom godina, stvari su se promijenile.

Danas medicina je napravio veliki korak naprijed. Sada svaki od lepšeg pola treba proći testove tokom trudnoće. Takve studije pomoći kako bi se utvrdilo njegovo stanje i dinamiku u razvoju bebe. Nakon što se utvrdi bilo kakvu nepravilnost je velika vjerovatnoća uspješnog prilagođavanja. Uzmite u obzir ono što će testove tokom trudnoće. List u nedelju će vam pomoći da ne propustite bilo koji od njih.

Koje testove

prilikom registracije

Trudnoća počinje u trenutku kada žena ide u medicinsku ustanovu. Tipično, lepšeg pola će učiti o svom novom položaju oko pet tjedana. Međutim, u tom periodu, liječnici nisu ni stavili na računu. Sve zbog činjenice da u ranoj fazi odlikuje abortus u oko 20 posto slučajeva. Ovo ne znači da će posjeta biti beskoristan. Kada ćete prenatalnu doktor brigu reći šta vam je potrebno da se testiraju za vrijeme trudnoće. Takođe, ginekolog će imati bris iz vagine i propisati pravom smjeru. Među njima su i analize krvi, urina i fekalija. Prolaz profesionalaca, ultrazvuk, mjerenje parametara i anketu. Razmislite o ovim boda više detalja.

Video: Testovi za trudnice: kako će glyukozotalerantny test?

dijagnoza krvi

Koje testove će biti žena prilikom registracije za trudnoću? Ovo uključuje kompletna krvna slika, biokemijskih istraživanja, definicija rezus i grupa. Također je potrebno dijagnosticirati zgrušavanja i koagulacije. Osim toga, lepšeg pola će morati da daju krv za HIV, sifilis, hepatitis B i C, razne infekcije koje se mogu prenijeti kroz seksualni odnos.

testovi u trudnoći

Ograda materijal nastaje iz vene. Ponekad opšte analize krvi uzete iz prsta. Važno je napomenuti da ne jedu prije dijagnoze. U samo nekoliko dana prije nego što želite da se isključe iz ishrane masne hrane i alkoholnih pića.

urinoscopy

Prilikom registracije s 5. 9. tjedan trudnoće žena mora da prođe urina nekoliko puta za postavljanje dijagnoze. Prva opće proučavanje rezultat materijala. Ako izabere loše testove tokom trudnoće, doktor savjetovao da ide na dalje dijagnoze. Da biste to učinili, ispisati uputstva na bakteriološku sjetve, Nechiporenko analiza Zimnitskiy i tako dalje.

prenatalna njega

Treba napomenuti da je u svakom slučaju potrebno je da se poštuju određena pravila za prikupljanje materijala. Za opšte studije Poželjno je koristiti puni jutro dio urina nakon higijensko rukovanje.

prolaz stručnjaka

Prilikom registracije u prvog tromjesečja trudnoće potrebno je posjetiti specijalista. Najčešće, ginekolozi zahtijevaju mišljenje kardiolog, oftalmolog, ORL, stomatolog i liječnik. Ako je potrebno, imenuje studija ultrazvuk bubrega, štitnjače i srca.

standarda za testiranje u trudnoći

Prvi ultrazvuk

Neophodna ispitivanja za vrijeme trudnoće uključuju ultrazvučne dijagnostike. Prva studija obavlja na 10-13 tjedna trudnoće. Tokom ovog perioda, studija se može izvršiti transvaginalni sonde ili preko trbušnog zida. Sve ovisi o uređaju i doktor kvalifikacije.

Tokom dijagnostike specijalista procjenjuje veličinu embrija i gestacijske ulici. Kao što je određeno mjesto i kvalitetu svojih fiksiranje. Nužno je ispitao jajnika, grlića i šupljine genitalija. Podaci dobijeni određuje tačan gestacijske dobi i procijenjeni datum isporuke.

praćenje od strane doktora u trudnoći

U drugom trimestru

Koje testove je potrebno uzeti u drugom trimestru trudnoće? U ovom periodu je napravio vrlo važna studija, koji se zove screening. U većini slučajeva, liječnici utvrditi u periodu od 18-22 tjedana. Međutim, neki stručnjaci kažu da je više informativno da provede 16 nedelja u analizi.

Projekcije uključuje analizu krvi na broj ljudskih horiogonadotropina. Ova supstanca može ukazivati ​​na eventualne nedostatke razvoj fetusa i identificiraju neke sindroma. Također, u ovoj fazi se vrši drugom istraživanju pomoću ultrazvučnog senzora. Specijalista tokom analize ispitivanja posteljice, fetusa određuje svoju veličinu i položaj. Kaže se da je nakon 20 tjedna, već je moguće odrediti spol bebe s velikom preciznošću.

loše testovi u trudnoći

Video: Trudnoća Tjedan 24

trećem trimestru

nakon 30 tjedana trudnoće žena ide na porodiljsko odsustvo. Čekao ovaj trenutak vrlo mnoge buduće mame. Međutim, trećem trimestru karakteriše ne samo ovaj događaj. U ovoj fazi razvoja fetusa lepšeg pola proći kroz mnogo istraživanja.

U periodu od 30. do 35. nedelje žena imenovana ponavljaju stručne savjete. Kao što već znate, evo zubar, ORL, internista i kardiologa. Takođe, u 29-30 tjedna trudnoće treba imati test krvi na HIV, sifilis i hepatitis. Budite sigurni da imenuje opštu analizu i biohemijske istraživanja.

Na oko 32 tjedna žena mora uzeti bris iz vagine kako bi se utvrdilo na čistoću. Također iz tog perioda, dalje istraživanje počinje, koji se zove kardiotokografija. Napravljen je od 1 do 3 puta. Međutim, svake sedmice može biti dodijeljen kada otkrivanje abnormalnosti.

neophodna ispitivanja u trudnoći

posljednji američki

Prije rođenja je potrebno slati na treću ultrazvuk žena. Izvodi se za period od 32-og do 36. sedmice. Tokom analize, stručnjak određuje položaj fetusa i nivo sazrijevanja posteljice. Su ispitali pupčanu vrpcu i plovila održana dopler.

Na osnovu rezultata ovog istraživanja, neke buduće mame carskim rezom je dodijeljen.

Koje testove je potrebno da se za vrijeme trudnoće

rezime

Norme testova tokom trudnoće je uvijek pojedinca za svaki period. To je razlog zašto ne treba pokušati sami odgonetnuti podataka. Važno je napomenuti da pored navedenih analiza žene treba redovito uzimati urina za dijagnozu. To je učinjeno prije svake obične prijem. Na početku mandata trudnica posjećuje ginekologa jednom u četiri tjedna. Osim toga, nakon 20 tjedna trudnoće, posjete se nanosi u dva tjedna. U trećem trimestru ginekolog želi da vidi budućnost majka u svojoj kancelariji jednom u sedam dana. I tako sve do porođaja.

Pokušajte da se testira redovno dodijeljen vama. Imajte na umu da čak i dobrog zdravlja, ponekad se razvije bolest kod novorođenčeta. Rokovi istraživanja će vam pomoći na vrijeme da se identifikuju odstupanja od normi i izvršiti korekcije. Verujte svom ginekologu. Zapali trudnoće i dobro zdravlje!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo