Antibiotik "Hloramfenikol" (tablete). Uputstvo za upotrebu

"Hloramfenikol" - umjetno sintetiziran formulacija identične prirodni antibiotik kloramfenikol. Upotreba ovog jakog supstanci efikasna u velikom broju bakterijskih bolesti, ali je njegova nekontrolisane upotrebe je neprihvatljivo. Jer, kada je u kombinaciji sa određenim drogama i nekim drugim uvjetima, kloramfenikol možda izreći toksične efekte na hematopoetskih sistemu, kao i bubrega i jetre, treba uzeti samo na recept i pod stalnim medicinskim nadzorom.

"Hloramfenikol" - što je žuto-bijeli kristalni prah teško rastvorljiv u vodi, gorak ukus. Priprema "Hloramfenikol" aplikaciju u kojoj je moguće u obliku tableta ili kapsula, to je također dostupan u obliku rektalnog supozitorija, rješenja, kapi za oči i masti.

"Hloramfenikol" (tablete). Uputstvo za upotrebu

Efikasnost lijeka protiv raznih bakterija, rikecije, spirohete, pa čak i anti-virus patogena limfogranuloma venereum, trahom, psitakoza i dr. Djeluje na otporan na streptomicin, penicilin, sulfonamida sojeva.

Drug "Hloramfenikol" (tablete), uputstvo na koje se primjenjuje na obaveznoj osnovi, prodaje na recept. Brzo resorbuje iz digestivnog trakta. Iz organizma izlučuje se urinom. Uputstvo za upotrebu sadrži listu bolesti, prijema preporučene doze interval i opis potencijalnih komplikacija ili nuspojave lijekova na ljudski organizam.

Kako da se kloramfenikol

U skladu s preporukama ljekara, kloramfenikol površinski primenjuje kao utrljavanje (masti) za liječenje trahoma, Furunculosis, lezije pustularne kože, opekotina, fraktura. Unutar mandatara "Hloramfenikol" tablete (instrukcije uključen). U liječenju konjuktivitisa i drugih bolesti oka može preporučiti da koriste jedan posto masti ili 0,25% vodeni rastvor (kapi).

Tablete ili kapsule uzimaju oralno (bez mučnine i povraćanja) prije jela ili jedan sat nakon obroka. Tako je jedna doza za odraslu osobu pacijenta - 0,25-0,5 g dnevno doza (2 g) "Hloramfenikol" pripreme (tablete) uputstvo nalaže dio prijemnog, u intervalu od 6 sati. U vrlo teškim slučajevima (na primjer, u peritonitis) zadatak dozvoljena doza do 3 g dnevno, uz stalno praćenje bubrežne funkcije i status hematopoetskih sistema, pod strogim medicinskim nadzorom. Ako upornog povraćanja imenovati levomitsetinovye rektalni čepići, ali prima doza se povećava u isto vrijeme u jednom i pol puta. Toku terapije treba iznositi u prosjeku od 8-10 dana. Ni u kom slučaju ne može biti nezavisno prekinuti liječenje bez razgovora sa svojim lekarom. Ako je dio hematopoetskih sistem nije posmatranom promjene mogu povećati trajanje kursa liječenja.

Neželjenih efekata i kontraindikacije

Lek može uzrokovati razvoj aplastična anemija, stoga zahtijeva stalno praćenje hematopoetskih sistema.

Neželjene reakcije organizma na "Hloramfenikol" (tablete) uputstvo za upotrebu uključuju: dispepsija (Povraćanje, mučnina, proljev), osip, dermatitis, iritaciju kože u analnom području. Primjena levomitsetinsoderzhaschih lijekovi mogu inhibirati crevne mikroflore, pobuditi razvoj disbakterioza sekundarne gljivične infekcije. Lokalna aplikacija alergijske reakcije su moguće.

Kontraindiciran korištenje hloramfenikola u ekcema, psorijaze, gljivičnih oboljenja kože, supresija koštane srži, trudnoće. S velikom pažnjom lijek je propisan za jetre i bubrega. Kloramfenikol ne treba davati u slučajevima kada je efikasnost drugih kemoterapije droga.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo