Šta je higijensko čišćenje zuba i šta to sastoji?

Video: Ultrazvučno čišćenje zuba, kliniku dr STEPMAN ultrazvučno čišćenje zubi

Higijensko čišćenje zuba - je ključ za njihovo zdravlje. Činjenica da vam je potrebno oprati zube dva puta na dan, svi znaju, ali je činjenica da je profesionalna tehnika u zemlji posvećen ovom pitanju, dok je samo nekoliko zna. To je vrlo teško pacijentima objasniti da je mnogo lakše i jeftinije da posjete stomatologu za preventivne postupke, a ne za liječenje.

Video: A sanitarni čišćenje zuba.

U razvijenim zemljama, ova procedura završila širokoj upotrebi među ljudima, au Sjedinjenim Američkim Državama higijensko čišćenje zubi je na listi, koja sadrži obavezno zdravstveno osiguranje. Postupno širenje ne dođe u zemljama ZND-a.

Dakle, higijensko čišćenje zubi - skup postupaka koji uključuju svakodnevno čišćenje kod kuće, isperite usta specijalizirana droge, uklanjanje zubnog kamenca, stomatolog pregled i profesionalno čišćenje zuba. Načine njegove primjene postoji veliki broj, ali rezultat će se postići samo kada su svi aktivnosti koje se provode u skladu sa svim tehnološkim zahtjevima.

Video: Telepoliklinika. Cipela ultrazvuk zubi

Oralnu higijenu održava četkica za zube: pokreta, brisanje određene vrste zuba, mora biti strogo ispravna. Osim toga, u sadašnjoj fazi razvoja svih stomatološke ordinacije nude specijalizirane usluge u ovom tipu profesionalno čišćenje. Ovi depoziti su uklonjene na mehaničkom zuba pomoću tehnike pjeskarenja. Na taj način zubi se čiste. Poliranje se onda vrši, koristeći zubni pastu. Nakon toga, zubi postaju prirodno za njih da obojite. Ojačati caklinu stomatologa nameću posebne aplikacije s drogom, koja sadrži puno fluorida. Takvi postupci moraju se provoditi na redovnoj osnovi, kao i učestalost njihovog doktora postavlja. I to ovisi o dobi pacijenta i stupanj složenosti problema sa zubima.

Higijenska zuba čišćenje za djecu je u brtvljenje pukotina: projekcije na žvakanje površini hermetički zatvoren pomoću zubne cakline. Sličan postupak se koristi kako bi se izvrši prevenciju karijesa gdje često akumuliraju štetne bakterije.

Jedan od elemenata ovog čišćenje uklanjanje kamenca, što je uzrok parodontopatije, karijes, upalu i krvarenje desni. Stvar je u tome, da se eliminiše kod kuće nemoguće. Potrebne medicinske intervencije.

Tipično, postupak za uklanjanje kamenca - to nije jednokratni posjet doktoru, i složen tretman, koji uključuje sve ostale aktivnosti za higijensko čišćenje zuba.

Ovaj postupak može biti više vrsta: mehaničko uklanjanje, koristiti za ovu svrhu ultrazvučno čišćenje zubi koristeći tehnike pjeskarenja (koji uključuje naknadno poliranje četkom ili zubna pasta), a premaz zuba sa visokim sadržajem fluorida. Ove mjere zaštite od karijes zube.

Izbeljivanje - je završni postupak, koji se završava sa higijenskim čišćenje. Moderne stomatologije ima različite metode izbjeljivanje zubi. Za tu svrhu, i profesionalne tjestenine, i laser tehnologija (nakon čega se rezultat se postiže nakon nekoliko tretmana i ostaje za život).

Video: čišćenje zuba uređaj Air Flow, «Astreya" CA Krasnojarsk

Na higijensko čišćenje zuba sadašnjoj fazi - to je bezbolan postupak koji ne izaziva nelagodu. U cilju održavanja usne šupljine u zdravom stanju, potrebno je godišnje posjeti higijeničar nekoliko puta. Tada će rezultat donijeti radost i samopouzdanje.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo