Mast za oko iz upalu i crvenilo. Tetraciklina, eritromitsinovaya mast "Vitapos", "Tobrex"

Oči - je glavni izvor ljudskih posmatranje vanjskog svijeta. Ako su pogođeni ovim organima - to je fundamentalno mijenja kvalitetu života. Najopasniji fenomen smatra se gubitak vida. Javlja se iz različitih razloga. Često sljepilo postaje komplikacija drugih bolesti, tako da je važno ako imate uznemirujuće simptome potražiti medicinsku pomoć.

Današnje članak će vam reći o tome šta se dešava mast za oči od upala i crvenilo. Ali treba imati na umu da samoliječenja je neprihvatljivo u bilo kojoj situaciji. Pre upotrebe bilo kakvih lekova treba konsultovati lekara. Posebno je opasno da izvode eksperimente na svoju viziju. Također je neprihvatljivo na svoju ruku za liječenje bolesti u djece oka.

mast za oko od upala i crvenila

Uzroci upale i crvenila oka

Kako odabrati mast za oči od upala i crvenilo - to ovisi o prirodi bolesti. Crvenilo i vaskularne mreže na proteinima pojavljuju pod različitim infekcije i za vrijeme alergije. Upala može biti uzrokovana virusima, gljivicama, bakterijama, negativan utjecaj na okoliš. Samostalno odrediti prirodu nastanka infekcije je gotovo nemoguće. Samo iskusni liječnik može pravilno dijagnosticirati i propisati odgovarajući tretman.

Uzrok upale u oku može biti i patogenih mikroorganizama koji žive na vlaknaste ovojnice i kapke. Da bi se izbjegla takva kontaminacija, potrebno je imati ličnu higijenu (ručnici, čaše za spavanje) i ne koristite tuđe šminku (maskara četka za nanošenje senke). Alergijskih bolesti oka je često u pratnji curenje iz nosa, oticanje sluznice nosa. Bakterijske bolesti javljaju se često zbog kontakt očima s prljavim rukama. Većina djece su izloženi njih. Virusne bolesti mogu prenositi čak i kroz zrak.

Korištenje masti, vrste droga

Kako odabrati pravu kremu za oči? Od upala i crvenilo u apoteci možete kupiti mnogo različitih lijekova. Ali, da li se ovo ne bi trebalo da bude. Na kraju krajeva, ne možete biti sigurni u uzrok bolesti. Lek upravlja u skladu s tim. Mast može biti antibakterijski, antimikrobno, antiseptičko, antivirusno, antihistaminik učinak. Također u širokoj upotrebi su vlaženje kompozicije, analgetika, vitamina kompleksa, i tako dalje. Drogu poželjno koristiti u obliku kapljica, a ne masti.

Imajte na umu da, bez obzira na to što ste možda kupili mast za oči (od upale i crvenilo), mora se primijeniti sa čistim rukama na oči bez šminke. Strogo slijedite upute za preporuke upotrebu i doktor. Samo u ovom slučaju, rezultat neće dugo trajati, a neželjeni efekti će se minimizirati ili ukloniti u potpunosti.

Uzmite u obzir najpopularniji lijekovi za liječenje bolesti oka.

Tetraciklina mast (oftalmoloških): uputstva za upotrebu, cijena

Ovaj lijek pripada antibiotika sa širokim spektrom djelovanja. Mast je efikasan protiv gram-negativnih i gram-pozitivnih mikroorganizama. Međutim, lek ne može da se nosi sa gljivica i virusa. Aktivna supstanca je antibiotik tetraciklin spoj istog imena. tu je i prisutan vazelin i lanolin. Dostupan lijek u malim količinama: 3 i 5 grama.

tetraciklina mast oftalmološke uputstvo o cijeni

Drug primjenjuje u bakterijskih i Chlamidijama infekcija oka (trahom, blefaritis, keratitis, konjuktivitis i meybomit). Nemojte koristiti alat samo ako ste preosjetljivi komponente - najavljuje takav preparat su tetraciklini mast (oftalmoloških), upute za uporabu. Cijena dovoljno demokratski lijekove: 50 i 70 rubalja za male i velike pakete, respektivno. Trajanje korištenja može biti i do nekoliko mjeseci.

Eritromicin mast: cijenu i način primjene

Ovaj lijek je antibiotik, kao i njegov prethodnik. Razlikuje proizvodi niz aktivnosti. Eritromicin mast, čija je cijena nije više od 50 rubalja po 10 grama, je efikasan protiv mnogih mikroorganizama koji proizvode penicilinazu. Međutim, lijek djeluje samo na određene Gram-negativnih bakterija. To se odnosi na makrolida droge. Aktivna supstanca tada djeluje kao eritromicin. Primjenom lijekova potrebnih za klamidiju, trahom, bakterijski konjuktivitis i ječma. Važno je da se antibiotik se može koristiti kod djece od prvog dana života. Mast nanosi u kontraindikovani preosjetljivosti oka i teške bolesti jetre.

Lekovi uložiti za donjeg kapka do pet puta dnevno. Najčešći lijekovi koji se koriste tri puta dnevno. Za razliku od tetraciklina mast, droga je dozvoljeno da koristi više od 14 uzastopnih dana.

eritromitsinovaya mast cijenu

"Tobrex" - efikasan antibiotik

Još jedan lijek koji ima antibakterijski - "Tobrex". mast za oči dolazi u cijev od 3,5 grama i košta u prosjeku 200 rubalja. Lijek je efikasan protiv svih bakterija, koje uzrokuju upalu prednjeg oka. Pozivajući se na aminoglikozide, "Tobrex" u malim dozama ima bakteriostatski učinak, i velike - baktericidno.

Lijekove se primjenjuje unutar donjeg kapka do 6 puta dnevno. Upotreba droga ne duže od tjedan dana traje. Korištenje antibiotika u slučaju preosjetljivosti kod djece.

jedinstven "Dexa-Gentamicin"

Još jedan antibakterijski mast za oči, koji također ima antihistaminik učinak i - "Dexa-Gentamicin". Sastav gentamicina droga je prisutan (široki spektar antibiotika) i deksametazon (glikokortikosteroida). Lek je propisan za bakterijske lezije prednjeg oka tijekom alergijske infektivnih procesa. Kada je netaknuta rožnice aktivnih supstanci ne prodre u tijelo. Listu kontraindikacija lijeka u veći od svojih prethodnika, virusnih i gljivičnih oboljenja rožnice, oštećenja epitela, očni tlak, sočiva, verovatnoća alergije na komponente.

Lek se primjenjuje u spojničnoj vrećici 2-3 puta dnevno ne duže od tri sedmice. Kada koristite dodatne oftalmološke agenti moraju uzeti pauzu od 15-30 minuta između aplikacije kompozicija.

vitapos mast za oči

Hidrokortizon mast - odličan lijek za alergije

Lijek ima protuupalno, antihistaminik i glukokortikoida akciju. Lekovi je na snazi ​​za alergijski konjunktivitis i blefaritis, infektivne efekti operacije i traume, akutne i hronične iritis. Zabranjena upotreba hidrokortizon mast sa virusnim bolestima oka, ozljede rožnice, tuberkuloze ili trahom, kao i tokom imunizacije.

Rabljeni lijek je obično 2 tjedna. U rijetkim slučajevima, vaš liječnik može produžiti period do mjesec dana. Leka se nanosi na tanke trake u spojničnoj vrećici do tri puta dnevno. Trošak mast je ne više od 100 rubalja po kutiji.

"Vitapos" - hidratantna eye

priprema "Vitapos" - mast za oči, koji se koristi za zaštitu rožnice. Sastav ovog medija uključuju retinol, parafin, vazelin i lanolin. Ove komponente su pomiješana s prirodnim suznog filma o ljudskim i stvoriti neprimjetan. Lek štiti oči od sušenja i iritacije. Koristi se za negativan uticaj spoljnih faktora (suv vazduh, hladan, rad na računaru, prašnjavi proizvodnja, vizualni opterećenje) sredstva "Vitapos". Mast za oči se ne primjenjuju na optičke tijelo samo u slučaju preosjetljivosti tijekom sočiva.

Lek ugrađen u tankom traka donjeg kapka. Mnogostrukost primjene - do tri puta dnevno. Poznato je da se lijek može značajno smanjiti oštrina vida. Stoga, ne koristite dok vozite ili obavljaju važan posao. Poželjno sredstvo da se prijave na spavanje.

Popularni oxolinic mast

Ako se bolest nije uzrokovana bakterijama ili alergena i virusa, a onda dolaze u pomoć svih poznatih oxolinic mast. Oka se koristi u iznosu od male trake koja se postavlja preko donjeg kapka. Mnogostrukost može koristiti do tri puta dnevno. Ali većina droga se koristi prije spavanja zbog masne konzistencije.

Efikasno sredstvo protiv mnogih virusnih patologije: konjuktivitis, keratitis, herpesne lezija oka. Kontraindikacije znači gotovo ništa. Ne koristite kremu samo u slučaju preosjetljivosti.

"Demazol"Šta je to?

Ovaj agent pomaže da se smanji iritaciju očiju i kapaka. Eliminiše osip i alergijske reakcije. mast "Demazol" Ubrzava regeneraciju procese, štiti i vlaži sluznica očiju. Lek se može koristiti i na licu.

oxolinic mast za oči

To bi trebao biti univerzalni znači prosječno 300 rubalja po 10 grama. Imajte na umu da je priprema je namijenjen za njegu duže nego za liječenje. Njegova upotreba samo na nedopustivo preosjetljivosti na komponente. Koristite kremu dva puta dnevno u trajanju od 45 dana. Prije upotrebe, provjerite sa svojim lekarom.

"zovirax" ili "aciklovir"?

Postoje dva najpopularnija mast za liječenje oka, koje imaju antivirusno dejstvo - "aciklovir" i "zovirax". Oni su apsolutni kolegama. Aktivne supstance u njemu viri aciklovir u iznosu od 3 grama po 100 grama masti. Koristeći takve lijekove kod virusnih lezija organa vida: keratitisa, konjuktivitis, herpes. Nemojte koristiti ovaj samo na masti preosjetljivosti. Po dogovoru doktor je dozvoljeno da se prijave sredstvo, čak i za vrijeme trudnoće.

tetraciklina mast za oči djece

Medicina tanka traka ne više od jedan centimetar je postavljen u donjem kapku 5 puta na dan. Nakon oporavka, važno je da nastavi da koristi lijek za dodatna tri dana. To će spriječiti ponavljanje bolesti, koja se često javlja u ranim eliminacije lijeka.

da sumiramo

Iz članka, ste saznali za osnovne lijekove koji se koriste u oftalmologiji. Neki lekovi mogu da uklone bakterije, drugi se koriste u cilju postizanja antivirusno dejstvo. Imajte na umu da nisu svi spojevi mogu se koristiti u pedijatriji. Na primjer, tetraciklin mast (za oči) je dodijeljen djeci s velikim oprezom. Uprkos svojoj popularnosti, ovaj objekat još nije bio uključen u kliničkim ispitivanjima na djecu. Često, ovaj lijek je zamijenjen eritromicin mast. Ali takva droga, s druge strane, je u mogućnosti da ukloni nije sve patogenih mikroorganizama.

Mast za liječenje oka

Pregledi opisao jedinjenja imaju veliki izbor. Uz pravilno korištenje i pravilno upravlja lijekovi nisu samo efikasne, one se dobro podnose pacijenata i gotovo nikada izazvati neželjene reakcije. Znamo da su mnogi potrošači pokušavaju da se oslobodi problema sami, bez pribjegavanja doktora. Međutim, često steknu antimikrobnih lijekova, kada je bolest uzrokovana virusom. Takav tretman ne samo da donosi pozitivan efekat, značajno utiče na zdravlje pacijenta, što izaziva komplikacije.

Ako imate probleme s očima, upala i crvenilo očiju, a zatim u najkraćem mogućem roku posjetiti oftalmologa. Možete brz oporavak i odličan pogled!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo