Koje susjedne zemlje Rusija ga okružuju sa juga i istoka

U procjeni međunarodnih stručnjaka i geopolitička situacija posebnu pažnju izloženi susjedne zemlje Rusija. Istraživači i dalje analizirati specifičnosti naših odnosa sa susjednim državama.

Video: Istorija ruske države. Serija 4. Slovena. Starmedia

Susjedne zemlje RusijaS jedne strane, stručnjaci istakao svoju kulturnu afinitet sa Evropom, a na drugoj - objektivno specifičnost zbog geografski položaj Rusije, ogromne teritorije i kulturno-povijesnu baštinu.

Osim toga, u skladu sa ekonomisti i politolozi, susedne zemlje Rusija je imala značajan utjecaj na promjene koje su se dogodile u Evroaziji u 90 godina dvadesetog stoljeća. To je uništavanje starog ravnoteže, koja je trajala skoro pola vijeka, dovela je do krize politički identitet u Europi i našoj zemlji.

Video: Uzbekistan 2016 Novosti Uzbekistan zbekistan Uradi

U isto vrijeme u Rusiji ove krize je postavljen jedan - raspada SSSR-a. I od teorijskog i praktičnog stanovišta, naša zemlja je postala kontinentalna zemlja, koja ima mjesta i do Crnog mora, kao i na Baltičkog mora. Ali, to je također odvojen od Central European granice sa nezavisnim zemljama u blizini i srednjih zemalja.

najbliži ruski susjediDakle, opisujući susjednih zemalja Rusije, prije svega, želio bih da obratite pažnju na Gruziju. Glavni grad je Tbilisiju. Posebnost Gruzija - sindikata prekrasnom krajoliku i na malom prostoru. Od sjevera do štititi su Kavkaza, kao i sa zapada - Crno more. Treća zemlja je pokriveno šumama sa hrasta, bukve, smreke i borova. Jedna od atrakcija zemlje su vinogradi.

najbliži susjedi Rusije - Azerbajdžan i Kazahstan. glavnom gradu Azerbejdžana je Baku. Azerbejdžan je poznat po svojim aromatičnog čaja i ukusna hrskava kolače, pečena u kolu peći koje imaju ime Tandoor.

Smješten uz Kaspijsko more na istoku susjedima Rusija - Kazahstan i Mongolija. Istovremeno Kazahstan ima prilično dugu granicu s Rusijom. Njenog kapitala - Astana. Odrasla u ovoj zemlji žita i pamuka, sheepherders. Kazahstanci - odlično lovci, tzv orao koji lov vukova i lisica, koristeći njegov vjerni Golden Eagles.

Mongoli se bave stočarstvom (uzgajaju koze, ovce, konji i deve). Residence imaju - prijenosni (Yurt), koja je izgrađena od drvenih zidova mreže sa kupolom u obliku konusa napravljen polova i filca pokriva. U centru yurt je sigurni da se usredotočite i udobnost u kući kreira se uz debele tepihe. Zbog neobične strukture yurt može da se montira i rastaviti u samo nekoliko sati.

Istočni susjedi RusijaSusjedne zemlje Rusija ne bi bila u potpunosti uzeti u obzir, ako ne spominjemo Kine i Koreje. Na primjer, Kina je treća po veličini država na svijetu i glavni dobavljač riže. poznati Kine orijentir je Veliki kineski zid je izgrađen za odbranu od nomada.

Sjeverna Koreja se nalazi između Japana i Žuta Seas. Granica sa Rusijom je najkraća (16 km). Glavnom gradu ove zemlje - Pjongjang.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo