Šta dodjelu žensko?

Mnogi naivno vjeruju da redovna ženski dodjela - znak bilo kakve probleme reproduktivnog sistema. Međutim, to je normalno stanje organizma, kao što su, npr, pljuvačke. Ali, to bi trebao biti u stanju razlikovati prirodne vaginalni iscjedak iz patološke.

Video: Jenna Marbles - Što je ženska frizura

Činjenica da je njihova boja, oblik i konzistentnost govori o stanju zdravlja žena. Oni također imaju određene karakteristike te su podložne promjenama u toku menstrualnog ciklusa. Dakle, u prvoj polovini vrhunac žena viskozna i transparentan, a drugi - mlečno boje i bleda. Ako je tijelo je sve normalno, onda ne bi trebalo da emituju neprijatan miris, uzrok paljenje i svrbež vanjskog genitalija.

Broj taloga ovisi o pojedincu i mogu varirati ovisno o situaciji. To utiče ne samo faza menstrualnog ciklusa, ali trudnoće, stanje stresa, seksualno uzbuđenje i drugih faktora. Est stopa od taloga po danu - oko 4,2 mL (mrlje promjera na panty liner To može u rasponu od 1 do 5 cm).

Video: Koje su ženske nakit - Jenna Marbles

Glavna funkcija koje se obavljaju ženski raspodjelu - je fiziološka podmazivanje, kao i lijek protiv iritacija i sušenja. Vagina je samočišćenja na redovnoj osnovi, odnosno To eliminira patogenih mikroorganizama koji prodiru u svoju šupljinu. Normalno žena raspodjelu gotovo ne oseća, jer veliki broj njih ispari pod utjecajem temperature tijela, a dio se uvlači nazad.

Također je potrebno da razjasnimo, gdje li to tečnost koja se pojavljuje na donjem rublju. Činjenica da je raspodjela podataka se sastoji od skupa supstanci: sluzi endocervikalnog, vaginalnog sekreta, njegove mikroflore i mrtve ćelije vaginalnog epitela. I to je posljednji element "mrlja" bijelih.

Video: šta da misle od djevojaka nakon seksa?

U međuvremenu, promjena boje i karakter izbor ukazuju na prisustvo bilo kakvih abnormalnosti ili progresije bolesti.

Međutim, sama žena može izazvati slične poremećaje. Ako se ne isperu vodom i sapunom, tu je iritacija i crvenilo eksterne genitalije, jer ženski dodjelu zasititi enzima, što je rezultat interakcije tečnosti iz lojnih žlijezda i sluzi koja izlazi iz cerviksa. Zbog toga neugodan miris. Trebalo bi također imati na umu da za vrijeme menstruacije treba poštovati povećanu higijenu genitalija. Činjenica da je neugodan miris javlja u ovom slučaju je mnogo brži zbog pušten krvi.

Međutim, ženske pražnjenje s mirisom može imati gadan uzrok. Oni mogu biti jedan od simptoma bolesti, koja se često ispoljavaju samo u obliku promjene prirode izdvojeno tečnost: mijenja boju, teksturu, svrbež i gori.

Žene bi trebale biti posebno pažljivi da je tokom trudnoće. Pražnjenje postaje obilnije, i smatra se norma. Međutim, u ovom periodu, žena može razviti bolest. Alokacija može steći žućkaste nijanse tijekom pogoršanja upalnih procesa, ili se obratite bilo infekcije. Osim toga, za vrijeme trudnoće bolesti može nastaviti neprimjetno dugo. Međutim, ako je veš se pojavila krv ili smeđa viskozna tekućina, to može biti signal razvoja patologije. Tipično, u takvoj situaciji hitna potreba da se kod doktora. Jedna žena u bolnici odmah i početi sveobuhvatnog istraživanja. Praksa pokazuje da težina bolesti se ne odnosi na intenzitet i nivo tečnosti: oni mogu biti malo i jedva primjetno čak iu ekstremnim komplikacija trudnoće. Stoga, pristup ljekaru ne treba odlagati: to može uzrokovati nepopravljivu štetu ženu i dijete.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo