Lijek za menopauzu "Klimadinon": instrukcija, kratak opis

Žena je lijep u bilo kojoj dobi. Međutim, tokom godina dame imaju sve više slušati svoje tijelo. Menopauza može da se odvija bez naglih promjena, a može maltretira jadnu ženu sistematskih napada. Eliminirati simptome prelazni period će omogućiti sredstvima kao što su "Klimadinon". Instrukcije za ovaj lijek je predstavljen u ovom članku. Dodjela znači liječnik mora, međutim, sljedeće informacije služi samo kao materijal opšte opisne karakteristična za pregled.

Drug "Klimadinon"

Uputstvo "Klimadinon" uključuje opis kako se priprema leka protivoklimaktericheskoe kreiran na osnovu komponente povrća. Dostupno droga kao roze okrugle tablete sa smeđim nijansama i Valium. Aktivna supstanca je ekstrakt rizoma biljaka klopogona (crna cohosh), svojstva tih komponenti i efekat se bazira "Klimadinon". Tablet - nije jedini oblik oslobađanja, lek se proizvodi u obliku kapi.

Farmakološka svojstva "Klimadinon" sastoje se od zamjene nedostaje estrogena biljne hormone. Lek je u pratnji sedativima, kao i normalizacija vegetativnog-vaskularnog sistema. Rezultat iz sredstava prijema prikazan je u bolesnika nakon dvije sedmice redovne upotrebe. Ovisno o ozbiljnosti simptoma menopauze efekata lik može doći malo ranije.

Indikacije "Klimadinon"

Uputstva za upotrebu droge među indikacije za upotrebu simptoma menopauze pokazuje procesa u obliku poremećaja vegetativnog-vaskularni sistem i psiho-emocionalne manifestacije.

"Klimadinon" contra

Postoje u pripremi i kontraindikacije. Nije naznačeno u identificiranju pacijenata bolesti estrogena u vezi, preosjetljivosti i alergijske reakcije.

Side Effects "Klimadinon"

Instrukcije za "Klimadinon", kao i svaki medicinski proizvod sadrži informacije o potencijalnim nuspojava. Istraživanja su pokazala da može doći do pacijenata:

  • neugodan i bolan senzacije u donjem abdomenu;
  • težina dobitak;
  • napon i grudi nježnost;
  • dodjela menstrualnog tipa krvarenja.

bol u trbuhu su prijavljeni najčešće, drugi efekti dogodila vrlo rijetko.

Doziranje "Klimadinon"

Instrukcije droge ne može biti jedini izvor informacija o načinu uzimanja. U svakom slučaju, liječnik će odrediti dozu, na osnovu fizioloških parametara pacijenta.

Po pravilu, žene se savjetuje da se jedan tableta droge u večernjim satima, jednom dnevno. Kapi "Klimadinon" uzeti na komadić kruha ili šećera, a ne tečnost. Tablete pažljivo oprati dolje sa vodom i progutati cijele. Nije bilo slučajeva predoziranja nema podataka, ali teoretski žena može manifestovati značajnih nuspojava. Terapija, u ovom slučaju treba ograničiti na ispiranje želuca, primjena znači upijajući toksine iz gastrointestinalnog trakta (npr aktivni ugalj) i simptomatska terapija.

Propisati droge pacijenata koji su primali druge lijekove s oprezom, iako nije otkrio izraz interakcije sa sve supstance. Ne uzimajte "Klimadinon" tokom trudnoće se ne preporučuje njegovo imenovanje i u periodu laktacije.

Skladištenje i prodaja

Rok trajanja lijeka je dvije do tri godine. U svakom slučaju, treba da se rukovodi informacije navedene od strane proizvođača na ambalaži. Store tableta ili kapi treba da bude u njihovoj originalnoj ambalaži na sobnoj temperaturi u tamnom mjestu relativno nepristupačna.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo