Čestitamo vam na godišnjicu braka (7 godina): povijest praznika, dekoracije i poklone

7 godina zajedničkog života - to je puno ili malo? U našem vremenu, sloboda, jednakost i iskrivljene društvene vrijednosti je prilično mnogo. Nije svaka unija prolazi kroz sedam godina prekretnica. Ovaj festival je ne samo krpelja u svoju bilježnicu, a događaj za heroje prilikom, i najvjerojatnije, oni žele da se vidi taj dan i čestitao sa odgovarajućom skalom. Tako pokušati dobiti isti uvid u ono što se događa.

Istorijsku pozadinu praznika

Čestitamo na godišnjicu braka (7 godina) ima svoje korijene u drevnoj Rus. Svete institucija braka poštuju svete naši preci. Tradicija vremena jasno ukazuje na potrebu za naklonost, odanost i prosperiteta u porodičnom životu. Zajedno, ove tri komponente su zajedničke dobrobiti porodice i emocionalno i materijalno. Naravno, u životu postoje usponi i padovi, kriza i uspjeha bez na bilo koji način. Važno je da se kroz sve ove testove zajedno, nisu dopunili svoje sveti savez nepravilne misli i akcije.

Video: Pokloni svoje ruke 2016. Dio 1. Krasotatv

Što je ime od 7 godina braka? Za mnoge stoljećima, ovaj jubilej se zove bakra vjenčanja, kao i vune. Kao i obično u Rusiji, a ne za ništa da je dobio takav naziv. Sedam godina - period u kojem je par dobio da znaju jedni druge, navikla, naučili smo da razumiju. Neka strast ranih godina povukla, ali došlo je vrijeme druga vrsta ljubavi. Odgovornost za drugu polovinu, jak sindikat, povjerenje u budućnost i stabilnost. Stoga, vjenčanje bakar bakar, iako mekan, ali i dalje metala.

Vuna 7 godina braka, pozvao je na mogućnost da pronađu kompromis, da bude meka protiv bračnog druga, toplo i udobno. Na kraju krajeva, bez njega prije tog datuma zajedno jednostavno ne hoda.

Čestitamo vam na godišnjicu braka 7 godina

Drevna tradicija godišnjice

Mnoge slovenske tradicije životi su izgubljeni stoljećima. Neke zaboravljene, neke su nestale kao suvišno, i tako dalje. Ali nekoliko tradicija i dalje se, iako se u većini slučajeva ne poštuju ili u skladu s nekim odstupanja od osnovnih pravila. Takva tradicija se odnose na pozdrave godišnjica vjenčanja (7 godina).

Ranije, sedme godišnjice par poklone jedni drugima kovanice. Kovanice nisu bili jednostavni, ali je napravljen od bakra. On je povezan takav poklon tako lako pogoditi, s materijalnom blagostanju. Novčić je oduvijek bila simbol monetarne dodatak.

Narednih čin je tradicionalna bakra potkovice visi iznad ulaza u kuću. Ova amajlija porodice i njenih manastira. Horseshoe neće nedostajati kuću zlih duhova, misli, negativne sugestije. Osim toga, to donosi sreću. Tako da ovaj simbol ima čak dvije vrijednosti.

Treći tradicija u pitanju oprema za oba supružnika u dan slavlja. Muž mora biti u posjedu nožem, a njegova supruga torbicu punu novca.

7 godina braka

Izrada bakar vjenčanje

Čestitamo vam na godišnjicu braka (7 godina) će se održati u odgovarajućoj svečanoj atmosferi. Ali evo šta treba da bude? Kako napraviti banket, porodični obrok ili romantičnu večer sa svojom drugom poluvremenu?

Vjeruje se da je na taj datum je potrebno učiniti nešto iz koje ste prethodno odbili, strah, ne može dovesti u život iz nekog razloga. 7 je broj promjena i različitosti. bakar vjenčanje To bi trebao biti drugačiji od svih prethodnih života. Ne bojte se eksperimentirati, i najluđi ideje. Učiniti sve što je na poseban način. Na primjer, ako prije nego što ste ikada proslavio praznike sa svojom porodicom, u društvu velikog broja rodbine, ali ovaj put, na put na toplo zemlju za dva na plaži s tropskim pićem u ruci opet priznati supružnika u ljubavi.

Ako se planira organizirati banket, prazan sto je ukrašena elementima bakra pribor. Na primjer, samovar, svijećnjaci, vrčevi ili vaze. Rezervirajte poseban cvjećar cvjetnih aranžmana na ovu temu. Iskusni majstor definitivno smisliti nešto posebno.

7 godina braka koji daju

Kako obilježavanja sedme godišnjice

Proces slavlje i čestitke na godišnjicu braka 7 godina, gostima i supružnici se mogu odvijati u bilo kojem okruženju u potpunosti. Različite tradicije o ovoj temi nisu propisani. To sve ovisi o mašti organizatora. Zapravo, koji će djelovati kao organizator je i dobrovoljna odluka. Iznenađenje za par može pripremiti rođaci, a na isti način može se dogovoriti samostalno.

Tople sezone vam omogućava da postavite stol u prirodi, dogovoriti na licu mjesta za piknik, dogovorite svečanoj atmosferi na njihove vikendice. Deficit svečane pribor se ne poštuje, tako da je ključ je fantazija. Ako je moguće, može biti zadržana na njihovu godišnjicu banket sobi ili kafiću, a onda ne morate brinuti o kuhanje i posluživanje. Ili možete učiniti kako bi proslavili ovaj dan zajedno, bez nepotrebnih svjedoka, i čestitke za slušanje na telefon.

7 godina vjenčanja pesama

7 godina braka: šta dati?

Predstavlja jedno od najugodnijih dijelova svakom slučaju. I više takvih velikih događaja kao 7 godina braka! Šta daju par na sastanak? Bilo je tada, a mi ćemo vam pomoći trendovima. Nisi zaboravio da je sedma godišnjica bakra i isto vune vjenčanje vrijeme? Dakle, iz ovog, i mi treba nastaviti, birajući poklon.

Video: Kutija iznenađenja. Master class / DIY kutija od eksplozije (Magic kutija) / NataliDoma

Prvi je tradicionalna poklon potkovice. Dekorativni, lijep ritam, oni će ukrasiti unutrašnjost u ljubavi i donose sreću i sreću u kuću. opcije naredne poklon od gosti mogu biti bakar pribor, pribor za jelo i svijećnjaka.

Poklon za ženu od muža može biti bakar nakit, broševi, privjesci. Supruga da joj muž može dati pojas sa mesinga plaka. Tradicija na sedmom godišnjice par razmijenili bakra prstena, koji su držani kao pažljivo kao svadbeni.

Što se tiče ovog dijela vunene pletene odjeće (veste, šalove, marame), deke, tepisi. Sada opet došla u modu veza. Možete donirati mat sa svojim rukama igračku ljubimca.

ime 7 godina braka

pozdrav riječi i stihovi

Sve čestitke što je najvažnije, toplinu i srdačnost. Želju da dolazi iz srca, a 7 godina braka. Tekstovi - prijatan priliku da izrazim svoje najtoplije želje za ugodan saslušanje slog. Ako su i nezavisni djela, to će pokazati važnost primaoca u vašem životu. Na primjer:

Video: SP "moja majka poklon" / Ruke

1. Događaj najsjajnije danas
Sedmu godišnjicu od supružnika.
Želimo pokroviteljstvom Gospoda,
Sretan i čaroban dana!

2. Ste zajedno, ruku 7 godina
The Happy dana, u danima tuge, patnje.
Ste postali toliko nalik jedna drugoj.
Pa, dozvolite mi da Vam čudo!
Neka izdržljiv se udati,
Ne znate tuge i gubitka,
Želimo vam da ne napuštaju,
Proći kroz život i smijeh!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

WikiEnx.com
Ljepota Putujući Zdravlje Veze Dom i porodica Intelektualni razvoj Prostota Hrane i pića Umjetnost i zabava Posao Formacija Marketing Vijesti i društvo