Kako se nositi sa mamurlukom?

Teško da postoji jedna osoba koja barem jednom nije suočena sa mamurlukom. Jutro - mučnina, pa čak i povraćanje, usta kao feniranje iznutra i glavobolje, kao da već dugo vremena je tukli tupim predmetom ...

Kako se nositi sa mamurlukom? I to je sve za fenomen koji je nemoguće sakriti? Ako je mamurluk već dogodilo, kako to prevazići? A šta da radim, tako da nije došlo?

Hangover - ovo intoksikacije (trovanja) alkohola komponenti (etanol), raspao u tijelu.

Video: Alkohol trovanja. Kako se nositi sa mamurlukom

Zašto mamurluk donosi žrtva "ocean" fizičke bolesti?

jer trovanja alkoholom Što se tiče funkcioniranja gotovo svih sistema tijela.

Video: Kako se nositi sa mamurlukom

Postavlja se pitanje kako da se nosi sa mamurlukom, ima onoliko odgovora koliko ima ljudi pogođenih intoksikacije. Svi odgovori - pojedinca. Neko će pristupiti gutanja ulja pre "razvoj" sadržaja čaše. Drugima bolje nakon tretmana izazvati povraćanje i želuca sljedećeg jutra. Ali jedna stvar je istina za sve. Piju manje i temeljito snack - način da se olakša patnje ujutro.

Ipak, opće preporuke o tome kako se nositi sa mamurlukom, tamo.

Uz učešće alkohol isprane bitne soli tijela i elemenata u tragovima, oni moraju biti popunjena u što kraćem roku. Na primjer, vaskularnog tonusa održava natrija i kalija soli. Isporuku ovih supstanci u mjeri u kojoj je potrebno zaustavljanja, jer alkohol utiče na grupu unutrašnjih organa. Iz ovog tokom mamurluka boli srce.

Učinak alkohola dehidrira tijelo, zbog čega je bolesnik oseća mučne žeđ. Važno je da se obnovi normalnog nivoa vode. Ali treba znati da nije svaka tečnost pogodan za tu svrhu. Ne mogu vjerovati gazirana pića. Na primjer, cola sadrži kemijske aditive i u velikom broju - šećer, i njegov nivo alkalne je samo 2PH. To neće raditi i kave, sa svojim kiselu sredinu. Neophodno je napitak bio neutralan ili alkalne.

Video: Kako se nositi sa mamurlukom

Treba dati prednost kupus krastavac (to je bogata kalijumom), sok od paradajza.

Preporučljivo je da se doručak, na tijelu da obnovi uništeno ugljenih hidrata. Dašak svježeg zraka - je važno, jer u ovoj državi potrebna dodatna kisika.

Ne možemo dozvoliti vježba. Tijelo čiji status je nestabilna, može da ide u štetu.

Čovjek u stanju doživljava mamurluka krivica za svoje devijantno čin. Jednostavno rečeno, to je sramota. U dijelu, to je zato što u moždanoj kori prekršio odnos specifičnih mehanizama - neurotransmitera. formirana manjak glicin, glicin, glicin. Povratak ovi materijali mogu biti uzimanje lijekova ili uzimanja hrane, koji se temelji na hrskavicu (koristi se u pripremi pihtije, zgusnut meso, Hašana).

Video: Kako brzo se bave mamurluk

Borba sa mamurlukom - nije tako teška medicinski postupak, a ne na sebe nositi s tim. Ipak, preporučuje se pristup ljekaru.

Potrebno je barem kako bi se opravdala propust rada za "mamurluk dan" (a ponekad - dva ili više dana). Doktore, prije svega, imenuje jednostavno, ali ispravan tretman. Drugo, slike ljekarsko uvjerenje, koje neće biti sramota da pokaže da radi.

Ako mu kažem da je rezanje bol u želucu, simptome zajedničkih fizičkih oboljenja, česte stolice, fenomen nekontrolisane povraćanje i mučnina, groznica - više od trideset i sedam stepeni, doktor dijagnozu hrane toksične infekcije. ili neće biti riječ u uvjerenje da je žrtva doživjela mamurluk.

Kako tretirati - doktor će reći u detalje. Obično se preporučuje za pranje želudac rastvorom kalijum permanganata, u skladu s propisanom dijetom i laž između dva i pet dana.

Na taj način moguće je osigurati ne samo medicinski, nego i socijalne pomoći u pitanje kako se nositi sa mamurlukom.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo